Consiliul National al Asociatiilor de Prietenie si Solidaritate Romania-Cuba cauta solutii la problemele diplomatice dintre SUA si Republica Cuba

In data de 4 noiembrie,  la resedinta din Bucuresti a  ambasadorului Republicii Cuba in Romania, Excelenta Sa Nieves Iliana Hernandez Portales, a avut loc o intalnire dedicata relatiilor diplomatice de prietenie si cooperare Aurel Acatincaidintre Republica Cuba si Romania, organizata cu ocazia vizitei in tara noastra a  presedintelui Institutului Cubanez de Prietenie cu Alte Popoare, Ibis Alvisa Gonzales. Din partea Comitetuluiui Roman pentru Eliberarea celor Cinci , filiala Bacau, la acesta actiune a participat presedintele filialei , profesorul  Aurel Acatincai. „Este deosebit de important ca intre Romania si Cuba sa fie mentinute relatii de colaborare, in beneficiul ambelor tari. La Bucuresti a avut loc o intalnire diplomatica, pe teme diverse, care vizeaza atat probleme umanitare cat si de drept international“, a spus Aurel Acatincai.

Intalnirea, organizata de Consiliului National al Asociatiilor de Prietenie si Solidaritate Romania-Cuba s-a bucurat de prezenta presedintilor  Ion Hotinceanu (Comitetul Roman  pentru Eliberarea celor Cinci) si Constantin Cretu.  Au luat cuvantul  ambasadorul Cubei,  Nieves Iliana Hernandez Portales,  Ibis Alvisa Gonzales dar si fostul ambasador roman in Cuba, Constantin Cretu .

„In cadrul interventiilor s-a facut referire la traditiile si nivelul actual al relatiilor diplomatice de prietenie si cooperare dintre Republica Cuba si Romania, la progresele obtinute de Republica Cuba in domeniul invatamantului si stiintelor medicale,cu referiri directe la cele 235 cadre medicale trimise de Republica Cuba in tari din Africa pentru a preintamina extinderea Ebolei, la votul favorabil dat in cadrul ONU, de 188 de state celei de 23-a  Rezolutii pentru Ridicare Embargoului asociatii de prietenie la Ambasada Cubaimpus Cubei de catre SUA si la actiunile care s-au desfasurat si continua a se desfasura in Romania si pe plan mondial, cu prioritate in SUA, pentru a determina autoritatile americane sa elibereze pe cei cinci eroi cubanezi condamnati pe motive politice “, a precizat Constantin Cretu, liderul organizatiilor de prietenie cu Republica Cuba.

In finalul intrevederii,  Ibis Alvisa Gonzales le-a inamanat presedintilor  Ioan Hotinceanu si Constantin Cretu cate un poster dedicat eliberarii celor cinci eroi cubanezi(vezi foto).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com