Consiliul Judetean Bacau va sprijini refugiatii din Ucraina. Acord de colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie

La initiativa presedintelui Valentin Ivancea, consilierii judeteni au aprobat, astazi, incheierea unui acord de colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din România, filiala Bacau, pentru sprijinirea eficienta a refugiatilor din Ucraina. La sedinta au mai participat prefectul Lucian Bogdanel si Dan-Marcel Babliuc, directorul filialei din Bacau a Crucii Rosii.

”Astfel, Consiliul Judetean se implica activ în sprijinirea activitatilor specifice umanitare, prin asigurarea finantarii pentru acordarea îngrijirilor medicale, a tratamentelor, hranei si adapostului, atât de necesare pentru refugiatii ucrainieni care trec granita prin punctele de frontiera nordice al tarii noastre. Toate initiativele au fost centralizate la nivelul Institutiei Prefectului- care coordoneaza activitatea de ajutorare a refugiatilor ucrainieni, la nivelul judetului Bacau.  Trebuie sa actionam eficient, integrat, sub umbrela guvernamentala astfel încât, ajutorul oferit sa ajunga la cei care sufera”, a precizat Valentin Ivancea, presedintele CJ Bacau.

Reprezentantul Guvernului in judetul Bacau, prefectul Lucian Bogdanel, a enumerat masurile luate pana acum, in problema umanitara a refugiatilor.

-înfiintarea punctului central de primire, la nivel de judet, pentru preluarea ajutoarelor transmise de populatie, antreprenori sau institutii (pavilion CAEX);

– operationalizarea numarului unic de telefon, 0758.025.216, la care persoanele juridice/fizice trebuie sa-si anunte propunerile umanitare si de cazare, în contextul afluxului de imigranti ucraineni;

-înfiintarea punctului central de primire, la nivel de judet, pentru preluarea ajutoarelor transmise de populatie, antreprenori sau institutii (pavilion CAEX);

Totodata, a fost lansata campania de colectare fonduri „Împreuna ajutam mai mult”, prin intermediul Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, sub coordonarea si supervizarea CJSU.

”Cred ca sustinerea financiara pe care CJ Bacau o ofera Crucii Rosii merita replicata si de celelalte unitati administrativ-teritoriale din judet, mai ales acum când exigentele vremurilor pe care le traim ne obliga la cooperare si altruism!”, a declarat prefectul Lucian Gabriel Bogdanel.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com