„Consiliere si orientare“, la CCD Bacau

În contextul desfasurarii programului national de pregatire a formatorilor pentru domeniul consilierii si orientarii scolare, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza, pentru prima data în acest an scolar, sesiunea de formare continua „Consiliere si orientare”, destinata personalului didactic din învatamântul preuniversitar (clasele I – XII).

CCD Bacau

Acesta face parte din categoria proiectelor prioritare si va debuta la Scoala Gimnaziala „Constantin Platon” Bacau, fiind sustinut de prof. Diana Aprodu, coordonator al C.J.A.P. Bacau si formator national în cadrul programlui. Formatorii nationali, printr-un angajament, si-au asumat responsabilitatea de a coordona programul de pregatire a formatorilor judeteni si apoi de diseminare a curricumului respectiv, pe niveluri de învatamânt si grupe de personal, care au sarcini didactice de consiliere si orientare.

Gabriel Stan-CCD Bacau

La curs participa 30 de profesori, care vor parcurge un curriculum specific, modular, cu durata de 24 de ore, care este avizat de Ministerul Educatiei. În procesul educativ, din perspectiva instruirii diferentiate, profesorul trebuie, si poate sa devina un sfatuitor, un dirijor al elevului si al grupului. El indica pentru acestia sursele de informare, îi asista în autoformare, îl orienteaza scolar si profesional si, totodata, organizeaza activitatea didactica. „Deoarece Ministerul Educatiei a aprobat, înca din anul scolar 2006–2007, programele scolare ale disciplinei „Consiliere si orientare”, consideram ca organizarea unor noi sesiuni de formare, cu cei implicati în aplicarea acestora, este, în continuare, mai mult decât necesara.”, a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com