Confuzie si incompetenta administrativa: primarul Viziteu cere bani de la Finante, desi decizia instantei privind Bugetul Bacaului nu este definitiva

Municipiul Bacau are in prezent un buget suspendat, dupa ce prefectul USR Leonard Bulai, subordonatul politic al primarului Stanciu Viziteu, a atacat in instanta HCL 111/2021. Prin solutia din 16 iunie, instanta a considerat actiunea cuplului Bulai-Viziteu ca nefondata. Fata de aceasta decizie, care nu este definitiva, se poate face recurs in termen de 15 zile de la comunicarea motivarii. Pana la implinirea acestui termnen, municipiul Bacau are bugetul suspendat. Dovedind o totala necunoastere si sfidare a legii, primarul Viziteu a solicitat in data de 17 iunie,  „încetarea sistarii alimentarii cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat”, având în vedere pronuntarea sentintei în dosarul 1148/110/2021, în care la comanda lui Viziteu prefectul USR a cerut instantei anularea HCL 111, prin care consilierii au aprobat bugetul municipiului Bacau pe 2021.

Conform raspunsului AJFP Bacau, respectiv adresa nr. 1081 din 22 iunie 2021,  Finantele nu pot opera alimentarea cu bani solicitata de primarul Viziteu deoarece decizia instantei de judecata nu este definitiva. Mai mult, precizeaza aceeasi adresa, „va reamintim ca aveti obligatia de a prezenta bugetul de venituri si cheltuieli aprobat si repartizat pe trimestre, pe modelele elaborate de Ministerul Finantelor Publice, semnat de catre ordonatorul de credite”.

Pentru incalcarea repetata a dispozitiilor legale, organizatia PSD Bacau il acuza pe edil de abuz in serviciu:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com