Concurentii din acest an de la „Gala STAR“, Festivalul International al Recitalurilor Dramatice de la Bacau

Teatrul Municipal „Bacovia” si Primaria municipiului Bacau organizeaza în perioada 24 – 28 aprilie cea de-a X-a editie a Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, festival-concurs international care se adreseaza artistilor cu posibilitati de expresie deosebite, valorificate în toate formele de spectacol de tip one-man-show: teatru, teatru – dans, teatru de animatie, teatru – circ, pantomima, stand-up comedy s.a.

Teatrul BacoviaGala STAR este un concurs de creatie si interpretare si beneficiaza de un juriu, Teatrul Bacoviaformat din profesionisti ai teatrului national si international, care va desemna câstigatorii. La finalul Galei Star vor fi acordate  „Marele Premiu“ si Trofeul „Galei STAR“ , premiul pentru cel mai bun „one man show“ si premiul pentru cel mai bun „one woman show“

 

La aceste distinctii se adauga Premiul onorific “Stefan Iordache”, acordat de un juriu de elevi din liceele municipiului Bacau, si Premiul “Dinu Apetrei”, oferit de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.

Anul acesta vor concura pentru premii actorii:

1.. Baczó Tünde – “7/7”. Spectacol de teatru-dans. Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” Timisoara. Regie&coregrafie: Baczó Tünde.

  1. George Ciolpan – “Pasarea în vazduh”. Recital de pantomima. Productie independenta, Brasov. Regia: George Ciolpan.
  2. Matei Chioariu – „Seeking wild”. Monolog din spectacolul „LSD Theatre Show”. Regia: Horia Suru. Spectacol interactiv. Productie Doctor’s Studio, Bucuresti.
  3. Kocsardi Levente – “Arta pârtului sau Conferinta Daliniana a contelui De La Trompette”, pe texte din „Jurnalul unui geniu”, de Salvador Dali. Regia: Kocsardi Levente. Productie a Asociatiei Culturale “Arte Factum”, Timisoara.
  4. Adrian Loghin – “I.O.N.A.”, adaptare dupa Marin Sorescu. Regia: Danni Ionescu. Teatrul « Mignon », Bucuresti.
  5. Ada Lupu – «De ce». Dramatizare dupa «De ce fierbe copilul în mamaliga», de Aglaja Veteranyi. Regia: Dumitriana Condurache. Proiect independent, Iasi.
  6. Dana Maria Marineci – „XXE-uri”, dupa „E”-uri si „Proiectul XX”, de Alina Nelega. Regia: Irina Craita Mândra. Productie independenta, Bucuresti.
  7. Isabela Neamtu – „Laughing wild”. Monolog din spectacolul „LSD Theatre Show”. Regia: Horia Suru. Spectacol interactiv. Productie Doctor’s Studio, Bucuresti.
  8. Ingrid Robu – “Fetita soldat”, de Mihaela Michailov. Regia: Adrian Tamas. Teatrul Tineretului Piatra Neamt.

 

„Selectia recitalurilor înscrise în concurs s-a realizat cu sprijin oferit de teatrologul Carmen Stanciu, conferentiar dr. UNATC Bucuresti, Dan Marius Zarafescu – teatrolog, director artistic al Teatrului „Nottara” Bucuresti, si actorul Adrian Gazdaru, director al Teatrului „Excelsior” Bucuresti“, a precizat Laura Huiban, secretar literar si purtator de cuvânt al Teatrului Bacovia din Bacau.

La Concursul de Dramaturgie – Monodrama, noua sectiune a Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, anul acesta s-au înscris 23 de concurenti, cu texte originale si dramatizari. Dintre cele 16 titluri intrate în discutia finala, juriul format din criticul de teatru Monica Andronescu, dramaturgul Mircea M. Ionescu si criticul de teatru Doru Mares, secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, a nominalizat la premiu textele „Pe jumatate cântec”, de Crista Bilciu, „Stiu ca nu asta vrei sa auzi”, de Carmen Dominte, si „Mireasa pierduta. Mireasa regasita”, de Ion Bogdan Martin. Au mai primit un punctaj important piesele „Vicentiu Întâiul”, de Laurentiu Budau, „Sa ne jucam serios”, de Tincuta Horonceanu Bernevic, „Clovnul Împarat”, de Cristina Cosma, „Un om, un scaun, o poveste…”, de Ion Bogdan Martin, si „Aniversarea”, de Olga Delia Mateescu, cât si dramatizarile realizate de Edith Negulici. Premiul va fi acordat câstigatorului în cadrul Galei STAR 2015.

„Gala „Star” este o întâlnire între creatori de teatru din tara si din strainatate, actori, regizori, scenografi, teatrologi, dramaturgi, critici de teatru, profesori universitari, un dialog profesional între generatii si viziuni diferite.  Va invitam în 2015 la o editie aniversara pe care o dorim o sarbatoare a Actorului si o rememorare a celor mai frumoase întâlniri artistice, umane, din cadrul festivalului, de la debutul sau, în care publicul sa revada, în sectiunea de Recitaluri extraordinare, si câstigatori ai Marelui Premiu din editiile precedente dar si noi recitaluri extraordinare sustinute de personalitati ale scenei românesti de teatru“, a mai declarat Laura Huiban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com