Competitie inedita de cub Rubik la Arena Mall

Prima competitie de cub Rubik din zona Moldovei se va desfasura duminica 22 aprilie, intre orele 11 si 18, la Arena Mall din Bacau. Probele la care participantii concureaza sunt: „Cubul Rubik 3x3x3“, „Cubul Rubik 2x2x2“, „Cubul Rubik 4x4x4“ si „Piramida“.

 Competitia este in agenda oficiala World Cube Association, iar delegatul oficial este Radu Faciu, care organizeaza acest eveniment împreuna cu organizatia STEP – Surf the Earth Project – Bacau. S-au anuntat peste 30 de participanti din toata tara si oricine este binevenit sa asiste, sa priveasca concurentii si sa înregistreze rezolvarile.La eveniment va participa si Cristian Leana, tânarul care a impresionat juriul la „Românii au talent” si urmeaza sa participe în semifinala! Nu ratati ocazia sa îl vedeti în direct!

Cubul Rubik este un joc problema de tip puzzle inventat în 1974 de catre sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Erno Rubik. Initial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat dupa numele inventatorului. A câstigat premiul special pentru „Cel mai bun joc problema” la „Jocul Anului” în Germania. Dupa 35 de ani de la „nasterea” sa, jocul continua sa fie unul dintre cele mai vândute din lume: pâna în 2005, 300 de milioane de cuburi au ajuns în casele din toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com