Cine este si ce vrea Societatea de Servicii Publice a Municipiului Bacau. Opozitie de dragul opozitiei in Consiliul Local

Iasi, Bucuresti, Cluj, Tulcea si majoritatea municipiilor din tara au societati publice care le permit sa ofere servicii de calitate, sa execute contracte si comenzi in timp record, pentru îmbunatatirea vietii cetatenilor.
Societatile au fost infiintate si ca raspuns la birocratia excesiva din tara, care determina intarzieri de ani de zile la lucrarile publice, dupa contestatii si procese de durata. Alte motive pentru infiintarea acestor societati sunt crearea de locuri de munca, costuri reduse de productie si manopera, nevoia de stabilitate a autoritatilor locale, printr-o noua forma de centralism.
S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacau S.A. a fost înfiintata prin Hotarârea de Consiliu Local 352 din 6 decembrie 2016, în conformitate cu OG 71/2002, privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local.
Consiliul Local Bacau, prin HCL nr. 1, din 8 ianuarie 2018, a aprobat modalitatea de delegare a gestiunii mai multor servicii publice catre S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. Este vorba de administrarea cimitirelor si a serviciilor de pompe funebre din municipiul Bacau, administrarea drumurilor si strazilor si administrarea domeniului public si privat.
A avut loc negocierea intre municipiu si SSP Bacau iar pe 31 ianuarie, in Consiliul Local Bacau a fost supus dezbaterii si votului proiectul pentru aprobarea delegarii. Au iesit din sala independentul Cristian Ghinghes, Cristinel Manolache, (PSRO, de fapt tot un fel de independent) si liberalii. Daca primii doi sunt obligati, de izolarea politica de care au parte, sa iasa in evidenta cu o opozitie de dragul opozitiei, este inexplicabila pozitia liberalilor bacauani, cei care sunt direct responsabili, dupa 12 ani de administrare a Bacaului, pentru felul in care arata orasul.

Cand a fost infiintata S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacau S.A liberalii s-au aratat ingrijorati de trecerea unui teren in patrimoniul societatii, pe motiv ca cineva ar vrea sa faca tranzactii si alte ilegalitati cu el. Terenul de 8200 de metri patrati din zona Parcului Cancicov, desi s-a aprobat trecerea din domeniul public in domeniul privat al municipiului, nu a mai trecut de facto in patrimoniul SSP Bacau iar recent a fost anulata si decizia privind trecerea din domeniul public in privat, prin urmare, terenul pentru care erau foarte ingrijorati liberalii bacauani a ramas in zona publica si nu poate fi obiectul niciunei tranzactii.
Aceeasi societate a municipiului este acum tinta unei propagande ieftine, mai multi consilieri din Opozitie afirmand ca cineva (PSD) ar vrea sa puna domeniul public si privat in bratele societatii. Sloganul este acelasi cu cel al fostei administratii liberale, care se lupta „sa redea Bacaul bacauanilor“.
Ce s-a intamplat pana la final, se cunoaste. Majoritatea liderilor liberalin bacauani, mari aparatori ai Anticoruptiei, au primit condamnari tocmai pentru fapte de coruptie iar cerneala peste deciziile judecatorilor abia s-a uscat.

„Dupa noi, potopul“ (”Apres moi, le deluge”) pare sa fi fost sloganul fostei administratii liberale, care pe fondul incompetentei si a problemelor penale a blocat totul: proiecte mari, proiecte mici si viitorul municipiului Bacau pe termen scurt si mediu. Este vorba de dezastrul de la investitii precum Spitalul Municipal Bacau si Insula de Agrement, mari consumatoare de bani de la bugetul local, ale caror proceduri au fost deblocate recent si care vor fi finalizate pana in 2019-2020.
In orase precum Iasi, Cluj sau Bucuresti s-a facut delegarea principalelor servicii catre societati publice, pentru imbunatatirea rapida a calitatii serviciilor oferite cetatenilor.
Daca arata mai curate, mai bine administrate, cu siguranta ca si societatile nou infiintate joaca un rol important. În Bacau nu se poate.
Culmea ironiei, chiar urmasii liberalilor penali se tem sa nu cada drobul de sare in capul administratiei PSD, sa nu pateasca ce au patit si fostii lor sefi.

Activitati ale S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. în 2017

În primele luni de activitate, S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. a fost implicata în lucrari de reparatii, amenajari, igienizare, compartimentare nestructurala, servicii de montare si întretinere a ornamentelor festive, servicii de întretinere a sistemului de iluminat public, tratamente de DDD (dezinsectie, dezinfectie si deratizare), organizarea evenimentelor festive în luna decembrie, servicii de productie, asamblare si montare mobilier urban, adica banci, cosuri de gunoi, si containere wc la standarde moderne.
Astfel, au fost efectuate lucrari de reparatii, zugraveli lavabile pe holuri la C.N.” Vasile Alecsandri” si la Gradinita ”Crai nou”, lucrari de igienizare si compartimentare nestructurala la Cresa 3, hidroizolatii la terasa, la Scoala Gimnaziala ”Octavian Voicu”, reparatii cladiri, alei, porti la Cimitirul Sarata 2, reparatii, pereti, pardoseli si igienizare la Bazinul Olimpic de Înot, reparatii canalizare si pereti interiori la Baza Sportiva Constantin Anghelache (Letea), reparatii interioare, exterioare si igienizare la Teatrul Radu Beligan, reamenajarea laboratoarelor de fizica si chimie la Scoala Gimnaziala ”Mihai Dragan, amenajarea trotuarului si a trecerii de pietoni în zona sudica a Garii Bacau, lucrari de asamblare, productie si montare pentru 200 de banci si 200 de cosuri de gunoi, asamblare si dotarea a 11 containere pentru transformarea lor în toatele publice moderne.
La finalul anului 2017, la S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. erau angajate 57 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com