Chimcomplex solicita ajutor de stat de 60 milioane de euro

Chimcomplex Borzesti a solicitat zilele acestea un ajutor de stat de 60 milioane de euro. Situatia dificila datorata caderii pietelor externe care asigurau peste 70% din productia de materie a societatii onestene poate fi redresata printr-un sprijin acordat de la buget.
De la inceputul anului, cifra de afaceri a societatii Chimcomplex a scazut sub 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut si previziunile sunt tot mai sumbre. Societatea a incercat sa limiteze cheltuielile si a disponibilizat 140 de angajati. aIn aceasta perioada grea nu mai este posibil sa concurezi pe pietele externe cu firme care au fost ajutate de stat. Acum este timpul ca statul sa evalueze si sa dirijeze resursele sale catre firmele care pot sprijini economia nationala. Firmele concurente de pe piata, din China, Ungaria sau Germania au primit ajutor de stat”,
ne-a declarat Dumitru Coman, directorul general al Chimcomplex. In ultimii 15 ani, la societatea onesteana s-au investit 110 milioane de euro, din care 35 in ultimii cinci ani. In acelasi timp, societatea a inregistrat in ultimii trei ani o cifra de afaceri intre 50 si 60 de milioane de euro. Principalele produse de la Chimcomplex, produse clorosodice, cloruri anorganice, solventi clorurati sau alchelamina erau apreciate pe pietele din Asia, America sau in tarile bazinului Marii Mediterane. aNoi am solicitat catre institutiile statului abilitate (AVAS, Ministerul Economiei, Consiliul Concurentei) un sprijin pentru continuarea procesului de investitii, care sa echilibreze fluxul de fabricatie, chiar in cazul prabusirii industriei de constructii civile si masini. In aceasta luna s-au facut demersuri pentru un ajutor de stat de aproximativ 60 de milioane de euro”, a mai precizat Dumitru Coman.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com