CCD Bacau, reprezentata la summitul UNICEF de la Zurich

În perioada 30 martie – 2 aprilie 2015 s-a desfasurat la Zürich summitul ”Regional Inclusive Education Teacher Preparation Workshop”,  dedicat educatiei incluzive, organizat de UNICEF si de Zürich University of Teacher Education, gazda manifestarilor.

 

UNICEF ZURICH (1)Cu sprijinul Consiliului Judetan Bacau,  proiectul a fost lansat, în municipiul Bacau, pe 10 octombrie 2014, la eveniment participând, domnul Victor Ponta, premierul României, doamna Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârsnice, E.S. Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Regatului Norvegiei în România, reprezentanti ai  administratiei centrale si locale, precum si jurnalisti din presa locala si nationala.

În virtutea parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, UNICEF România si Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, institutia de formare a fost reprezentata la acest seminar international.

SAMSUNG DIGITAL CAMERALa eveniment au participat peste 80 de delegati, din 14 tari din sud-estul Europei si din Comunitatea Statelor Independente, reprezentantul CCD Bacau, dr. Ema – Maria Fâciu, facând parte din delegatia României, alaturi de: Tania Irimia – director general în cadrul MECS, Luminita Costache – specialist în educatie în cadrul UNICEF România, Ecaterina Vrasmas, profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti si Alina Dobrescu –  cercetator la Institutul pentru Stiintele Educatiei din Bucuresti. „CCD Bacau nu este la prima colaborare cu UNICEF România, institutia noastra fiind unul dintre partenerii educationali  traditionali. Acum vom lucra împreuna  în cadrul proiectului ‹‹Social inclusion through the provision of integrated social services at community level››, ce se implementeaza la nivelul a 50 de comunitati defavorizate din judetul Bacau, de el beneficiind 54.000 de copii si familiile acestora, dintre care peste 5.400 sunt copii aflati într-un risc sever de excluziune sociala.

 Astfel, formatorii nostri vor participa, atât la elaborarea programului, cât si la pilotarea lui în scolile nominalizate din judet, urmând ca, în etapa a doua, acesta sa fie extins la nivel national. Expertii CCD Bacau vor colabora cu profesionisti din sistemul de asistenta medicala si protectie sociala, de la nivel local si judetean”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Pe parcursul manifestarilor au fost prezentate noile module de curs, dezvoltate de UNICEF cu scopul pregatirii profesorilor, pentru o educatie incluziva de calitate, în contextul respectarii drepturilor omului, precum si rezultatele pilotarii programului în  fosta Republica Iugoslava a Macedoniei.

În acelasi context, al asigurarii dreptului tuturor copiilor la o educatie de calitate, au sustinut prelegeri si reprezentati ai Consiliului Europei, European Agency for Development in Special Needs Education, dar si ai universitatilor din Porto – Spania si Edinburgh – Marea Britanie.

Modulele prezentate în cadrul workshop-ului, vor constitui baza unui nou program de formare continua, ce va fi dezvoltat de CCD Bacau, în parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu UNICEF România, care va face parte din oferta de formare continua pentru anul scolar viitor.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt: reducerea riscurilor asociate violentei domestice, reducerea cu 10% a cazurilor de separare a copilului de mediul familial, îmbunatatirea starii de sanatate a populatiei, asigurarea de oportunitati egale de integrare sociala si profesionala, pentru adolescentii aflati în situatii de risc si asigurarea disponibilitatii serviciilor sociale de tip integrat, pentru 95% din populatia asupra careia se va interveni.

De asemenea, se urmareste facilitarea accesului tuturor copiilor si adolescentilor la o educatie incluziva de calitate.

Pe baza experientelor anterioare acumulate de UNICEF si de partenerii sai, în interventii la nivel local, judetean si national, acest tip de actiune îsi propune, asadar, testarea unui model de furnizare de servicii, care sa promoveze o abordare integrata a acestora, la nivel comunitar, în judetul Bacau.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com