CCD Bacau, implicat in “cultura voluntariatului”

La Centrul de Informare si Resurse „American Corner Bacau”, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, s-a desfasurat o sesiune de informare pe tema voluntariatului si a promovarii pacii si prieteniei in lume, prin intermediul activitatilor de voluntariat.

Bradle Ludlow, Jerod Shufford, Katherine Dunne, Amanda si Benjamin Tulin, voluntari ai Corpului Pacii in România, cât si reprezentanti ai unor ONG-uri locale, au vorbit despre promovarea voluntariatului, un obiectiv major al activitatii Corpului Pacii in România. Publicul a fost asigurat de elevi ai Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, coordonati de prof. Adriana Ambrozie si profesor – metodist Lucica Ciuperca, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educatie Civica, structura a Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau. „Discutiile au vizat aspecte referitoare la istoricul voluntariatului in lume, la organizatii internationale de voluntariat si la activitatile specifice derulate de acestea, la particularitatile voluntariatului in România, dar si la tipurile de categorii sociale, care beneficiaza de sprijin din partea organizatiilor de voluntari. Tinerii voluntari nu s-au limitat la o abordare teoretica, oferind participantilor si date practice, precum: modalitatile de a deveni membru al unei organizatii de voluntari, calitatile voluntarului, implicatiile activitatii de voluntariat si impartasirea propriilor experiente”, a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacau.

La finalul intâlnirii, publicul, reprezentat de liceeni ai colegiului bacauan au primit gratuit diferite materiale informative, oferite de Centrul American Corner Bacau. Corpul Pacii in România este o agentie guvernamentala americana, infiintata in anul 1961, la initiativa presedintelui John F. Kennedy, care in prezent trimite voluntari americani in toata lumea in programe de asistenta tehnica si de schimb intercultural. Agentia americana functioneaza in România din anul 1991. In ultimii 20 de ani, peste 1.000 de voluntari au lucrat in România in programe de predare a limbii engleze, dezvoltare economica si comunitara, dezvoltare institutionala si educatie de mediu. In prezent, 89 de voluntari americani lucreaza cu scoli, organizatii guvernamentale si neguvernamentale in 30 de judete din toata România, printre care si judetul Bacau. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea agentiei Corpul Pacii in România, cei interesati pot accesa site-ul: www. peacecorps.ro. „Aceasta sesiune de informare si-a propus familiarizarea tinerilor cu specificul activitatilor de voluntariat si stimularea implicarii lor in astfel de actiuni, in conditiile in care cultura voluntariatului in România este, dupa opinia noastra, in formare.”, ne-a declarat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului American Corner Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com