Bursele FLEX 2019-2020. Programul este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite în România, candidaturile pentru programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), editia 2019-2020, se depun doar online, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie (ora 23:59) 2018.


Criterii de eligibilitate:
Competitia este deschisa liceenilor care îndeplinesc TOATE conditiile:
• au cetatenie româna;
• sunt nascuti între 15 iulie 2001 si 15 iulie 2004;
• sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
• studiaza limba engleza în liceu;
• îndeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.
Aplicatia este disponibila aici: https://ais.americancouncils.org/flex

Informatii complete despre program sunt disponibile pe website: http://americancouncils.ro/programe/flex/, iar pe pagina de Facebook @FLEX România pot fi regasite povestile fostilor bursieri.

Comunicat Ambasada SUA: Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si a împlinit 25 de ani de existenta la nivel global. Din 2015, FLEX exista si în România si ofera liceenilor ocazia de a trai în cadrul unei familii americane si de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului scolar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este GRATUITA iar bursa oferita este completa. Pâna în prezent, 49 de liceeni români, din diferite judete ale tarii, au locuit si învatat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adreseaza în egala masura si liceenilor cu dizabilitati, care sunt invitati sa urmeze aceeasi procedura de înscriere.
Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite si presupune un schimb de experienta, pe perioada unui an scolar, pentru liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova întelegerea reciproca între cetatenii Statelor Unite si cei ai tarilor din regiune, pentru ca liceenii sa învete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an alaturi de o familie americana si va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Pentru editia 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alti 35 de liceeni români se afla în SUA si urmeaza a reveni în tara anul viitor.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com