„Brockers“. Rockerii cu vechime din Bacau vor sa faca o scoala pentru noua generatie

Un grup de rockeri care cânta de mai bine de 20 de ani au înfiintat o fratie a rock-ului în Bacau. Promotorii proiectului „Brockers“ sunt Sorin Antohi si Adi Nastasa. În prezent sprijina trei trupe de copii si adolescenti, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani, care deja au avut un concert cu sala plina. Este vorba de „Candle Light“, „Age of Tomorrow“ si „Nameless“.
Proiectul Brockers prinde contur, mai ales dupa primul concert în care „batrânii“ rock-ului din Bacau au sprijinit tinerele talente, care au aptitudini spre muzica rock si cea instrumentala. „Noi suntem o trupa de old boys (Brockers), reuniti pe baza de prietenie si pe dorinta de promovare a noilor talente. Vrem sa facem un fel scoala rock, sa aratam ca acest gen muzical rezista prin noile generatii. Primul concert, pe 27 aprilie, s-a bucurat de succes, a fost o sala plina si vrem sa continuam“, a precizat Sorin Antohi, pentru ziarul Adevarul.
Candle Light, prima trupa înfiintata de „Brockers“
Atât Sorin Antohi cât si Adi Nastasa au trecut în ultimile doua decenii prin mai multe trupe (Masked Toys, Driftwood, s.a.). „Este un sentiment fantastic sa-i vezi pe copii ca sunt pasionati de acest gen de muzica si mai ales ca sunt multi care sunt talentati. Aveam aproape vârsta lor, în 1988, când a cântat la Galele Rock“, a mai spus Sorin Antohi.


Trupa „Candle Light“ a fost un proiect pilot al batrânilor rockeri din Bacau. Trupa a luat nastere la sfârsitul anului 2015 si s-a lansat în primavara lui 2016 cu un concert la o berarie din Bacau. „În decembrie, împreuna cu invitatii lor mai mari au sustinut în acelasi loc un concert caritabil pentru copii. Iar acum, la concertul de pe 27 aprilie, au cântat celebrând 1 an de aparitia lor pe scena“, a precizat Ioana Bostan, implicata în proiectul Brockers.
Trupa „CandleLight“ este formata din Mara Trefas – voce, Amalia Boca – chitara, Stefan Ghiorghiu – chitara, Ilinca Turta – bass si Andrei Bostan – tobe.
La concertul de pe 27 aprilie s-au lansat si trupele „Age of Tomorrow“ si „Nameless“, dupa aproape un an de repetitii, în care si-au definit stilul.
„Age of Tomorrow“ este compusa din: Ana Maria Boboc – voce, Andreea Nastasa – bass, Matei Racoveanu – chitara, Razvan Nastasa – chitara si Andrei Bostan – tobe iar Trupa „Nameless“ din: Bogdan Pralea – Voce, David Leonte – Chitara, Tudor Paun – Chitara, Matei Axente – Bass, Sorana Simovici – tobe.

Brockers, „The Old Boys“: Adi Nastasa, Sorin Antohi, Gabi Lotcu, Sergiu Dimidof (aka Ursu), George Grigoriu
Adi Nastasa si Sorin Antohi spera ca „Brockers“ sa poata deveni o adevarata scoala muzicala, pentru iubitorii mai tineri ai rockului. În proiect îsi doresc sa educe gusturile tinerei generatii, în viitorul apropiat sa creeze si un ONG iar scoala de rock de la Bacau sa capete un caracter organizat, „aproape institutionalizat“, dupa cum spune cu speranta Sorin Antohi.
Adi Nastasa (chitara) afirma ca povestea concertului de pe 27 aprilie are radacini mai vechi, de altfel lucrând de câtiva ani cu pustii talentati si pasionati de muzica rock. „Coordonez o parte dintre copii în materie de chitara/bass si am descoperit mereu printre ei talente. Asa mi-a venit ideea înfiintarii unei prime trupe, ei se numesc „CandleLight“ si au aniversat un an de la lansarea pe scena.

Apoi, potentialul lor, visul meu, noi talente descoperite si ideile mele adunate cu cele ale prietenilor mei au dus la crearea acestui eveniment. Am promovat înca doua trupe noi: Nameless si Age of Tomorrow. Pasiunea pentru muzica rock m-a tinut mereu în priza si îndrum copiii care iubesc si ei acest gen si vor sa mearga mai departe. Traim într-o societate mult prea comerciala sub aspect artistic si mi-am dorit sa îi orientez pe cei cu talent sa cânte rock, pentru ca o fac din pasiune.

Rock-ul e o manifestare diferita, implica daruire si uneste prieteni. Sunt mândru de copiii pe care îi sustin si voi fi alaturi de ei pe viitor. În acest show eu si prietenii mei am cântat pe aceeasi scena cu copiii. Noi ne-am adunat într-o trupa de dragul exprimarii si bucuriei de a fi împreuna cu cei care asculta rock. Aceasta formula si ideea de a sustine tinerii a dat nastere proiectului Brockers.

Fratii ROCK care investesc în descoperirea si promovarea de noi talente. Vom cânta cu ei si îi vom îndruma pe toti copiii care iubesc muzica rock. Suntem la început de proiect, ne bucuram de sustinerea unor parinti minunati care înteleg pasiunile copiilor lor si timpul liber petrecut în mod diferit si creativ. Si de toti cei care au pus umarul în crearea si organizarea evenimentului. Acest proiect de suflet înseamna pentru mine transmiterea mai departe a unei pasiuni si formarea unei echipe cu cei mai mici”, a precizat Adi Nastasa.
Sorin Antohi: „Povestea rockului merge mai departe. Ne pregatim aproape zilnic“
„Bunul si vechiul meu prieten Adi Nastase lucreaza cu copii talentati, îi îndruma în special pe cei care cânta la chitara si a reusit sa îi sa-i adune si în trupe de rock. Prima trupa de copii, „CandleLight“, este formata din cinci adolescenti talentati pe care îi cunosc si m-am bucurat sa cânt împreuna cu ei înca de la lansare. În showul de la Beraria cu Noroc din Bacau s-au mai lansat alte doua trupe de copii si asta îmi da sperante pentru viitorul miscarii rock. Am raspuns cu toata inima invitatiei prietenului meu sa ne adunam si noi, fratii mai mari, într-o formula de trupa, împreuna cu Gabi Lotcu, Ursu si George Grigoriu, sa devenim Brockers, sustinatorii talentelor rock. Sunt tineri dinamici si foarte deschisi, cu mult talent si potential. Voi fi alaturi de ei în acest proiect în mod neconditionat, ori de câte ori pot ajuta. Pentru ca am convingerea ca povestea rock-ului nu se va opri niciodata”, afirma Sorin Antohi, vocea de la Brockers, cunoscut si ca vocal la Masked Toys.


Alin Leanca Photography

Sursa Adevarul

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com