”Breakpoint”, o noua productie profesionista a trupei rock Rapax din Bacau

La fel ca în precedentul clip Demise lansat spre finalul anului trecut, cei patru tineri membri ai trupei continua sa transmita prin muzica lor un manifest împotriva degradarii umane. Videoclipul ”Breakpoint” este realizat in mod profesionist de cunoscutul producator si regizor Mihai Grecea ( supravietuitor in Colectiv) si de Sorin Antohi, unul din rockerii cu experienta din Bacau. Trupa Rapax este compusa din Alexandra Hrincescu (16 ani, voce), Vlad Prisacariu (18 ani, chitara), Tudor Paun (17 ani, bass), Andrei Bostan (15 ani, tobe).

Videoclipul poate fi urmarit aici:

”Ce-a de-a doua compozitie proprie a trupei, Breakpoint, continua mesajul din Demise dar la un nivel mai intim. E o piesa despre depresie, rezultatul efectelor pe care societatea noastra disfunctionala le are asupra fiecarui individ, dar mai ales asupra tinerilor.

O societate plina de mizerii, preconceptii si tipare anihilante care stranguleaza umanitatea din oameni, în care puterea banilor darâma creativitatea, inteligenta, talentul si dorintele proprii, o societate în care poti avea totul sau nimic.

Totul în jur ajunge sa puna o presiune enorma pe modul de gândire al tinerilor, pe modul de a actiona si de a lua decizii pentru propriul viitor. Influenta lui „asa trebuie” ajunge sa controleze mintile oamenilor, iar acestia ajung treptat sa nu-si mai recunoasca identitatea, sa pice în ghearele depresiei.

Breakpoint este momentul în care totul devine ireversibil, din care nu te mai poti întoarce. Paharul plin de zbatere interioara refuleaza si se revarsa. Nu te mai poti ascunde, ratiunea începe sa dispara, iar nebunia din fiecare dintre noi iese la suprafata, necontrolata  si pune stapânire pe ratiune. Este acea parte din noi pe care nu vrem sa o recunoastem, o tinem ascunsa în interior si care, în cele din urma, rabufneste. E o piesa despre efectele fricilor, anxietatilor si prejudecatilor pe care societatea le pune pe umerii tinerilor.

Videoclipul a fost realizat de regizorul Mihai Grecea (producator muzical al trupei, fost chitarist al trupei Totem din anii ’90) care, împreuna cu Sorin Antohi (celalalt producator muzical al trupei si bassist si vocalist al trupei Masked Toys), au lucrat în studio pe parcursul anului 2020 cu cei patru componenti ai Rapax la înregistrarile si mixajul primelor trei piese. Masterizarea materialului audio a fost facuta de Costin Dumitrache la constantinemastering.com, cel mai nou si mai performant studio de mastering analogic din România.

În luna noiembrie 2020, trupa Rapax a lansat primul lor single si videoclip, cu un puternic mesaj protestatar la adresa sistemului social actual si al dezumanizarii.

Piesa si videoclipul Demise apartinând tinerilor a reusit sa atraga atentia iubitorilor de metal si a specialistilor în materie de rock din întreaga tara. Clipul piesei a întregistrat peste 13.000 de vizualizari în prima luna de la aparitia în mediul online.

Demise e o piesa-protest despre ceea ce simt tinerii care nu se mai regasesc în tiparele societatii, într-o lume bolnava, subjugata de ipocrizie, superficialitate si de puterea banilor. O societate plina de constrângeri si modele impuse. Cei patru au transmis prin piesa lor un mesaj puternic si direct legat de societatea actuala. E povestea tinerilor care cara cu greutate acest bagaj tot mai apasator de „repere” false livrate de altii si pe care nu vor sa le accepte. E povestea multora dintre ei care decid sa „fuga” si sa îsi creeze propriul set de valori”-comunicat de presa RAPAX.

Videoclipul poate fi urmarit aici:

Componentii Rapax:

Alexandra Hrincescu, voce

A început sa cânte acest gen de muzica de acum patru ani, de când era eleva la gimnaziu. A cochetat cu chitara si tobele, ca acum, în trupa actuala sa fie vocal. Pe lânga muzica, tânara este pasionata de limbile engleza si germana si sustine ca vrea sa devina medic. Este pasionata de gatit.

Vlad Prisacariu, chitara

S-a îndragostit de muzica rock de la zece ani spre disperarea parintilor. A primit cadou în cele din urma o chitara electrica pe care a început sa o studieze zilnic. Este pasionat de tehnologie, motociclete si tot felul de masini.

Tudor Paun, bass

A început sa cânte la chitara abandonata de fratele sau mai mare si a studiat muzica la un club de rock. A fost „racolat” în actuala trupa direct de la un bal al bobocilor la unul din liceele bacauane. Este pasionat de cataratul pe munte, drumetii si istorie.

Andrei Bostan, tobe

Desi este mezinul trupei, e unul dintre membrii fondatori. Prima toba jucarie a primit-o la patru ani, dar a pus pentru prima data betele pe tobe „oficial” la sase ani. Este autodidact în materie de muzica si, pe lânga tobe, mai cânta si la chitara. Pasionat de sampling (n.r.- tehnica de reproducere digitala a sunetelor digitale).

 

RAPAX – Breakpoint

-Directed, filmed and edited by Mihai Grecea;

-Produced by Sorin Antohi and Mihai Grecea;

-Co-produced by RAPAX

 

-Rapax is: -Alexandra Hrincescu, vocal -Vlad Prisacariu, guitar-Tudor Paun, bass -Andrei Bostan, drums

 

-Production Executives: Ioana Bostan and Cornel Bostan

-Gaffer – Cristian „Cristocea” Iacob

-DMX lights and FX – Dorin Ghiuta,

-Makeup – Brigitta Afrentoaei;

 

-Postproduction services by easyfilm.ro

 

-Music Written & Composed by RAPAX

 

-Recorded and Mixed by Mihai Grecea

 

-Tracks recorded in the Thiscoverband Studio, Bacau, Romania

 

-Stem Mastering by Costin Dumitrache at constantinemastering.com

 

-Special thanks to: Our families, Petra Martin, Mihai Boca, Stefan Ghiorghiu, Dragos Velicu, Iulian Tutanis, Catalin Cîrnu, Gabi Lotcu, Radu Postolache, Bogdan Simion, Costin Dumitrache, Cosmin Stefan – The Stage ThisCover Band

 

Date de contact:

E-mail: rapax.official@gmail.com

Tel.: 0748 320 824 (Sorin Antohi)

Website: https://rapaxband.com/

Facebook: https://www.facebook.com/rapaxband

Instagram: rapax.official

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBzQsXCsGvL75dXoa7m6q0Q?view_as=subscriber

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com