Boxerul bacauan Aurelian Turcanu ar putea participa la Campionatul Mondial de Box din Thailanda UPDATE

UPDATE  12septembrie: Plecarea lui Aurelian Turcanu la Mondiale este inca nesigura. Chiar daca are cele mai bune rezultate la categoria 91+, nu se stie daca vor fi gasiti bani pentru deplasarea din Thailanda. „Saptamana viitoare Aurelian Turcanu va fi la selectia de la Iasi, unde va avea de luptat cu boxeri de aceeasi categorie dar mai mari in varsta si cu o experienta mai bogata“, ne-a precizat Relu Auras, presedintele sectiei de Box a SCM Bacau.

Aurelian Turcanu (16 ani), campionul Romaniei si castigatorul Cupei Romaniei la Box la categoria +91, va participa in luna octombrie la Campionatul Mondial de Box Juniori, care va avea loc in Thailanda. Tanarul sportiv este antrenat de cunoscutul profesor de box Ion Gheorghita. „Este un sportiv valoros, cum de mult nu a mai avut Bacaul. Are talent si sper sa obtina rezultate foarte bune la mondiale“, a precizat Ion Gheorghita. Chiar daca Aurelian Turcanu nu are concurent la categoria lui, deplasarea in Thailanda, va fi decisa saptamana viitoare. „Componenta echipei va fi decisa saptamana viitoare. Sper sa nu fie probleme financiare“, a precizat Relu Auras, antrenorul coordonator al sectiei de box a CSM Bacau.

Aurelian Turcanu are 16 ani, 1,86 si 114 kilograme. Este elev al Liceului Sportiv din Bacau. Practica boxul de trei ani, perioada in care a obtinut rezultate exceptionale. „Anul asta am castigat Cupa Romaniei la Box si Campionatul. Sper sa obtin rezultate bune la Mondialele din Thailanda. Aceasta este prima mea deplasare la competitii internationale“, a spus Aurelian Turcanu. Vom reveni cu un reportaj mai amplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com