Blindatele care vor defila pentru prima data la parada Zilei Victoriei de la Moscova (FOTO-VIDEO)

Scris de Valentin Vasilescu

La comemorarea a 70 de ani de la înfrîngerea Germaniei fasciste, Rusia demonstreaza ca e o putere militara, global Tigrde acelasi nivel ca si SUA. Ea face o adevarata parada de forta, prezentînd în premiera la defilarea din Piata Rosie, zeci de noi tipuri de blindate, ceea ce reprezinta practic o reproiectare a întregii forte blindate a armatei Rusiei. Statul Major al armatei ruse propunîndu-si astfel sa înlocuiasca toate tipurile de arme ramase din era sovietica si pe cele concepute dupa destramarea URSS. Asadar 70% din tehnica trupelor terestre rusesti urmeaza sa fie înlocuita în urmatorii 4-5 ani cu blindate de ultima generatie.

De mentionat ca armele înlocuite de rusi se afla si se vor mai afla înca în dotarea armatelor statelor NATO, foste membre ale Tratatului de la Varsovia ( România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Polonia si Ungaria ) si a celor desprinse din fosta URSS ( R.Moldova, Georgia, Ucraina, Belarus, Tarile Baltice ).

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Tancul- T14 Armata

Cîntareste 57 t si este propulsat de un motor de 1.500 CP, fiind protejat de patru tipuri de blindaje. Este dotat cu o turela telecomandata, actionata de la distanta cu tun cal.125mm, tun cal.30 mm si o mitraliera cal.12,7mm, toate cu încarcare automata. Echipajul fiind amplasat într-un compartiment de lupta separat. Armata rusa îsi doreste 2.300 de astfel de tancuri care sa înlocuiasca acutalele blindate T-72 M3 si T-90.

 

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Obuzierul autopropulsat -2S 35 Koalytsia

Este dotat cu o piesa de artilerie cal. 152 mm, cu bataie maxima 70 km, utilizînd si proiectile dirijate pe fascicol laser de tip Krasnopol-2.

 

Masina universala de Lupta–BTR/BMP Kurganets 25.

Destinata infanteriei, vînatorilor de munte si desantului aerian. Cîntareste 25 t si este propulsata de un motor de 800 CP. Blindatul este amfibiu, dispune de o turela operata electric, echipata cu un tun cal. 30mm ( sau cal. 57mm ), o

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

mitraliera coaxiala cal. 7,62mm si lansatoare de rachete antitanc Kornet- EM. Echipajul consta din trei militari si transporta o grupa compusa din opt luptatori.

 

Platforma universala de Lupta -BMP  T-15 Armata.

Are un sasiu si blindaj asemanator tancului T-14. În plus, dispune de tehnologii avansate preluate de al avionul ”invizibil” de generatia a cincea Suhoi T-50. Printre acestea este enumerat radarul AESA ( în frecventa 26.5–

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

Sursa foto: http://sdelanounas.ru/

40 GHz) care nu se gaseste pe niciun blindat american.

 

Transportorul Amfibiu Blindat- Boomerang 8×8

 

Brigazile Striker din armata SUA, au fost testate în Irak si Afganistan, dovedind ca au cea mai mare mobilitate din lume, la acest moment si o putere de foc buna. Pentru transformarea brigazilor sale motorizate dupa structura Striker a SUA, Rusia avea nevoie de un transportor amfibiu blindat similar, de
Amfibiu Blindat- Boomerang 8×8conceptie occidentala precum Boomerang ( la care au contribuit si proiectantii francezi ). Aceasta problema am dezvoltat-o într-un material mai vechi ( http://www.acs-rss.ro/index.php/arhiva-glasul/item/204-infanteria-motorizata-rusa-trece-la-o-structura-similara-brigazii-americane-stryker ).

Blindatul de transport al parasutistilor : BTR-MD Rakushka

 

BTR-MD RakushkaMasina de Lupta a parasutistilor BMD-4MBMD-4M

 

Caracteristicile noilor blindate ale parasutistilor rusi au fost descrise într-un material referitor la sporirea mobilitatii si puterii de foc a trupelor aeropurtate (http://www.acs-rss.ro/index.php/arhiva-glasul/item/194-a-gasit-rusia-antidotul-la-forta-de-interventie-rapida-a-nato  ).

MRAP de tip KAMAZ-63968 Typhoon-KTigrMRAP de tip KAMAZ-63968 Typhoon-K si Typhoon-U

 

Sistem de rachete Kornet D, montat pe autoturism usor blindat Tigr.

Rachetele, cu bataia de 10 km, sunt de tip ”trage si uita ”, dirijîndu-se singure pe fascicol laser si pot viza atît blindate cît si aeronave care zboara la joasa înaltime.

Pe lînga aceste sisteme ale trupelor terestre, va fi prezent în premiera si sistemul de aparare costiera K-300P Bastion-P.  Sistemul utilizeaza rachete supersonice anti-nava  P-800 Oniks. Aceste rachete sunt propulsate de motoare ramjet si au raza de actiune de 300 km. O baterie K-300P Bastion-P dispune de cel putin patru rampe separate de lansare mobile, cu cîte doua rachete pe rampa si o rezerva de 72 de rachete pregatite pentru lansare. Crimeea, ca si întreg litoralul rusesc al marii Negre este aparat de doua brigazi, fiecare cu cîte opt baterii K-300P.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com