Avocat bun, avocat influent…Cristian Cojocaru, Valeriu Stoica, Liviu Chereches

Stoica&AsociatiiCe inseamna un avocat bun in zilele noastre?! Ce conteaza cu adevarat, pledoaria avocatului sau relatiile lui in zona magistratilor? Nu de putine ori, in cazurile cu greutate, am intalnit avocati cunoscuti pentru influenta lor, directa sau indirecta, prin renume si imaginea publica. Conteaza relatiile politice, relatiile de familie si prietenie cu procurori si judecatori. La bursa dosarelor, atunci cand cineva devine „certat“ cu legea, de acesti parametri intreaba, cand isi alege un aparator.

In procesul, pana la urma pierdut de statul roman, legat de retrocedarea a peste 40 de mii de hectare pe Valea Muntelui, catre urmasii padure retrocedatalui ND Ghica Comanesti, o institutie din Bacau, intervenienta in dosar l-a angajat pe fostul ministru al Justitiei, avocatul Valeriu Stoica. Pentru doua infatisari in instanta, Valeriu Stoica a primit 130 de mii de euro, bani publici. Fapt criticat de Curtea de Conturi a Romaniei, dar ramas fara niciun efect. Reprezentantii institutiei bacauane, intrebati de motivul anagajarii lui Stoica, au dat un raspuns sec: pentru ca este influent, cunoscut si poate „rezolva“ problema. „Chiar vreti sa se piarda padurea? Ei il au avocat in dosar pe avocatul Adam, profesor universitar influent la instantele din jurul Brasovului!“, a venit raspunsul directorului institutiei. Pentru ce au fost cei 130 de mii de euro? Pentru influentarea instantelor sau cotizatie la partid?!!

Un om de afaceri din Bacau, decedat intre timp, explica in urma cu cativa ani, ca putea obtine o padure de cinci mii de hectare prin Harghita, daca dadea 500 de mii de euro, cat i-a spus avocatul ca pretind judecatorii, pentru o solutie favorabila.

Avocatii Lucia si Liviu Chereches. Cunoscuti ca apropiati ai familiei Basescu si ai familiei Cocos-Udrea, s-au dezvoltat financiar dupa procesele rasunatoare de retrocedare la legea 10, de pe vremea cand Traian Basescu era primar al Capitalei. In Bacau au castigat procesul privind retrocedarea a peste 9100 de hectare de padure, in zona Oituz (mosiile Grozesti-Harja). Dupa deplasari facute in Franta-Paris, Turcia-Istambul, avocatul Liviu Chereches a strans un dosar consistent. In cele din urma, Justitia a dat dreptate avocatului si Arianei Grigorescu-Negropontes, sotia lui Ulise Negropontes Grogorescu, fiul generalului Eremia Grigorescu. Iar padurea s-a vandut cu 50 de miloane de euro, unor finlandezi, din care partea avocatului, stipulata in contract, ar fi fost de 20%, adica 10 milioane de euro.

Cristian Cojocaru-FacebookBacauanul Cristian Cojocaru. Casatorit, cu o situatie financiara foarte buna. Vila si apartament, Audi A7, s.a. Politician PNL, consilier local, avocat. In ultimii ani a fost luat ca aparator in majoritatea proceselor de rasunet ale Bacaului. Ieri, DNA Bacau l-a pus sub invinuire, pentru trafic de influenta, ca ar fi cerut 75 de mii de euro, pentru rezolvarea unui caz de evaziune,care s-a lasat si cu arest prevenitv.

Cristian Cojocaru este unul dintre putinii avocati din Bacau, cunoscut pentru relatiile excelente in lumea procurorilor si judecatorilor. O bransa foarte elitista, in care putini au acces. Pana unde merg discutiile acolo si negocierea specifica a avocatilor? DNA Bacau afirma ca avocatul Cojocaru ar fi dat de inteles ca poate sa ajute un inculpat, iar pentru a-i unge pe judecatori ar avea nevoie de 75 de mii de euro. In timp, daca dosarul se va contura prin trimitere in judecata, vom afla daca a fost doar strategie de avocat (situatie tratata tot ca trafic de influenta), una comerciala de a obtine mai multi bani de la client sau daca, intr-adevar exista si magistrati nemultumiti de veniturile bugetare si doresc un supliment! Traficul de influenta se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani!

„Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, savarsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra în atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani„, se arata in art 257 al  Codului Penal.

3 Comentarii

  1. Sorana spune:

    Domnul avocat este prieten bun cu comisarul sef Manole Dorel, fost sef al DGA Bacau, actual invinuit penal la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, pentru uimitoarele fapte penale comise in timpul deplasarii „politice” la IPJ Neamt, in calitatea de sef de Inspectorat! Acum sa vedem daca ilustrul avocat ii mai poate „rezolva” problema falnicului luptator anticoruptie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com