Au ucis mii de caini

In municipiul Bacau au fost ucisi peste sase mii de caini in perioada 2006-2008, alte sute au fost sterilizate. Exista doua adaposturi, unul realizat conform normelor legale, in Nicolae Balcescu, altul improvizat, in cartierul CFR. Viorica Marcu, directorul Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau, recunoaste ca „in perioada 2006-2008 au fost eutanasiati cate 2000 de caini anual. Problema cainilor fara stapan ma depaseste! Primim 9 sesizari sa ridicam cainii de pe spatiul public si o sesizare sa nu-i luam. Legile sunt contradictorii iar cei care se declara iubitori ai animalelor nu fac nimic concret. In 2009, nimeni nu a infiat vreun caine din adaposturile de animale”.

Proiect: „Casa cainilor bacauani”

Cateva sute de caini sunt acazati” in adaposturile amenajate in Bacau. Peste o mie sunt in strada. Autoritatile locale nu pot mentine o populatie stabila de patrupede, deoarece numarul cainilor sterilizati este mult mai mic decat rata de inmultire a animalelor. Dar cea mai mare problema este cea a adapostului pentru animale, deoarece cele existente sunt deja pline pana la refuz. „Trebuie construit un adapost pentru cainii din Bacau si comunele limitrofe. In Bacau, imediat dupa ce s-a dat Ord 155/2004 s-a luat decizia infiintarii unui adapost pentru caini. Nota bene pentru administratia Dumitru Sechelariu, pentru ca a realizat adapostul (de la Nicolae Balcescu) imediat dupa ce a fost data legea”, a mai declarat Viorica Marcu.

Primaria a angajat veterinar pentru sterilizarea cainilor

Serviciul de salubrizare si gestionare a cainilor a cainilor din cadrul primariei a angajat veterinar special pentru sterilizarea cainilor. S-a amenajat o sala de operatie, iar majoritatea cainilor sterilizati ajung in adaposturi. Mai multi cititori ne-au sunat sa ne intrebe daca autoritatile locale din Bacau au avut in intentie sa colaboreze cu Asociatia din Austria Vier Pfoten (patru labute) pentru sterilizarea cainilor din municipiu. Aceeasi asociatie a mai efectuat servicii gratuite in Calarasi si Comanesti. „Aceasta asociatie a facut lucruri frumoase in Comanesti. Ei sterilizeaza caini gratuit. Din cate stiu, nimeni din Primaria Bacau nu le-a facut o invitatie sa vina in Bacau”, ne-a spus Ioana Dragan, simpatizanta a asociatiei Vier Pfoten. aStim de aceasta asociatie, am vorbit la Comanesti. Repet, nici sterilizarea nu rezolva problema, cainii trebuie adapostiti si nu mai avem unde”, a mai spus Viorica Marcu.

Hingherii prind cu brutalitate cainii de la unitatile militare

Zilele trecute, o echipa de hingheri a descins la terenurile unde altadata au fost unitatile militare din cartierul CFR, unde se realizeaza investitia pentru pasajul subteran Guse – Oituz. Locul a ajuns casa pentru sobolani, caini si oameni fara adapost. Sub ochii nostri, hingherii au prins cu brutalitate cativa caini. In ajutorul cainilor au sarit cativa boschetari, iubitori de animale. Cel putin doi caini au murit in timpul actiunii hingerilor.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com