Au fost sistate lucrarile de la Penny

„In urma celor constatate de inspectorul de zona, s-a dispus o somatie de sistare a lucrarilor. Inca de vineri,in urma sesizarii dumneavoastra, s-a dispus un control. Societatea a fost invitata la primarie pentru a prezenta dosarul complet al autorizarii. Este posibil ca aceasta societate sa fie sanctionata si financiar.”Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau

Tardiv, primaria rectioneaza

Societatea Rewe Projectentwicklung Romania a obtinut in data de 20 august PUZ-ul pentru constructia supermarket-ului, pe terenul cumparat de la SC Metra SA cu 1 milion de euro. Firma SC Conistar din Onesti, care realizeaza constructia Penny Market din strada Izvoare, numarul 2, trebuie sa termine supermarketul pana la 1 decembrie. Lucrarile la structura supermarket-ului nu au fost notificate la Inspectoratul de Stat in Constructii. Desi muncitorii firmei onestene lucrau la structura supermarket-ului intr-un loc vizibil din orasul Bacau, pe o suprafata de 5.000 mp, Primaria Bacau nu a stiut de asta pana nu am sesizat-o noi.

Inspectoratul in Constructii trece la amenzi

Inspectoratul de Stat in Constructii monitorizeaza din acesta saptamana santierul neautorizat de pe strada Izvoare, numarul 2. Orice agent economic sau persoana fizica, care realizeaza o constructie sunt obligati prin lege sa instiinteze Inspectoratul de Stat in Constructii. „Am incercat sa luam legatura cu reprezentantii SC Rewe Projectentwiclung, referitor la inceperea lucrarilor, fara autorizatii. Noi suntem si acum in control la ei. Reprezentantul firmei nu este inca in tara. Zilele urmatoare ii vom sanctiona si contraventional”, a precizat Adrian Sichitiu, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Bacau. Valoarea sanctiunii care a fost aplicata firmei SC Rewe Projectentwiclung este de 2500 de lei.

Primarul vrea Penny, nu Kaufland

Primarul Romeo Stavarache, dar si Consiliul Local pe care il pastoreste (prin majoritatea simpla de 12 consilieri liberali din 23) a luat decizii diferite pentru situatii identice in care se afla agentii economici. In data de 20 august, primarul refuza sa acorde autorizatie pentru construirea unui Kaufland, pe terenul ce apartine SC Transport Public SA pe motiv ca terenul mai figureaza in domeniul public al Municipiului Bacau. Aici, primarul Romeo Stavarache a contrazis unul din principiile dreptului, prin care cineva nu poate sa-si invoce propria culpa pentru blocarea unei situatii. Primarul avea obligatia de a face modificarile la inventarul domeniului public, pentru ca acestea sa fie apoi aprobate in completarea HG 1347/2001. Terenul pe care se va construi Penny Market, cu aprobarea PUZ-ului din 20 august, a avut aceeasi situatie juridica ca si terenul societatii SC Transport Public SA, pe care ar fi trebuit sa se construiasca un supermarket Kaufland.

Ambele intra sub incidenta HG 834/1991 si a legii 15/1990, privind stabilirea si evaluarea unor terenuri detinute de societati comerciale cu capital de stat. Transport Public este o unitate de interes local, motiv pentru care a primit certificatul de atestare a dreptului la proprietate din partea Consiliului Judetean Bacau. SC Metra SA a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului prin organizarea unitatilor de stat, conform legii 15/1990, drept pentru care i s-a eliberat certificatul de atestare a dreptului la proprietate asupra terenului de Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in 1995.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com