„Ani de liceu, în SUA”, la American Corner Bacau/ Update Galerie Foto-Saptamana Internationala a Educatiei

Miercuri, 16 noiembrie, începând cu ora 13.00, Centrul “American Corner Bacau”, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, invita liceenii la o inedita prezentare a sistemului educational american. Invitat special va fi Amanda Tulin, care va oferi participantilor detalii referitoare la specificul învatamântului liceal american.

 

Oaspetele va evidentia o serie de asemanari si deosebiri privind viziunea metodica americana si cea româneasca, felul în care elevii celor doua culturi sunt motivati sa studieze limbi straine, si preferintele în materie de universitati si specializari. La toate acestea, se vor adauga detalii din viata de zi cu zi a liceenilor de peste Ocean.

“Dupa ce, prin videoconferinta organizata marti, 15 noiembrie a.c., Centrul „American Corner Bacau” le-a oferit liceenilor bacauani sansa de a afla de la un profesor universitar american cum se obtine o bursa de studii la o universitate newyorkeza, mâine îi invitam sa afle de la un tânar american cum e sa fii licean în S.U.A.”, ne-a declarat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului  „American Corner Bacau”.La activitate vor participa liceeni de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, coordonati de profesorul  Cristina Stoica.

Seminarul face parte din seria de activitati programate la Centrul „American Corner Bacau” cu ocazia Saptamânii Internationale a Educatiei (14-18 noiembrie 2011).

Amanda Tulin este voluntar Peace Corps si îsi desfasoara activitatea ca profesor de limba engleza la Scoala cu Clasele I-VIII “Emil Braescu” Magura. Licentiata a Universitatii din Missouri în biochimie si biotehnologie, Amanda Tulin a lucrat în Saint Louis (Missouri), ca cercetator în biologie moleculara, oferind totodata ca voluntar, lectii de engleza refugiatilor internationali.

Cu ocazia Saptamânii Internationale a Educatiei (14-18 noiembrie 2011), Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat la Centrul „American Corner Bacau”, care functioneaza în cadrul  institutiei, doua activitati: o videoconferinta si un seminar educational.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com