ANI a inceput verificarea integritatii lui Romeo Stavarache in ziua in care edilul a fost retinut de DNA

Intr-un raspuns primit astazi de la Inspectia de Integritate din cadrul ANI se observa ca institutia a inceput urmarirea conflictelor de interese ale primarului bacauan si modul in care acesta si-a dezvoltat afacerile chiar in ziua in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Bacau i-au pus catuse lui Stavarache. Pe 27 iunie 2014.

Romeo StavaracheIn ultimii ani, Romeo Stavarache a dispus de  institutiile aflate in subordinea Primariei Bacau dupa bunul plac. Atat spalatoria edilului, cat si fabrica de confectii, nu s-au plans ca nu au de lucru. Romeo Stavarache semna in primarie, sotia, administrator la Prod Cresus, semna acasa. Si banii veneau.

ANI a cerut de la Primaria Bacau contractele incheiate de firmele SC Super Job Srl, SC Prod Cresus SA, SC Sanirom SRL si Cresus Com SRL cu CET Bacau, Politia Locala, Caminul de Batrani, institutii aflate in subordinea si influenta primarului si a Consiliului Local.

Stavarache, croitorul politistilor, spalator de rufe la batrani

Romeo Stavarache, in arest la domiciliuLa firma SC Prod Cresus SA, Romeo si Ana detin cate 50% din actiuni, iar sotia prodcresusprimarului este administrator. Politia Locala Bacau, subordonata edilului, poarta numai costume facute la Prod Cresus, cumparate prin SC Super Job SRL, o firma paravan, care produce ambalaje de carton.

Tot Stavarache, direct, sau prin alte societati interpuse, care au  contracte cu Caminul de Batrani, spala la greu rufele bietilor neputinciosi. Situatia este de notorietate in Bacau si da impresia de normalitate.

Romeo Stavarache are probleme, de orientare, politicaSuspecta este si activitatea ANI, care desi a inceput „lucrarea“ in iunie, abia dupa o ancheta jurnalistica, desprecasa Romeo Stavarache afacerea baronului Stavarache cu politistii din subordine, a cerut primele acte. In luna septembrie.

ANI are din luna octombrie 2014 toate documentele, dar institutia sta prost cu analiza. Au mai trecut 7 luni, fara niciun rezultat.

Romeo StavaracheAcum, Romeo Stavarache are o amnezie si afirma ca habar nu are de contractele sotiei cu societati abonate la banii publici ai Primarirei Bacau. Ceea ce ar insemna ca in familia Stavarache exista o mare problema de comunicare.

ANI trebuie sa stabileasca daca este pura intamplare faptul ca o societate producatoare de ambalaje de carton a vandut costumele produse de Stavarache oamenilor din subordinea acestuia si daca rufele au spalate, prin firme interpuse, tot intamplator, acasa la edil.

Iata raspunsul Inspectiei de Integritate:
„Urmare solicitarii dvs. din data de 28.04.2015, va facem cunoscut faptul ca în lucrarea înregistrata sub nr. 26750/A/II/27.06.2014 se efectueaza evaluarea respectarii regimului juridic al averii dobândite si conflictelor de interese de catre Stavarache Romeo, primar al Municipiului Bacau, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative. La finalizarea evaluarilor, urmeaza sa vi se comunice solutia dispusa în cauza“, Mihaela Gabi Radescu, inspector de integritate.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com