Andrei si Anca, papagalii care ghicesc destinul (O traditie de un secol în familia Turcanu)

Constantin Turcanu (70 de ani) ghiceste viitorul, pasiunile si dorintele oamenilor cu ajutorul papagalilor. Ocupatia lui este traditie în familia Turcanu, de mai bine de un secol. „De la 10 ani fac asta. Am mai bine de 60 de ani de când folosesc papagalii pentru aflarea destinului celorlalti. Am învatat asta de la tatal si bunelul meu. Avem carti de zodii, vechi de câteva sute de ani”, ne-a spus Constantin Turcanu, aflat zilele acestea la Hramul Bacaului.

 

Papagalilor le-a dat numele copiilor lui

 

Ghicitorul de zodii, practicant al magiei albe, locuieste în Negresti, judetul Vaslui. De acolo pleaca oriunde în tara unde sunt evenimente la care se aduna mii de oameni. Papagalilor le-a dat numele copiilor lui. „Pe astia îi am de la fata mea din Italia. Îi cheama Andrei si Anca, ca pe copii mei. Si pe cei care i-am avut înainte, la fel îi chema. De dorul copiilor mei dragi, plecati în lume”, a mai spus barbatul.

 

Constantin Turcanu spune ca în câteva zile festive câstiga în jur de 300 de lei. Atât cât sa-i ajunga de masa si drum. Pensia, mica, de doar 350 de lei o pune deoparte, pentru a-i ajuta pe ceilalti. „E criza. Ghicesc viitorul pentru 2 lei. Atât costa un biletel. Eu lucrez dupa carte. Acum biletelele sunt scrise la computer, nu ca altadata, de mâna. Mesajele sunt din carti de stiinta zodiilor”.

 

„Când le cer papagalilor sa traga un bilet le fac un descântec. Sa-i dea omului destinul, dorintele, patimile de la tinerete, pâna va pune mâinile pe piept”, a mai declarat Constantin Turcanu.

 

Un comentariu

  1. francisc spune:

    sint inte. de papagali care\gicesc vitorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com