Andreea Macarie si Robert Dumitrescu, premiati la « Festivalul international de creativitate in scoli » de la San Remo

Doi elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” au luat doua  premii la Festivalul International de creativitate in scoli (GEF The World Festival of Creativity in Schools) de la San Remo, Italia. Marele premiu “Cristalul GEF” la sectiunea  „Da Vinci’s Secrets “ cu proiectul “Caracterul interdisciplinaritatii in stiinta moderna” si mentiune speciala  la sectiunea “School movie” cu doua filmulete “Drumul iadului” si “Dragostea a doi elevi”.

 

Judetul Bacau a fost reprezentat prin elevii Macarie Andreea Laura, clasa a XII-a A si Robert Dumitrescu, clasa a XI-a C, precum si de profesorii Angela Ginta, Cretu Rodica, Cazacu Diana si Cucu Paul, care au concurat alaturi de elevi si profesori din tari ca Germania, Turcia, Italia, Polonia sau Slovenia.

 

“Cand am primit trofeul pe scena, am simtit ca inima imi explodeaza de fericire si mandrie ca am dus numele liceului nostru peste hotare”, a declarat eleva Andreea Macarie, la intoarcerea din Italia.

 

“Dincolo de bucuria ce o reprezinta aceste premii aduse colegiului Karpen pot sa spun ca am fost foarte incantat sa gasesc in San Remo doua sali cu auditie foarte buna, e vorba de Teatrul Ariston si de sala Casino, cu un sunet perfect si cu o orchestra de exceptie, sali care iti permit sa faci perfomanta” a declarat profesorul Paul Cucu.

 

„Consider ca jurizarea competenta si-a spus cuvantul si munca de 3 ani de zile a fost incununata de succes prin obtinerea trofeului Cristalul GEF la seciunea stiinte”, a declarat si profesorul de fizica Rodica Cretu.

 

Aflat la cea de-a 13 editie, Festivalul International de Creativitate in Scoli de la San Remo promoveaz? valorile din unitatile de invatamant din întreaga lume. Este singurul festival care include competitii pentru scoli, pe plan international, la care, in finala, se pot organiza expozitii si spectacole pentru fiecare forma de arta existenta in competitie. Finala  se desfasoara in Italia, la San Remo, juriul fiind compus din experti, specializati pe fiecare proba in parte, iar impartialitatea lor au facut din GEF, una din cele mai atractive competitii de creativitate pentru scoli.

 

Pot participa elevi cu varstele intre 5 si 19 ani, din unitati de invatamant recunoscute de Ministerul Educatiei din fiecare tara participanta. Pot participa si elevi de la scolile de muzica, dans si film, sau cei din cluburi si asociatii de elevi.

 

Anul acesta finala s-a desfasurat în perioada 6 – 10 aprilie, iar lucrarile au fost trimise pana la data de 15 februarie 201,  pentru evaluare si selectare. Directorul Colegiului Nicolae Vasilescu-Karpen, Remus Emanoil Cazacu, a felicitat echipa castigatoare. „Si cu aceasta ocazie colegiul nostru a dovedit ca este capabil sa se prezinte onorabil la un festival de talie internationala. Felicitam elevii nostri pentru aceste merite si, in aceeasi masura, cadrele didactice care i-au coordonat, si ne exprimam speranta ca in anul scolar urmator sa participam cu mai multi elevi si cadre didactice, pe mai multe sectiuni”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com