Alin Leanca a lansat cartea „Legendele urbane“

Alin Leanca, fost ziarist bacauan si absolvent de sociologie, si-a lansat, ieri, cartea „Legendele Urbane“. Evenimentul editorial a avut loc la Pensiunea „Studio“ din Bacau, în prezenta scriitorului si istoricului Eugen Sendrea dar si a lui Viorel Cucu, directorul Editurii Vicovia. Lucrarea lui Alin Leanca, deoarece a fost considerata de interes pentru bacauani, pentru a apare la tipar, a beneficiat si de o sponsorizare de o mie de lei din partea Primariei Bacau.

Alin Leanca se afla la prima carte publicata. El a lucrat ca jurnalist, din 2004, la Ziarul de Bacau, din 2007 la Monitorul de Bacau si apoi, un an mai târziu, la Observator de Bacau. Desi afirma ca nu s-ar mai întoarce în presa,  crede ca ar putea reveni va reveni cu alte carti, despre alte legende ale Bacaului. „Tema cartii a facut obiectul unui studiu sociologic, pe care l-am extins si in lucrarea de licenta. Legendele urbane ma preocupa de aproape 10 ani. In cartea mea ma refer indeosebi la zvonuri care au circulat in judetul Bacau, cum este bubuitura de la Comanesti, dar care nu a avut niciodata o explicatie oficiala“, a spus Alin Leanca.

Cartea lansata ieri, la Pensiunea Studio din Bacau, este prefatata de conferentiarul universitar iesean Adrian Netedu, care remarca faptul ca:  “legendele din zona urbana sunt vazute ca zvonuri, folclor, mituri urbane care circula prin comunicare interpersonala si care adeseori nu mai au legatura cu ceea ce s-a întâmplat în realitate. Autorul a scris o prima parte teoretica pentru a incadra tema respectiva, dupa care, intr-o parte aplicativa, a exemplificat o serie de legende urbane specifice zonei in care locuieste si in care si-a exersat profesia de jurnalist“.

Alin Leanca a beneficiat, pentru scrierea unor legende urbane, de sprijinul scriitorului Eugen Sendrea.„Alin Leanca a fost un gazetar bun iar in aceasta carte dovedeste ca are si har scriitoricesc. Cu siguranta, vom avea ocazia ca in viitor sa citim si alte carti scrise de mana lui Alin Leanca“, a spus istoricul Eugen Sendrea.

 

6 Comentarii

 1. Maria Comanescu spune:

  Legende, povesti populare… Se pare ca rodul muncii tale se afla in paginile care tocmai au vazut lumina tiparului. Felicitari, Alin!

 2. Anisoara Marin spune:

  De ce nu se vorbeste ca acest asa-zis ziarist a plagiat aceasta carte folosind „Povestea povestilor” de Creanga drept izvor de inspiratie?

 3. unikorna spune:

  Felicitari Alin Leanca, el are multe povesti de spus, are mult har si o doza foarte generoasa de magic. Felicitari Alin!

 4. Catalina spune:

  Felicitari si succes in aceasta „activitate”…..Sper la cea de a doua carte sa particip la lansare 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com