Alianta Lege si Ordine cere desfiintarea Curtii Constitutionale

Ieri, 5 aprilie, la Hotel Novotel din Bucuresti, a fost lansata Alianta Lege si Ordine (ALO), care are ca principal obiectiv, declarat, „monitorizarea puterilor statului“. O prima initiativa a nou infiintatei organizatii este desfiintarea Curtii Constitutionale, vazuta ca radacina a raului, care pericliteaza democratia din Romania.

Alianta este condusa de avocatul Gheorghe Dinu, conferintiar universitar dr. si presedinte al ALO, de presedintele executiv Constantin Bartolomeu Savoiu, general de brigada (r) si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane (MLNR 1880), de profesorul universitar dr. Michael Chircor, dar si de vicepresedintii Octavian Albu, dr. Alice Florescu, Adrian Dinu si Constantin Degeratu, fost sef al Statului Major al Armatei.

 

„Alianta Lege si Ordine-ALO, organizatie al carui obiect de activitate este monitorizarea abuzurilor puterilor statului, face urmatoarea declaratie de presa prin care va cere desfiintarea Curtii Constitutionale. Curtea Constitutionala a devenit in ultimii ani ultimul bastion al abuzurilor de drept, deoarece prin Alianta Lege si Ordine-ALOdeciziile sale da liber puterilor statului si in special executivului sa incalce flagrant drepturile si libertatile cetatenesti. Din multitudinea de decizii relevam decizia Curtii Constitutionale prin care s-a declarat constitutionala Legea nr.230/2011-privind esalonarea platilor salariale pentru cadrele didactice pana in anul 2016. Prin declararea drept constitutionala a unei asemenea legi, Curtea Constitutionala a dat liber puterilor statului la incalcarea celui mai important principiu al democratiei, separarea puterilor in stat“, a precizat Gheorghe Dinu, presedintele ALO.

Alianta cere partidelor din opozitie si celor de la putere sa declanseze prevederile constitutionale privind desfiintarea Curtii Constitutionale, prin revizuirea Constitutiei conform art 150.In conditiile in care partidele politice parlamentare se eschiveaza de la aceasta cerere, Alianta Lege si Ordine cere imperativ Presedintelui Romaniei sa declanseze organizarea unui referendum prin care sa ceara desfiintarea Curtii Constitutionale. Constantin Bartolomeu Savoiu „Daca nu se va face acest lucru, ALO, ca reprezentanta a societatii civile, ca prima putere in stat , va declansa actiunea de strangere a 500.000 semnaturi, conform art. 150 din Constitutie, necesare organizarii unui Referendum cu scopul de a cere desfiintarea Curtii Constitutionale. In urma desfiintarii Curtii Constitutionale propunem ca atributiile acesteia sa fie trecute in sarcina Inaltei Curti de Casatie si Justitie“, a mai precizat Gheorghe Dinu.

Asupra stadiului accentuat de degradare a societatii romanesti au facut declaratii si ceilalti lideri ai ALO. Constantin Savoiu s-a referit la aspectele care afecteaza ordinea si stabilitatea statala, profesorul universitar Michael Chircor, la importanta educatiei, in salvarea situatiei dezastruase a tarii iar doctorul in stiinte medicale, Alice Florescu, la decaderea sistemului medical. Alianta Lege si Ordine, prin mesaj si ideile aplecate asupra tuturor domeniilor de activitate, reprezinta inceputul unei platforme politice, care ar putea fi aplicata la pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. Dealtfel, presedintele Gheorghe Dinu a candidat ca independent, in 2004, la Presedintia Romaniei.

 

2 Comentarii

  1. Oamenii destepti nu cer desfiintarea Curtii Constitutionale.
    Mai corect ar fi o initiativa de incetare a desemnarii pe criterii politice a membrilor din Curtea Constitutionala.
    Recomandarea mea stiintifica este sa functioneze cu dublu grad de jurisdictie, in complete de fond si de recurs.
    O alta institutie care se cuvine a fi reformata este Avocatul Poporului.Momentan este ineficienta. Aceasta institutie trebuie sa aiba un rol largit inclusiv in exercitarea actiunilor disciplinare impotriva magistratilor, membrilor din puterea executiva dar si in legatura cu organizarea si functionarea profesiei de avocat care nu este supusa nici unui control institutional in prezent din partea nici une autoritati. Aici se petrec grave inclcari cu privire la deptul de aparare reglementat ca norma constitutionala si comunitara. Vezi cazul culpei profesionale din partea avocatilor din oficiu privind procesul cetateanului dinu Damaschin decedat in timpul judecatii la Curtea de Apel Bacau.
    Succes Ziarului de Garda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com