Alexandra Rînzascu, o mare speranta a înotului bacauan

Scris de Stelian Cartacuzencu

 

La numai 11 ani neimpliniti are 6 titluri de campioana nationala la inot stafeta, si un titlu de campiona nationala la proba inot fluture. Are 29 medalii de aur, 9 medalii de argint si 5 de bronz.

 

 

Alexandra Rînzascu s-a nascut în data de 13 iulie 2000. A început sportul de performanta la 8 ani. Înotul a fost alegerea Alexandrei dupa doi ani de gimnastica si alti doi ani de judo. La recomandarea învatatoarei Paun Livia devine eleva profesorului de înot Negru Adrian.  Dupa câteva luni, mai exact pe  25 octombrie 2008, câstiga primul concurs local, “Cupa Bacaului”. Antrenamentele dureaza 2.5 ore zilnic,  cam 6 – 7 km de înot, având loc chiar si duminica atunci când se apropie competitiile. De asemenea participa si la concursuri locale din : Suceava, Piatra-Neamt, Braila, Pitesti etc.

 

 

La 10 ani participa la primul concurs national la Arad.  Unde obtine locul II la Proba de 50 m. Fluture. Urmeaza Resita unde este descalificata. Se întoarce la Arad unde câstiga de doua ori locul I  la concursurile nationale de stafeta pentru juniori. Au urmat concursurile din martie la Pitesti unde cucereste primul titlu de campioana nationala  la proba inot fluture si obtine locul trei la proba  inot spate. În acest an a fost clasata a doua ca cea mai buna spotiva din tara la categoria ei de vârsta.

 

Nu a participat înca la competitii internationale datorita problemelor financiare. Cu toate aceste familia s-a implicat prezentând-o la doua cluburi din Belgia si unul în Franta. Aici a demonstat calitati desavârsite, însa timpul nu a permis o implicare mai mare. Cu toate acestea dupa concursul national din Braila ce se lasa asteptat parintii doresc sa o înscrie la prima competitie internationala de la Eindhoven, Olanda ce va avea loc în perioada 9 – 10 iulie numit “Concursul Tarilor de Jos”. Aici vor participa foarte multi concurenti din multe tari.

La vârsta de 9 ani în cadrul primei editii a ”Cupei Moldovei” a fost declarata “cel mai bun sportiv”. Alexandra promite ca anul acesta va doborî recordul national la proba inot fluture, la categoria ei de vârsta.

Impartaseste

Stelian Cartacuzencu a etichetat acest articol cu: ,

3 Comentarii

 1. Iamthechampionnr1 spune:

  Te-ai nascut talent si o sa mori speranta.Pana una alta,mai ai de confirmat.Asteptam un articol de genul acesta si dupa concursul de semifond de la Bacau.Sper sa ai curaj sa publici aici rezultatele obtinute,ca sa vedem si noi evolutia unor ”sperante” ale inotului bacauan.

  PS nu se dau medalii la stafeta!!

 2. anonim spune:

  ionut,te-ai gandit ca poate am avut momente mai proaste,dar mi-am revenit

 3. ionut spune:

  eu am 50 de medali in doar 4 ani si o cupa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com