Acord cu SUA pentru terenul si spatiul aerian din zona unitatii de aparare de la Deveselu

Astazi, Sebastian Huluban, secretar de stat pentru politica de aparare si planificare din Ministerul Apararii Nationale si generalul-maior Mark O. Schissler, director pentru planificare si politici la sediul Comandamentului European al SUA, au semnat doua aranjamente de implementare si trei amendamente la aranjamentele de implementare existente referitoare la constructia si operarea unitatii de aparare antiracheta de la Deveselu.

„Unul dintre aranjamentele de implementare se refera la utilizarea terenului adiacent bazei Deveselu, care se afla lânga Caracal. Celalalt aranjament de implementare se refera la utilizarea spatiului aerian al bazei Deveselu.

Cele doua guverne au mai semnat si trei amendamente la aranjamentele de implementare existente, referitoare la securitate, utilizarea terenului si functionarea comitetului mixt. Fiecare dintre aceste aranjamente de implementare vine în sprijinul celei de a doua etape a Abordarii Adaptive în Etape din Europa. Acordul de Aparare Împotriva Rachetelor Balistice dintre România si Statele Unite a fost semnat la 13 septembrie 2011 si a intrat în vigoare la 23 decembrie 2011. Semnarea acestor aranjamente de implementare este înca un pas înainte spre momentul în care unitatea de aparare antiracheta de la Deveselu va deveni o realitate. Contraamiralul Randall M. Hendrickson, director adjunct al Agentiei de Aparare Antiracheta a SUA, precum si generalul de brigada Thomas J. Sharpy, director pentru planificare, programe si analize ale Fortelor Aeriene ale SUA din Europa, au participat de asemenea la ceremonia semnarii“, se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA de la Bucuresti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com