A murit academicianul bacauan Solomon Marcus

Solomon Marcus s-a nascut în Bacau, pe 1 martie 1925 si a murit în aceasta dimineata la Spitalul Fundeni din Capitala. Din 2001 este membru al Academiei Române, autor a peste 50 de volume de matematica dar si studii interdisciplinare.

sursa Antena 3

sursa Antena 3

Joi, 17 martie, s-a stins din viata Solomon Marcus, personalitate enciclopedica a României, autor al unor cercetari de analiza matematica, lingvistica computationala, dar si al unor carti de semiotica, filosofie, istoria stiintei si a educatiei. A predat ca profesor la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. „Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de carti ce privesc utilizarea matematicii în lingvistica, în analiza teatrala, în stiintele naturale si sociale s.a. Cartile sale au fost traduse în multe tari ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România si care au fost traduse în mai multe limbi din Europa si nu numai si aproximativ 400 de articole în reviste stiintifice sau de specialitate. Opera sa a fost citata de peste 1.000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române“, potrivit wikipedia.

Solomon Marcus a devenit în 2001 cetatean de onoare al municipiului Bacau iar în 2015 a primit acelasi titlu din partea Consiliului Judetean Bacau, ca recunoastere a contributiilor sale în domeniul stiintific si cultural.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com