In municipiul Bacau sunt acceptate doar bannerele care promoveaza activitatile culturale, pe o durata maxima de 14 zile. In aceste conditii, publicitatea (economica, politica etc.) este acceptata doar pe panouri de tip outdoor. Noile reglementari privind publicitatea stradala afecteaza toti agentii economici, care sunt obligati sa faca alte cheltuieli pentru adaptarea reclamelor. Reprezentatii Camerei de Comert si Industrie (CCI) Bacau vor sa actioneze in instanta, in contencios administrativ, hotararea CL Bacau, care contravine legii 335/2007, privind activitatea camerelor de comert.  Cei de la Primarie ne-au amenintat cu amenzi de la o mie pana la 100 de mii de lei, daca nu ne ridicam bannerele. Noi le-am trimis adrese prin care le explicam statutul nostru, ca activitatea noastra este non profit, de sprijinire a mediului economic”, a declarat revoltat Mihai Tulbure, directorul CCI Bacau.
CCI Bacau a retras toate bannerele

Chiar daca in legea 335 se precizeaza ca aautoritatile locale sunt obligate sa sprijine activitatea camerelor de comert”, la Primaria Bacau acest lucru nu se intelege. aNu este nicio contradictie la mijloc. Se interzic bannerele orizontale, pentru ca se pot rupe stalpii. Cand au fost conceputi nu s-au luat in calcul si bannerele. Camera de Comert poate sa-si faca publicitate pe panouri de tip outdoor”, ne-a explicat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau. Costurile publicitatii pe panourile firmelor de outdoor sunt foarte ridicate, de pana la o mie de euro, lunar. aNu ne permitem sa facem promovare la astfel de costuri. Pentru noi, aceasta hotarare a Consiliului Local este o lovitura foarte grea”, a mai apreciat Mihai Tulbure.a In conditiile date, Camera de Comert a retras in data de 2 iunie, dupa Salonul Auto, cele 20 de bannere din municipiul Bacau, in care s-au investit 10.000 de lei. Interdictiile impuse de autoritatea locala, dupa bunul plac, aduc atingere intereselor economice ale oamenilor de afaceri, obligati la eforturi financiare suplimentare pentru a satisface cerintele Primariei Bacau.

Dictatura in publicitatea stradala?

aEste o prostie sa fie interzise bannerele orizontale. In alte localitati nu este nicio problema, doar la Bacau e altfel. Democratic este sa lasi oamenii sa se exprime prin orice mijloace”, ne-a declarat Doru Potoroaca de la SC Porto Media SRL. Reprezentantii agentiilor de publicitate sunt convinsi ca se vor gasi solutii in pofida restrictiilor impuse de Consiliul Local. aRegulamentul pentru publicitatea stradala trebuia conceput impreuna cu agentiile de publicitate, care cunosc cerintele si restrictiile pietei si nu de pixul unui angajat din Primaria Bacau”, ne-a explicat Cristian Andronache, de la SC Matmedia SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com