Sa vorbim despre Dumnezeu

Scris de Marina GLODICI

 MarinaGlodici Am observat, de-alungul anilor (si cred ca nu sunt singura în acest sens), ca oamenii sunt dispusi sa abordeze orice subiect fara nicio retinere. Însa, când deschizi discutia despre Dumnezeu încep sa fie reticenti, suspiciosi, chiar sarcastici unii dintre ei,  abandonând imediat si detasat ideea existentei lui Dumnezeu. Unii spun: „Da, exista Dumnezeu, cred în El”, dar delimitându-si viata de El, considerând lucrurile religioase  un domeniu separat.

Pe vremea regimului trecut daca vorbeai despre credinta si despre Biblie, erai tras la raspundere pentru „misticism, propaganda religioasa” si erai disciplinat în multe feluri. Îmi amintesc de un coleg care auzise ca  sunt credincioasa si m-a întrebat: „Nu va e rusine sa mergeti la biserica? Vedeti ca astia nu prea suporta oamenii principiali!” I-am raspuns foarte sincer si calm : ”De ce sa îmi fie rusine? Sunt fericita si împlinita pentru ca eu am gasit un Lider pe care sa-l urmez, adica pe Isus Hristos care a trasat Calea, a aratat Adevarul si a daruit Viata tuturor prin dragoste si compasiune. El e cel mai mare Domn si va ramâne mereu Regele regilor si Domn al Domnilor”.  N-am sa uit niciodata fata acelui tânar cu doua facultati si înzestrat de Dumnezeu, cum s-a luminat si mi-a spus ca a fost o adevarata placere sa vorbim despre Dumnezeu. Era derutat si dezamagit de „omul nou” pe care oamenii vor sa-l creeze fara Dumnezeu si puterea Lui. Chiar si astazi, când cel putin spunem ca avem libertatea de constiinta, unii se simt jenati, daca spui: ”Dumnezeu sa te binecuvânteze!” De ce oare? Este greu sa îti dai seama ca suntem creati de El si nu putem ignora existenta Lui? Sunt multi suparati din cauza nedreptatilor si a celor care spun ca sunt crestini si nu sunt? Credeti ca Dumnezeu este vinovat pentru ca oamenii aleg sa se detaseze si sa Îl paraseasca? Daca excluzi din viata însasi Viata, cum sa mai traiesti cu adevarat? Da. Unii ne gresesc, dar asta nu înseamna ca Dumnezeu a voit asta, ci a îngaduit pentru a-ti testa atât tu, cât si El, credinta si hotarârea. Unii sunt atât de poticniti încât se îndoiesc de existenta lui Dumnezeu si refuza sa mai mearga la vreo biserica, se însingureaza sau cauta mijloace de distractie pentru a uita ca Dumnezeu poate da adevarata odihna, linistea si desfatarea sufleteasca si spirituala. El ne-a dat Mângâitorul – Duhul Adevarului, adica Duhul Sfânt aici pe pamânt sa ne calauzeasca pe cale pâna la sfârsitul veacurilor.

Sa vorbim despre Dumnezeu. V-ati plictisit cumva dragii mei cititori? Mi-ar parea rau sa va fi plictisit. Si stiti de ce? Este subiectul cel mai constructiv pentru toti si aducator de speranta si împlinire. Ne place sa spunem ca avem un singur Dumnezeu – Creator, dar nu toti Îl urmeaza. Specialistii sustin, ca depinde cu ce îti hranesti mintea pentru ca aceea esti. Spun cu regret ca de fiecare data când aud discutii desarte despre viata personala a altora (consider josnicie), sau sex (desi intimitatile nu se discuta decât într-o maniera educativa si adecvata societatii umane si la momentul oportun) simt o risipa a timpului nostru pamântean si o unda a decaderii morale de care suntem vinovati cu totii pentru ca o toleram. Când ne întâlnim, ar fi bine sa vorbim despre lucruri care sa ne edifice sufleteste, care sa ne întareasca credinta, nadejdea si dragostea noastra fata de oameni si fata de Tatal nostru ceresc. Nu suntem uitati si singuri.. Ochii Parintelui nostru Sfânt sunt întotdeauna îndreptati spre noi si fiecare este iubit în mod unic, personal si chemat pe nume, invitat în Casa Lui, îndiferent la ce confesiune suntem. Fericirea este apropierea de Dumnezeu, spune psalmistul în Biblie. Dumnezeu nu e ultima alternativa ci este unica solutie si raspunsul tuturor întrebarilor de pe pamânt. Problema este ca, trebuie sa avem o întâlnire personala dupa ce îl cautam din toata inima. Doar asa putem ramâne statornici în credinta, fara sa cadem de oboseala poticnirilor si dezamagirilor. Fara Dumnezeu nu putem face nimic care sa dureze si sa aiba binecuvântarea. Haideti sa ne placa sa vorbim despre Dumnezeu si cu El, atât când suntem doi sau mai multi. Câta pace, binecuvântare si liniste sufleteasca veti dobândi! Si ce daca unii râd si sunt neomenosi? Sa ne fie mila de ei… pentru ca sfârsitul lor va fi tragic… Bine ar fi sa se trezeasca pâna nu e prea târziu. Si ce daca sunt intelectuali si stiu multe? Întelepciunea Lui Dumnezeu este curata, usor de înduplecat, plina de compasiune si iertatoare. De la El primim toate. Si de aceea sa venim cu totii la El si sa ne adapostim sub aripile Sale ocrotitoare ca niste copii adevarati ai Sai.

Sa vorbesti despre Dumnezeu este o mare responsabilitate! El este cea mai mare Autoritate dar si Absoluta din Univers. Slava si cinstea i se cuvin numai Lui! De aceea, sa fim piosi si sa Îl recunoastem pe El. În ce credeti? Cititi Biblia si veti avea subiecte de discutie atât de frumoase! „Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si crezând, sa aveti viata vesnica în Numele Lui” (Evanghelia dupa Ioan, capitolul 20, versetul 31) .

Asadar, haideti sa nu ne rusinam de Evanghelia Lui Dumnezeu, si sa avem rabdare cu cei care duc o viata duplicita sau au o atitudine frivola. Sa nu ne suparam pe Dumnezeu sau sa nu îl ignoram. Doarece  El ne va da fericirea vietii vesnice, a libertatii, a echilibrului si a unei vieti traite cu folos si pentru binele si mântuirea altora.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com