Titlul de avocat al lui Vasile Botomei, primit in Republica Moldova, ar putea fi acceptat definitiv si in Romania

Vasile Botomei este avocat cu acte in regula al Uniunii Avocatilor din Republica Moldova, potrivit deciziei asociatiei profesionale din tara

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova i-a dat delegatie lui Vasile Botomei sa reprezinte avocatii din tara vecina in raport cu UNBR (Gheorghe Florea)

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova i-a dat delegatie lui Vasile Botomei sa reprezinte avocatii din tara vecina in raport cu UNBR (Gheorghe Florea)

vecina, din 28 februarie 2014. Acordarea titlului de avocat a fost facuta dupa obtinerea dimplomei de doctor in drept si stiinte, in conformitate cu legislatia Republicii Moldova.

Vasile Botomei-doctorat (1)Conform  Memorandumului de intelegere intre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR Traditional, AFJ) si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova, semnat intre avocatul dr. Gheorghe Florea, presedintele UNBR si avocatul Gheorghe Amihalachioaie, presedintele UARM, din data de 17 noiembrie 2012, titlurile profesionale sunt recunoscute reciproc. „Nu exista niciun motiv pentru ca titlul de avocat primit in Republica Moldova si calitatea de doctor in drept sa nu-mi fie recunoscute de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea“, afirma Vasile Botomei.

La articolul 6 al Memorandumului se stipuleaza: ART.6             

(1). Partile recunosc certificatele, diplomele, titlurile si gradele academice acordate ca  urmare a pregatirii si perfectionarii avocatilor în institutiile de învatamânt si în institutiile de  formare si pregatire profesionala ale celeilalte parti, în acord cu legislatia europeana incidenta în domeniile anterior mentionate.

(2). în limitele reciprocitatii ce rezulta din lectura comparata a prevederilor legale si statutare  ale profesiei din ambele tari, partile convin sa procedeze la recunoasterea titlurilor profesionale obtinute de avocatii din România si Republica Moldova.

Memorandum de Întelegere UNBR-UARM


atestat Vasile BotomeiDiploma de Doctor a lui Vasile Botomei (2)Vasile Botomei si-a obtinut echivalarea doctoratului din Republica Moldova si in Romania (intreg spatiul UE), dupa ce lucrarea de doctorat i-a fost verificata de un consiliu stiintific, din care au facut parte renumiti profesori din centrele universitare de prestigiu din tara. Totodata, Ministerul Educatiei Nationale i-a echivalat diploma de doctor si in Romania. Pasul urmator ar putea fi, potrivit articolului 6 al memorandumului intre cele doua asociatii profesionale din Romania si Moldova, recunoasterea calitatii de avocat si in Romania.

Vasile Botomei, inregistrat ca avocat la Chisinau by Mircea Merticariu

In registrul avocatilor din RM by Mircea Merticariu

2 Comentarii

 1. Psiholog Irina spune:

  Este excelent!
  Stiinta a depasit granitele dintre Republica Moldova si Romania.
  Prin aprobarea aplicatiilor practico-stiintifice a tezei autorului Dr. Av. Botomei Vasile atat in Republica Moldova cat si in Romania, tara membra a Uniunii Europene, pe drept cuvant se poate spune ca prin implementarea rezultatelor cercetarii si prin comisia europeana, au fost promovate ambele tari in domeniul stiintelor juridice si administrative, cu atat mai mult cu cat Republica Moldova este in parcursul de aderare la Uniunea Europeana si orice apreciere in domeniu, conduce la o reprezentare de succes in randul expertilor in stiinte juridice din tarile UE.

 2. Dr.Av.VasileBotomei ureaza din toata inima si din tot sufletul tuturor avocatilor iubitori de Dumezeu din toate stucturile profesionale ale barourilor judetene vechi si noisi onor organelor de conducere si de reprezentare din UNBR-urile inregistrate in Romnaia, cele mai sincere aprecieri, respect, consideratie si dragoste frateasca!
  Pentru cei care nu m-au vrut de la inceput, cu drag le urez ce le-a urat si Alexandru Lapusneanu in anii de domnie din septembrie 1952 pana in 18 noiembrie 1561, si respectiv din octombrie 1564 si pana pe 9 martie 1568, in calitate de Domn al Moldovei : ,,Daca voi nu ma vreti, eu va vreau! ”
  Caci cu drag pe eu va iubesc si pe toti va pretuiesc!
  Doctor in Stiinte Juridice,
  Avocat Mediator Vasile Botomei
  http://www.unbr.info;
  www. avocatul-poporului.ro;
  Email:botomei.vasile@yahoo.com;
  Mobil:0744191717;
  Sediul : Casa pentru Apararea Drepturilor Omului-Mediator European Dr.Av.Vasile Botomei, Municipiul Bacau,str.Oituz,33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com