Slujba de pomenire a jurnalistilor la Biserica Precista din Bacau

Astazi, Arhiepiscopia  Romanului si Bacaului a facut o slujba de pomenire a jurnalistilor morti in ultimii ani. Ceremonia religioasa a avut Pomenirea jurnalistilorloc la sugestia preotului Constantin Gherasim, purtatorul de cuvant al Episcopiei, care slujeste la Biserica Sfantul Gheorghe din Bacau. Dealtfel, preotul Gherasim a fost mai multi ani jurnalist, inainte de a fi hirotonit si de a primi parohie.

Slujba de pomenire a ziaristilor bacauani a fost oficiata de PS Ioachim Bacauanul si un sobor la moartea lui Poede opt preo?i, printre care si protopopul Constantin Tomozei, la Biserica Precista din Bacau. Episcopul vicar Ioachim Bacauanul a facut si cateva aprecieri asupra meseriei de jurnalist, pe care i-a definit ca misionari in slujba cautarii adevarului, a transmiterii si apararii traditiilor romanesti si totodata misionari ai lui Hristos.

la moartea lui Poe Potrivit mai multor studii, oamenii care activeaza in mass-media au o speranta de viata destul de redusa, fapt datorat stresului si unei vieti relativ dezordonate. Numai din 2008 pana in prezent, mass-media din Bacau a devenit mai saraca, odata cu pierderea unor ziaristi ca Gina Baciu, Claudiu Poenaru-Boangiu sau Cezara Duta. Toti au murit de cancer, in preajma varstei de 40 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com