Consulul Eugen Chivu participa la un eveniment la Biserica Baptista din Phoenix

Scris de Radu Oprea-Glendale, Arizona

Parafrazând relatarea din Cartea Genesa, Capitolul 31- vers.45 : „Iacov a luat o piatra si a pus-o ca stâlp de aducere aminte” , se poate spune ca pentru comunitatea crestina de la First  Romanian Baptist Church din Phoenix, Arizona, ziua de 3 noiembrie, 2013 va intra cu sArizona-Phoenixiguranta în istorie, ca o frumoasa „piatra de aducere aminte”.

Înfiintata la începutul anului 1985, când s-au desfasurat primele întruniri ale unui mic grup de credinciosi stabiliti în Arizona , Biserica Baptista din Phoenix a cunoscut o dezvoltare continua, atât din punct de vedere numeric, cât si  spiritual.  Pe fundalul fenomenului de imigratie si emigratie început pe la mijlocul anilor 90, comunitatea de crestini baptisti români stabiliti în capitala statului Arizona, a crescut constant, în urmatorii aproximativ 10 ani numarul membrilor bisericii depasind cifra de 100. Necesitatea unui nou local care sa satisfaca noile cerinte, a devenit iminenta. Astfel, în anul 2005, în timpul slujirii fratelui pastor Octavian Dobos, s-a finalizat constructia noii cladiri, cu locatia : 7704  N 27th Ave, Phoenix, AZ 85051. Facând parte din Asociatia Baptista Româna din SUA si Canada, biserica FRBC a organizat în anul 2009, la Phoenix, cel de al 98-lea Congres al Asociatiei.

Simtind necesitatea schimbarii viziunii privind viitorul congregatiei în toate planurile, cu referinta la imaginea si impactul în cadrul diasporei din Phoenix, în toamna anului 2012,  membrii bisericii au optat în unanimitate pentru aducerea unui nou pastor. Dupa un timp de câteva luni de incertitudine si asteptare, planul lui Dumnezeu privind viitorul bisericii din Phoenix a fost cunoscut si concretizat prin venirea tânarului pastor Ovidiu Horga din România, la data de 17 Mai 2013, eveniment despre care am scris aici:

http://pentrumintesisuflet.wordpress.com/2013/05/25/sosirea-unui-pastor-aradean-la-biserica-baptista-din-phoenix/

În urma unei scurte perioade de acomodare, duminica 3 nov. 2013, la First Romanian Baptist Church din Phoenix, într-o atmosfera de bucurie, optimism dar si încredere în calauzirea manifestata prin lucrarea Duhului Sfânt, s-a desfasurat serviciul special de confirmare în slujba de pastor al bisericii, al fratelui Ovidiu Horga.

La aceasta frumoasa zi de sarbatoare au participat pe lânga membrii bisericii, un grup de invitati care au onorat prin prezenta lor, evenimentul. Participarea formatiilor de lauda si închinare – grupul de tineri, cor barbatesc si mixt – au creat o atmosfera cu adevarat înaltatoare. Cântarile cu tenta profund sentimentala, unele în premiera, ale fratelui Toma Groza „au mers direct la suflet si inima”, dupa modul în care a reflectat, pastorul Ovidiu, asupra evenimentului. Prin îndemnul facut, fr. Valentin Simion s-a referit la necesitatea cunoasterii si aplicarii în viata practica a Cuvântului. De asemenea, fr. pastor Ban Liviu, în mesajul de încurajare oferit cu aceasta ocazie, printre alte îndemnuri, a subliniat importanta majora a alegerii fratilor de „colaborare în lucrare, sau  la nivel de conducere a bisericii”.

De remarcat a fost si prezenta fratelui Pavel Ciurdar de la biserica Calea Crucii din Colton, Aria Los Angeles. Alaturi de mesajul de salut al bisericii din care face parte, fr. Pavel, la invitatia gazdelor, s-a implicat remarcabil  în dirijarea corului mixt si barbatesc. De asemenea este de mentionat participarea la eveniment a domnului Chivu Eugen, consulul României la Los Angeles si a doamnei Ileana Orlich, consulul onorific în Arizona. Ambii diplomati au avut un mesaj de multumire si apreciere pentru onoarea de a participa (în premiera) la un astfel de eveniment specific cultelor evanghelice. Din partea Asociatiei Române Baptiste din America si Canada au participat: fr. Sebi Rus (presedintele Asociatiei, pastor la biserica din Beverton, Oregon) si fr. Radu Stir (pastor la biserica Betel din Los Angeles). Mesajele celor doi au avut un impact deosebit asupra tuturor participantilor la acest eveniment.

În finalul serviciului de dimineata, fr. Sebi Rus si Radu Stir, „punându-si mâinile” în semn de binecuvântare, peste familia Ovidiu si Daiana Horga, au rostit rugaciunea de dedicare si confirmare a noului pastor de la FRBC. În continuare, doamnele de la biserica din Phoenix, au pregatit si oferit o masa tuturor celor prezenti. S-a remarcat în mod deosebit ospitalitatea la primirea oaspetilor, precum  si profesionalismul gazdelor în pregatirea bucatelor, cu preponderenta remarcându-se familiile Rat si Lugoj.

Serviciul de seara a continuat în aceeasi nota de multumire si bucurie, dar si de optimism în viitorul bisericii, aceasta desigur facându-se numai sub ocrotirea si calauzirea lui Dumnezeu. Acum, la încheierea acestui frumos eveniment care s-a desfasurat în comunitatea baptista din Phoenix, se poate spune cu certitudine ca ziua de 3 noiembrie, 2013, va ramâne cu adevarat  „o piatra de aducere aminte” în istoria acestei biserici !

2 Comentarii

  1. John spune:

    Sarbatoare mare cu o renastere ca in povestea cu pasarea al carui nume il poarta orasul Phoenix! Evenimentul a avut multi martori oculari, printre care, iata, chiar consulul Romaniei! Binecuvantari de la DUMNEZEU Pastorului Ovidiu Horga, Familiei si Tuturor celorlalti participanti!

  2. sora surorilor spune:

    Multumim lui DUMNEZEU ca ne poarta de grije ,dar cea mai mare problema pt. viitor este sa cautam suflete care sa se nasca in familia DOMNULUI . Noi sa fim sare si lumina si sa ne ajute DOMNUL ISUS sa avem numele scrise in CARTEA VIETII noi si toti cei dragi ai nostrii . ,dar sa traim ca adevarati POCAITI ps.20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com