Se proiecteaza un parc de atletism in cartierul CFR. Lucrarile pentru realizarea acestuia vor fi finantate de Consiliul Judetean Bacau

Incepe proiectarea unui parc pentru atletism, la initiativa Consiliului Judetean Bacau, institutie care va acoperi 95% din valoarea lucrarilor de amenajare. Ideea construirii unui parc atletic a fost inspirata de proiectul Athletic Exploratorium din Odense, Danemarca- primul si unicul parc inovator de atletism din Europa.

Parcul va fi amplasat, cel mai probabil, pe terenurile dezafectate ale fostelor unitati militare din cartierul CFR, pe o suprafata de aproximativ 2 hectare, în baza unui parteneriat intre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Bacau. Anuntul viitoarei investitii a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Valentin Ivancea.

”O astfel de investitie va aduce multiple beneficii judetului Bacau:
• Cresterea atractivitatii si competitivitatii regionale si atragerea în zona a unui numar mare de persoane care practica diferite sporturi;
• Dezvoltarea miscarii sportive de masa si schimbarea stilului de viata al tinerilor si al locuitorilor din Bacau;
• Crearea unui spatiu de recreere, miscare, socializare;
• Reconversia unei zone urbane într-o veritabila atractie.”, a precizat presedintele Valentin Ivancea.

Initiativa, care se va materializa printr-o investitie de anvergura in municipiul Bacau, a fost apreciata si de prefectul Lucian Bogdanel. ”Chiar si asa, CJ a continuat corespondenta cu casa de arhitectura care a proiectat „Athletic Exploratorium” din Ødense (Danemarca), discutiile avansând pâna în punctul în care un astfel de parc sportiv tematic va putea fi amenajat în municipiul Bacau, pe 2 hectare puse la dispozitie de primarie, în zona fostelor unitati militare din cartierul CFR. Parteneriatul administrativ prin care CJ Bacau va edifica parcul a primit girul CL, urmând ca dupa finalizarea proiectarii, pe locatia amintita, sa demareze construirea propriu-zisa a obiectivului. La capatul lucrarilor, orasul va avea o arena perfect adecvata iubitorilor de alergare, din ce în ce mai numerosi de la un an la altul.”, a precizat prefectul, intr-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com