„REGIOSIM“: Noi abordari în formarea profesionala a specialistilor în Ingineria Mediului

CONFERINTA FINALA A PROIECTULUI POSDRU REGIOSIM

În luna noiembrie se finalizeaza Proiectul POSDRU/156/1.2/G/136423 „Noi abordari în formarea profesionala a specialistilor din domeniul Ingineria Mediului în vederea dezvoltarii durabile regionale si a corelarii actuale ale pietii muncii” (REGIOSIM), proiect implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, în parteneriat cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Ascendia Design si Universitatea Politehnica din Torino. Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 10, a avut loc în Sala de Conferinte a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, Conferinta finala a proiectului POSDRU REGIOSIM la care au participat membrii proiectului, colaboratori, angajatori, studenti din grupul-tinta.regiosim (2)

„Managerul de proiect, Prof. univ.dr. ing. Gabriel LAZAR a facut o scurta prezentare a proiectului, plecând de la obiective, activitati si rezultate considerând ca „reusita proiectului se datoreaza echipelor care au lucrat si care au reusit o buna comunicare si colabarorare”. Printre obiectivele proiectului amintim: cresterea calitatii în învatamântul superior prin adaptarea programelor de studii pentru domeniul de studii fundamental Ingineria Mediului (IM), cu scopul atingerii standardelor de calitate stabilite la nivel european, realizarea de mobilitati interuniversitare si a unui sistem de tutorat realizat de studenti pentru studenti, introducerea programului de internship, utilizarea instrumentelor software pentru îmbunatatirea proceselor si activitatilor educationale.

În cele 18 luni cât s-a derulat proiectul s-au realizat 10 activitati care s-au finalizat cu urmatoarele rezultate: un studiu cu privire la programele de studii Ingineria Mediului, o analiza privind metodele moderne de instruire la locul de munca, doua regulamente si doua proceduri privind practica studentilor, doua workshop-uri cu privire la programul de internship realizate între studenti si agentii economici si sociali, o curricula universitara în domeniul Ingineria Mediului dezvoltata, adaptata si modernizata la standarde europene si la cerintele actuale ale pietii muncii, cinci programe de studii de licenta si master în domeniul Ingineria Mediului dezvoltate, îmbunatatite si adaptate, un program de licenta modificat/implementat, stagii de practica pentru studenti la Politehnica din Torino si vizite de lucru în tara. Doamna Prorector Prof.univ.dr.ing. Carmen TEODOSIU, responsabil partener pentru Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi a apreciat faptul ca proiectului s-a desfasurat foarte bine si a reprezentat o continuare a unui proiect anterior între cele doua universitati care a vizat burse doctorale. Au fost trecute în revista avantajele oferite de proiect studentilor din grupul tinta, relatia cu agentii economici, realizarea vizitelor de studii, oportunitatile de internship, precum si importanta implementarii si utilizarii platformei interactive interuniversitare (Bacau-Iasi-Torino).regiosim (1)

Conferinta finala s-a încheiat cu 3 testiomoniale ale studentilor din grupul tinta, Anca Ghermanescu, anul IV, UTIASI, Delia-Mihaela Anasie, master, anul II, UBc si Ana-Maria Craciun, anul IV, UTIASI care s-au referit la avantajele oferite de vizitele de studii si de lucru, interactiunea cu agentii economici, experienta acumulata la Torino, la programele de internship sau tutorat. Ana-Maria Craciun considera ca „proiectul a reprezentat pentru studenti un suport si o experienta inedita de a învata noi metode de studiu, cursuri si vizite de lucru care au contribuit la dezvoltarea personala si la cresterea abilitatilor de comunicare”.

Toate aceste elemente constituie premise favorabile pentru realizarea de noi colaborari între partenerii proiectului precum si deschiderea spre noi proiecte comune“, se arata in comunicatul transmis de conferentiarul universitar dr Cristina Buzoianu -Cirtita, prorector cu etica si imaginea in cadrul Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com