Primaria Bacau va transforma un punct termic in atelier de creatie pentru artistii plastici

La initiativa profesorului Gabriel Stan, consilier local, în sedinta de marti, 28 februarie 2017, Consiliul Local al Municipiului Bacau a aprobat acordarea cu titlu gratuit a dreptului de folosinta asupra spatiului, în suprafata de 53,37 mp, care este punctul termic nr. 3 de pe strada Miron Costin, pe o perioada de cinci ani, catre Oficiul Teritorial al Uniunii Artistilor Plastici Bacau.

În momentul de fata, punctul termic este insalubru si nefunctional.  În urmatoarea perioada vor fi facute lucrari de modernizare, amenajare, recompartimentare pentru ca încaperea sa fie un loc potrivit pentru activitatea pictorilor bacauani.

„Atelierul de creatie va fi coordonat de pictorul Cristian Bandi, profesor si doctor în arte plastice, va fi denumit ”Nour Dalb”, fiind profilat pe promovarea tehnicilor traditionale pentru pictarea icoanelor în stil bizantin. La Bacau functioneaza neîntrerupt, din anul 1969, o filiala a Uniunii Artistilor Plastici din România.  Aceasta este organizatie profesionala de utilitate publica, nonprofit, neguvernamentala, fara scop lucrativ sau patrimonial.  De-a lungul timpului, în cei 48 de ani de existenta, aceasta a avut o activitate foarte bogata, organizând numeroase si importante expozitii de arta plastica, atât în municipiul si judetul Bacau, cât si în tara si strainatate. Dintre artistii bacauani recunoscuti îi amintim pe: Cristian Bandi, Ilie Boca, Marius Craita – Mândra, Vasile Craita – Mândra, Ovidiu Marciuc, Adrian Paiu, Dionis Puscuta, Aurel Stanciu si Gheoghe Zarnescu“, a precizat profesorul de istorie Gabriel Stan, preocupat de soarta artistilor bacauani.

Filiala Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din România se confrunta cu cu lipsa spatiilor de creatie pentru artisti. Organizatia are 70 de titulari, care îsi desfasoara activitatea în doar 17 ateliere.  Cei mai multi artisti sunt nevoiti sa lucreze la domiciliu, în conditii improprii, în municipiul Bacau neexistând o casa de creatie.

”În urma acestui vot suntem convinsi ca sustinerea artei si culturii bacauane reprezinta o prioritate, atât pentru colegii mei, consilieri locali, cât si pentru actuala administratie, carora le adresez, înca o data, un gând bun si multumiri pentru sprijinul acordat. Consider ca aceasta hotarâre, privitoare la înlesnirea înfiintarii unui nou atelier de lucru pentru pictorii bacauani, este binevenita si necesara”, a mai spus consilierul Gabriel Stan.

 

 

Un comentariu

  1. pilu spune:

    Bine face ! La noi l-a transformat in Biserica catolica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com