Pregatirea autoturismului pentru sezonul rece cu anvelope 225 45 r17

Pentru autovehiculele de dimensiuni mari, cum sunt cele de teren sau SUV-urile, este foarte important sa fie dotate pe perioada iernii, cu anvelope pe masura. Un set de anvelope rezistente ofera mai multa eficienta si manevrabilitate la volan mai ales când este vorba de vremea rece cu carosabil acoperit cu gheata sau zapada.

Modelul de anvelope 225 45 r17 este unul dintre cele preferate pentru vehicule mari, 4X4, sau SUV-uri. Alegerea unui set de cauciucuri potrivite nu mai este o misiune complicata atunci când poti apela la magazinele online. Poti cumpara anvelope de vara, de iarna, sau all season, în functie de necesitati.

Ce cauciucuri 225 45 R17 poti alege?

Când selectezi modele de cauciucuri iarna 225 45 r17, Este bine sa ai în vedere principalele proprietati si caracteristici ale acestora pentru a alege anvelope de calitate, rezistente si fiabile. Anvelopele de iarna au banda de rulare special construita cu caneluri adânci si foarte multi zimti, care au capacitatea de a înlatura rapid gheata si zapada, pentru a evita derapajele. În acest mod, aderenta pneului la carosabil creste si masina este manevrabila mai usor, poate fi înfrânata pe distante mai mici, ceea ce este un mare avantaj în anotimpul rece. Un vehicul masiv dotat cu anvelopele corespunzatoare va fi mai usor de condus si va oferi siguranta necesara soferului si pasagerilor.

Magazinele online ofera posibilitatea de a-ti comanda direct cauciucurile dorite. Printre cele mai cautate modele de anvelope iarna 225 45 r17 se numara Kelly Winter, Armstrong Ski Trac, MomoNorthPole, Radar Dimax, Viking Wintech, Barum Polaris sau Dunlop Winter Sport.

Cum citesti dimensiunile anvelopei?

Poti selecta marca dorita a setului de anvelope de iarna direct pe net, daca cunosti dimensiunile cauciucurilor. Apoi, în functie de pret si modelul ales, nu ramâne decât sa lansezi comanda si sa astepti ca anvelopele dorite sa-ti fie livrate direct acasa sau la service-ul auto unde le vei monta.

Cauciucurile 225 45 r17 iarna au inscriptionate pe flancul anvelopei dimensiunile sub forma unei însiruiri de cifre si litere. Poti vedea aceste dimensiuni pe vechile tale anvelope de vara sau le poti afla din cartea automobilului.

Pentru aceste cauciucuri, 225 reprezinta latimea profilului jantei în milimetri. 45 este raportul dintre înaltimea flancului si latimea anvelopei, exprimat procentual. R 17 este diametrul radial al jantei masurat în inch. Litera R prescurteaza termenul de radial si este o caracteristica a anvelopei. Majoritatea pneurilor cu care sunt dotate autovehiculele de teren sau cele mari de tip SUV au anvelope cu diametrul radial mare, R17-R18, etc.

Exista înca 2 parametri foarte importanti pe care trebuie sa le cunosti în momentul în care comanzi un set de anvelope de iarna.

Este vorba de indicele de sarcina care determina greutatea maxima ce poate fi încarcata folosind cele 4 anvelope, si este exprimat în cifre, între 99 si 120, daca e vorba de cauciucuri pentru masini cu încarcatura grea. De asemenea este posibil sa remarci si prescurtarea XL – extra load, pe anumite anvelope, ceea ce reprezinta ca sunt anvelope ranforsate si suporta sarcini mai mari decât cele obisnuite.

Cel de-al doilea indice important este indicele de viteza. Acesta demonstreaza ce viteza maxima poate atinge autovehiculul atunci când anvelopele suporta sarcina maxima determinata de indicele de sarcina. Acest parametru este exprimat printr-o litera, de la L la H.  Vitezele maxime admise care depasesc 200 km/h au indici superiori de viteza de tipul U, W,V Y.

Specialistii recomanda sa respecti indicele de sarcina si de viteza pe care le precizeaza fabricantul autovehiculului si sa cumperi cauciucuri noi, conform cartii tehnice a masinii. Nu trebuie montate anvelope care au indici mai mici decât cei recomandati.

Exista înca un parametru foarte important, mai ales când conducatorii auto doresc sa fac economie de combustibil. Clasa eficientei consumului de combustibil determina fiabilitatea cauciucurilor folosite pe timp de iarna sau chiar de vara.

Cauciucurile de iarna trebuie alese în asa fel încât sa detina un coeficient de aderenta la suprafete umede cât mai bun. O aderenta superioara înseamna siguranta la volan si precizie în manevre, un risc scazut de derapaje si o calatorie mult mai confortabila pentru orice sofer.

Alegerea setului de anvelope dorit pentru autovehiculul tau devine o sarcina usoara atunci când ai la dispozitie platforme si magazine online care comercializeaza diferite tipuri de cauciucuri pentru iarna sau vara. În functie de bugetul pe care îl ai la dispozitie poti achizitiona anvelope de la cele mai cunoscute branduri, care îti garanteaza o calitate deosebita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com