Politrucul Ciorcila, adevaratul daunator al mediului înconjurator din judetul Bacau

Garda de Mediu din Bacau s-a transformat într-un scut de protectie pentru primarii PNL care polueaza si încalca astfel legislatia în domeniu.

Cazurile s-au înmultit si de fiecare data institutia condusa de obscurul Daniel Ciorcila, copil de casa al primarului Costras de la Magura si tovaras de motoretism cu secretarul general Cl. Nastase, este prinsa intr-un jenant offside.

Controalele, cand se fac, se fac de fiecare data cu întârziere, dupa ce cazurile de poluare sunt reclamate in mod repetat si ajung în spatiul public.  Deversarea dejectiilor in Trotus de administratia locala din Comanesti în 2020 a fost semnalata în mass-media.

Ca în Evul Mediu: Poluare masiva pe râul Trotus, unde ajung o parte din dejectiile netratate din orasul Comanesti

Coleg de partid si consatean, primarul Iordache Costras (Magura) îsi administreaza singur minuscula retea de canalizare. In urma cu an, cetatenii unui bloc ridicat în comuna au reclamat ca dejectiile ajung direct in pârâul Negel, cu stiinta autoritatilor locale.

VIDEO: Dejectiile unui cartier întreg, deversate pe câmp, lânga Bacau. Garda de Mediu tergiverseaza interventia

 

În ultima perioada, cazurile de poluare masiva facute cu implicarea sau prin pasivitatea unor primari s-au înmultit. Toti au un numitor comun, sunt colegi de partid cu Ciorcila. La Comanesti, primarul Viorel Miron a acceptat ca molozul si materialele de constructii din demolarea unor scoli sa fie pus pe spatiul public. A aparut, astfel, un munte de gunoi.

Constructorul a scapat de cheltuieli considerabile, fara sa mai fie obligat sa duca deseurile la groapa ecologica conforma, aflata la 70 de kilometri, in municipiul Bacau. Fata de aceasta situatie a reactionat inclusiv ministrul Mediului, nemultumit de conducerea Garzii de Mediu Bacau.

EXCLUSIV Pentru muntele de moloz depozitat în mijlocul naturii, Primaria Comanesti s-a ales cu plângere penal? si amenda de 50.000 lei / Cazul a fost semnalat în exclusivitate de G4Media.ro

Ministrul Mediului a reactionat în cazul muntelui de moloz aruncat de Primaria Comanesti în mijlocul naturii: „Daca acest lucru se confirma în urma verificarii pe care o fac, cu siguranta se vor lua masurile de rigoare împotriva conducerii Garzii din judetul respectiv.” Cazul a fost semnalat în exclusivitate de G4Media.ro

Ziarul de Bacau a relatat, de curand, în mai multe investigatii modul în care actioneaza institutia, care se preface ca nu vede cazurile de poluare flagranta in localitatile cu administratie liberala. Modul de operare este acelasi: seful institutiei o sterge englezeste in concediu, nu care cumva sa-si deranjeze colegii de partid.

 

„De altfel, conducerea Garzii de Mediu Bacau are un comportament „atipic”. La fiecare incident major de poluare, comiarul-sef Nicu-Daniel Ciorcila se declara în concediu, iar investigatiile se desfasoara în absenta lui. De pilda. Ciorcila s-a aflat în concediu în timpul scandalului deversarilor de dejectii de la Magura, cu ocazia descoperirilor de la Comanesti, dar si zilele trecute, când a izbucnit scandalul depozitului ilegal din municipiul Bacau.” , se arata in publicatia mentionata.

SCANDALOS: Cum se preface Garda de Mediu c? nu vede arderile ilegale din Bacau si poluarea de lâng? una dintre sursele de apa ale orasului!

Recent, a fost sesizat un caz de poluare prin depozitarea deseurilor si la Buhoci, o alta primarie administrata intamplator de un liberal. In aceste conditii, in care anumite practici s-au generalizat, se pune intrebarea daca nu cumva politrucul Ciorcila este adevaratul daunator al mediului in judetul Bacau.

3 Comentarii

 1. card google spune:

  Este extrem de ingrijorator si dezamagitor sa vedem cum Garda de Mediu din Bacau, institutie care ar trebui sa vegheze la protejarea mediului si aplicarea corecta a legilor in domeniu, se transforma intr-un scut de protectie pentru primarii PNL care polueaza fara scrupule. Cazurile de deversari de dejectii, moloz si ardere ilegala a deseurilor sunt tot mai dese si reprezinta un pericol real pentru sanatatea locuitorilor din aceasta zona.

  Este de neinteles cum Garda de Mediu, condusa de Daniel Ciorcila, accepta ca astfel de situatii sa continue fara nicio sanctiune impotriva primarilor responsabili. Este de asemenea dezamagitor ca, atunci cand se fac controale, acestea se fac cu intarziere si doar dupa ce cazurile sunt aduse in atentia publicului. Este inacceptabil ca autoritatile sa stea cu mainile in san si sa lase cetatenii sa sufere din cauza poluarii si neglijentei primarilor lor.

 2. InstaPress spune:

  Inchei cu un gand de dezamagire: Garda de Mediu Bacau a devenit mai degraba un scut pentru primariile PNL, care incalca legislatia in domeniul mediu, decat un organism care sa ia masurile de protectie necesare mediului si sa contraventioneze persoanele implicate in poluare. esential sa luam masuri pentru a garanta o protectie minima a mediului in aceasta zona.

 3. Florin spune:

  In romania, cred ca 95% din politicieni sunt oameni de nimic care stiu doar sa latre. Jalnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com