Politica la tara: Scandal pe tema deszapezirii la Racova FOTOGALERIE

Într-o comuna din judetul Bacau, deszapezirea a nascut un conflict între primar si opozitia politica din Consiliul Local. Drumurile au fost curatate de primarie, dar si gratuit de o asociatie agricola, care detine utilaje.

Mai multi consilieri locali din comuna îl acuza pe primarul Toader Vlad ca nu a reusit sa faca fata actiunilor de deszapezire. Ei sunt suparati ca edilul nu a închiriat utilajele lor si ca a apelat la o firma din alta comuna.
Duminica, 12 februarie, au decis sa faca deszapezirea pe cont propriu, cu ajutorul utilajelor din dotarea Asociatiei Agricole „Spicul”, din localitate, la care sunt membri. Mai mult, ei afirma ca primarul ar fi facut presiuni sa renunte la actiune. „Vazând ca primarul nu face fata, am venit cu doua tractoare cu lama si în câteva ore am curatat toate drumurile. Motorina a pus-o viceprimarul. Auzind asta, primarul i-a sunat si le-a spus sa seduca acasa, ca altfel iese cu scandal”, a spus consilierul Constantin Frigura. Varianta este confirmata si de tractorist. „A sunat si mi-a zis da-i drumul acasa, ca iese rau”,  a spus Dumitru Nistor.

În replica, primarul afirma ca drumurile erau deja deszapezite, iar actiunea alesilor locali este o forma de campanie electorala. „Daca vor sa faca deszapezirea, e bine. Dar drumurile erau deja curatate. E drept, si acum se circula în conditii de iarna. Dar nu vii dupa aia sa te lauzi. Mai aveau putin si puneau steaguri pe tractor”, afirma Toader Vlad.

Pentru deszapezire, de la bugetul local au fost alocati 25 de mii de lei, bani din care sunt închiriate, la ora, utilaje. „Avem tractor cu lama, buldoescavator, vola, care sunt luate de la o firma din Blagesti. Consilierii, care sunt la asociatia agricola, au solicitat sa se faca deszapezirea cu utilajele lor. Dar este conflict de interese”, a mai spus primarul Toader Vlad. Alesii locali s-au certat chiar în primarie, consilierii reprosându-i edilului ca drumurile sunt curatate doar cât sa încapa o masina. „În ultimii ani deszapezirea se facea la fel, pe doi metri jumatate din drum, cu refugii. Acum este an electoral si deodata vreti ca drumul sa fie curatat în întregime”, a mai spus edilul din Racova.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com