PNL continua campania pe bani publici. Senatorul Dragos Luchian este deja primar si inspecteaza lucrarile. PSD ameninta cu plangeri penale

Liberalii bacauani nu au limite atunci cand este vorba de folosirea banilor publici si a aparatului Primariei Bacau in scopuri electorale. Disperati de rezultatele unor sondaje, in ultima perioada au premiat tineri, batrani, pensionari, elevi, profesori, s.a. Acum, pe ultima suta de metri inainte de alegerile din 5 iunie, Consilul Local dominat in Dragos Luchian Milcovproportie de 70% de liberali au aprobat un premiu de 500 de lei pentru 300 de cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie. Liberalii preconizeaza astfel castigarea a cel putin 600 de voturi. Nu este singura masura luata de liberali, care contravine oricarei logici administrative si legale.

Senatorul Dragos Luchian, candidatul PNL la functia de primar (n.r. ce legatura are cu lucrarile Primariei Bacau??), inspecteaza de cateva zile lucrarile din oras ca si cum ar fi deja primar. Mai mult, el promite ca va face asta si în urmatoarea perioada, desi nu spune in ce calitate dupa alegerile din 5 iunie. Cu alte cuvinte, Dragos Luchian va fi vazut ratacit, dand indicatii pe strazile Milcov si I.L Caragiale sau la Insula de Agrement, chiar daca nu va iesi primar. „Am fost din nou sa vad cum merg lucrarile pe strada Milcov. Si voi mai trece des pe acolo, pâna ce totul va fi gata. În urma cu doua luni, putini credeau ca proiectul va fi gata la timp. Dar iata ca ne îndreptam spre un final fericit“, crede senatorul, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Proiectul de modernizare a strazii Milcov a fost initial finatat prin fonduri europene, pe care Bacaul le-a pierdut, cu ajutorul administratiei liberale si a intelegerilor de underground cu firma IMROM SA din Roman. „Domnule Luchian, unde ati fost pana acum, cand s-au pierdut fondurile pentru strada Milcov ?“, il intreaba Ion Cucerescu, pe Facebook, pe Dragos Luchian.

Plangere penala pentru campania electorala pe bani publici si pentru mita electorala

Dragos Benea

PSD Bacau, prin vocea presedintelui Dragos Benea, a reactionat indreptatit la campania cu iz penal a liberalilor bacauani. Dragos Luchian si Ilie Birzu s-ar putea alege cu un dosar penal, avertizeaza presedintele PSD Bacau, intr-un comunicat:

„Speriati de perspectiva pierderii Primariei, Dragos Luchian si Ilie Bîrzu au brevetat o noua forma de mita electorala: premierea în plina campanie a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de casatorie. Nu putem sa nu remarcam faptul ca administratia PNL-Bîrzu-Luchian îi ,,respecta” din nou pe seniorii Bacaului, asa  cum în campania din 2012 aceeasi liberali împarteau taloane galbene, de analize fictive, la santierul Spitalului Muncipal.  Consideram ca initiativa de a da 500 de lei cuplurilor în campania electorala este o mita prost mascata si o jignire adusa tuturor seniorilor din municipiul Bacau. Aceasta initiativa s-ar fi putut implementa pâna pe 6 mai (startul campaniei electorale) sau dupa 5 iunie (finalul campaniei electorale).  Îi anuntam pe cei doi candidati PNL, care îsi fac campanie pe bani publici, ca vom sesiza organele abilitate ale statului pe subiectul mitei electorale PNL“, afirma in deplina cunostinta de cauzaDrgos Benea, presedintele PSD Bacau.

Administratia liberala din Bacau face show electoral pentru votul batranilor. Comunicat Primaria Bacau:

Dragos Luchian

Primaria municipiului Bacau, prin Directia de Asistenta Sociala organizeaza luni,  16.05.2016, orele 17:00, la Teatrul de Vara ,,RADU BELIGAN”, un eveniment  de acordare a ,,Diplomelor de onoare” si a premiilor pentru familiile din municipiul Bacau care au împlinit 50 de la casatorie, conform Hotarârii Consiliului Local Bacau nr. 126/28.04.2016. Cu aceasta ocazie se va organiza un spectacol de catre beneficiarii Centrului de zi ,,Clubul Pensionarilor” si de catre elevii Colegiului National de Arta ,,George  Apostu” Bacau. Peste 300 de familii vor primit câte un premiu în valoare de 500 de lei .  „Ca initiator al acestui proiect, am onoarea sa înmânez premiile din partea municipalitatii. În fosta calitate de consilier local, înca din anul 2007, de la începuturile proiectului, m-am bucurat alaturi de seniorii nostri. Proiectul a fost preluat ca model de bune practici în mai multe orase din tara. Îmi doresc ca acest proiect sa continue în semn de respect fata de aceste familii si ca exemplu pentru familiile la început de drum”, a declarat Ilie Bîrzu – viceprimar cu atributii de primar.Ilie Birzu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com