Si de noi depinde viata lor, a copiilor institutionalizati

Asociatia „Impreuna desenam viitorul“ a reusit sa finalizele proiectul „De noi depinde viata lor”, finantat din fonduri europene, dedicat educatiei, formarii si orientarii profesionale a tinerilor care provin din centre de plasament. „De noi depinde viata lor” este un proiect implementat de Asociatia ÎMPREUNA DESENAM VIITORUL prin intermediul caruia 45 de tineri institutionalizati din Bacau au participat la sase ateliere non-formale de educatie. Temele atinse de aceste ateliere sunt: angajare, redactarea unui CV si a unei scrisori de intentie, sanatate, comunicare, competente antreprenoriale, obiective de viata, descoperire personala, gestionarea resurselor financiare“, a spus Visinel Balan, managerul proiectului. Prin eforturile intregii echipe a fost creata prima platforma online din România dedicata exclusiv tinerilor institutionalizati www.tineriiviitorului.ro – iar aceasta platforma continua sa fie dezvoltata si întretinuta de voluntarii asociatiei Împreuna Desenam Viitorul. Asociatia mentine legatura cu tinerii institutionalizati participanti la ateliere si îi implica si în alte activitati. „Acestia sunt deja implicati în proiecte nationale si internationale implementate de asociatie“, a mai spus Visinel Balan.

Au mai fost realizate doua brosuri. „Tu esti creatorul vietii tale” este o brosura ce sintetizeaza informatiile din ateliere si este destinata tuturor tinerilor institutionalizati aflati pe punctul de a parasi sistemul de ocrotire sociala.

Brosura „De noi depinde viata lor” este o brosura ce descrie detaliat, modul de implementare al atelierelor la care au participat tinerii institutionalizati si întregul proiect.

„Urmatorul pas ce vine în continuarea acestui proiect este implementarea unei campanii de combatere a discriminarii tinerilor institutionalizati. Aceasta actiune a fost creata de trei liceeni bacauani în cadrul unui concurs organizat de asemenea în cadrul proiectului „De noi depinde viata lor”. Campania va face obiectul unui nou proiect, implementat din 2013 în Bacau“, a mai afirmat Visinel Balan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com