Mircea Basescu, retinut de procurorii DNA

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie au dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 ore (începând de la data de 19.06.2014, ora 19:05, pâna la data de 20.06.2014, ora 19:05) a inculpatului BASESCU MIRCEA, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.
Mircea BasescuDin ordonanta de retinere întocmita de procurori a rezultat ca exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
În perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, inculpatul Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, în schimbul promisiunii ca va interveni pe lânga magistratii învestiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savârsita de tatal denuntatorului, precum si a altor cereri incidente în respectiva cauza, în scopul de a obtine o hotarâre favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea în libertate.
Concret, în ordonanta de retinere se mentioneaza urmatoarele:
La începutul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si în schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Basescu Mircea, pentru ca acesta sa intervina pe lânga magistratii învestiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savârsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente în respectiva cauza.
Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus în libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro intermediarului, în acelasi scop.
Intervalul în care denuntatorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins între 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotarârii de condamnare la instanta de fond).
Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator intermediarului, Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea în libertate.
Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar si-a însusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denuntator.
Inculpatului Basescu Mircea i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedura penala.
Inculpatul Basescu Mircea va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Bucuresti-comunicat DNA

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com