Lotul „EON“ a fost trimis în judecata

Procurorii bacauani au finalizat cercetarile fata de mai multe persoane si firme, implicate în furtul de electricitate, de pe urma caruia EON Energie România a fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei. Printre cei trimisi în judecata se numara Bogdan Chitescu, Stefan Vasloveanu de la EON dar si Cristinel Bostan, primarul localitatii Sascut.

Dosar de coruptie EON (4)Procurori ai Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea în judecata, a inculpatilor Daniel Coca, Iosep Mândrila Neculai, Marius Corobana, Ecaterina Caseru, Luminita Cojocarel, Mihai Ichim, SC Dragoliv Service SRL, Setafn Andries Corneliu, SC Anca Rom, Stefan Vosloveanu, SC Vetro Glas, Mircea Tiganescul, Constantin Mitocaru, Ioan Iustin Rusu, Costel Munteanu, Florinel Camilar, SC Prod Vicomir, SC Dulce Acrisor SRL, Marius Mugurel Schiopu, , Nicolae Ifrim, Ciprian Anisei, Catalin Pântea, Bogdan Marius Chitescu, Claudiu Popovici, Cristinel Bostan si Alexandru Stefan Gherasim.

mascatiInculpatii din „Lotul EON“ sunt acuzati de fapte de coruptie, care au adus prejudicii importante societatii de distributie a energiei electrice. Au fost trimisi in judecata (comunicat):

Coca Daniel,  sef serviciu Inspectie Energetica în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de:

– instigare la abuz în serviciu, contând în aceea ca în data de 22.01.2014 a instigat, la cererea inculpatului Chitescu Bogdan Marius, angajatii E-on sa nu întrerupa furnizarea energiei electrice la imobilul situat în Mun. Bacau, apartinând numitului C.V.

– abuz în serviciu, constând în aceea ca, în data de 03.04.2014, în calitate de membru al comisiei de reanaliza, a redus în mod nelegal, la instigarea inculpatului Chitescu Bogdan Marius, prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, având ca obiect frauda comisa de catre inculpatul Bostan Cristian Costel, administratorul de fapt al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L., la punctul de lucru din loc. Sascut.

 • Mândrila Iosep Niculai, sef serviciu Inspectie Energetica în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu, constând în aceea ca, în data de 03.04.2014, în calitate de membru al comisiei de reanaliza, a redus în mod nelegal, la instigarea inculpatului Chitescu Bogdan Marius, prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, având ca obiect frauda comisa de catre inculpatul Bostan Cristian Costel, administratorul de fapt al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L., la puctul de lucru din loc. Sascut.
 • Corobana Marius Nicolae, sub aspectul savârsirii infractiunii de complicitate la cumparare de influenta, constând în aceea ca l-a ajutat pe inculpatul Bostan Cristian Costel sa îi promita inculpatului  Chitescu Bogdan Marius bani, în mod direct, în vederea influentarii membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce a analizat cazul de frauda având ca obiect inculpata S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, activitate care a fost dusa cu succes la bun sfârsit, asa cum reiese din hotarârea comisiei indicate.
 • Caseru Ecaterina, inginer analist în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu, constând în aceea ca, în data de 19.02.2014, în calitate de membru al comisiei de analiza, a constatat în mod nereal, la instigarea inculpatului Vaslovanu Stefan, ca nu s-au constatat nereguli cu ocazia verificarii efectuate la data de 12.12.2013, de catre inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova la imobilul numitului C. C. situat în loc. Darmanesti, jud. Bacau.
 • Cojocarel Luminita, sub aspectul savârsirii infractiunii de instigare la abuz în serviciu, contând în aceea ca, prin intermediul inculpatului Vaslovanu Stefan, a instigat angajatii E-on (membrii comisiei de analiza, inculpatii Caseru Ecaterina si Camilar Florinel) sa constate ca nu exista nereguli cu ocazia verificarii efectuate la data de 12.12.2013, de catre inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova, la imobilul numitului C.C. situat în loc. Darmanesti, jud. Bacau.
 • Ichim Mihai, electrician în cadrul S.C. E-on Servicii Tehnice S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, precum si deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în aceea ca, în cursul lunii februarie 2014, la instigarea inculpatului Vaslovanu Stefan, împreuna cu inculpatul Pîntea Catalin, s-a deplasat la sediul inculpatei SC Anca Rom SRL unde au inversat conductorii în contor determinând astfel neînregistrarea consumului de energie.

De asemenea, la data de  25.04.2014, la solicitarea indirecta a inculpatului Vaslovanu Stefan, adresata prin inculpatului Pântea Catalin, motivata de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., inculpatul Ichim Mihai s-a deplasat la sediul inculpatei S.C. Anca Rom S.R.L. pentru a rezolva o problema legata de probleme la contorizarea energiei, în sensul refacerii montajului în vederea înregistrarii corecte a energiei electrice consumate de inculpata persoana juridica, astfel încât, în data de 26.04.2014 echipele de inspectori energetici care au intentionat sa verifice contorul societatii cu o zi înainte sa nu poata constata modalitatea de fraudare.

 • C. Dragoliv Service S.R.L. Sascut, sub aspectul savârsirii infractiunilor de:

– furt de energie electrica, constând în aceea ca a sustras energie electrica din reteaua de distributie a S.C. E-on Moldova la punctul de lucru al S.C. Dragoliv Service S.R.L. din loc. Sascut, jud. Bacau.

– executarea sau folosirea de instalatii clandestine în scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, constând în aceea ca s-a racordat ilegal  prin intermediul unei instalatii clandestine la reteaua de distributie a energiei electrice apartinând E-on Moldova, dintr-un post de transformare situat în apropierea punctului de lucru al S.C. Dragoliv Service S.R.L. din loc. Sascut, jud. Bacau.

– cumparare de influenta, constând în aceea ca a promis bani direct inculpatului Chitescu Bogdan Marius  care avea influenta asupra membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce a analizat cazul de frauda având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L. în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau activitate care a fost dusa cu succes la bun sfârsit asa cum reiese din hotarârea comisiei indicate,

 • Andries Stefan Corneliu, sub aspectul savârsirii infractiunilor de instigare la abuz în serviciu (doua acte materiale), furt, instigare la deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, l-a determinat pe inculpatul Vaslovanu Stefan, sef Serviciu Masuri Speciale, sa trimita doi angajati din subordinea acestuia, respectiv inculpatii Ichim Mihai si Pîntea Catalin, care s-au deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L., unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie. Ulterior, în data de 25.04.2014, la solicitarea directa adresata inculpatului Vaslovanu Stefan, motivata de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., acesta din urma a luat legatura cu inculpatul Ichim Mihai prin intermediul inculpatului Pîntea Catalin. Ulterior, inculpatul Ichim Mihai s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L împreuna cu inculpatul Andries Stefan Corneliu pentru a remedia problema astfel încât echipele de control sa nu mai poata constata neînregistrarea consumului de energie electrica.

– rupere de sigilii, contând în aceea ca, în data de 25.04.2014, inculpatul a rupt sigiliile aplicate de inspectori energetici din cadrul S.C. Sindserv S.A. pentru ca Ichim Mihai, electrician aflat în subordinea lui Vaslovanu Stefan, la instigarea indirecta a acestuia din urma (formulata prin intermediul lui Pîntea Catalin), sa poata avea acces la tabloul electric al S.C. Anca Rom S.R.L. Bacau, pentru a reface legaturile de la unitatea de masura, astfel încât echipele de control sa nu mai poata constata neînregistrarea consumului de energie electrica.

– complicitate la cumparare de influenta, constând în aceea ca l-a ajutat pe inculpatul Bostan Cristian Costel sa îi promita inculpatului  Chitescu Bogdan Marius bani, în mod direct, în vederea influentarii membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce a analizat cazul de frauda având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, activitate care a fost dusa cu succes la bun sfârsit, asa cum reiese din hotarârea comisiei indicate.

 • C. Anca Rom S.R.L. Bacau, sub aspectul savârsirii infractiunilor de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 C.p. rap. la art.  308 al. 1 C.p. cu referire la art. 297 C.p. (doua infractiuni),  furt, instigare la deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, l-a determinat pe inc. Vaslovanu Stefan, sef Serviciu Masuri Speciale sa trimita doi angajati din subordinea acestuia, respectiv inculpatii Ichim Mihai, si Pîntea Catalin, care s-au deplasat la sediul acesteia, unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie. Ulterior, în data de 25.04.2014, la solicitarea directa adresata  inculpatului Vaslovanu Stefan de catre Andries Stefan Corneliu, motivata de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., cel dintâi a luat legatura cu inculpatul Ichim Mihai, prin intermediul inculpatului Pîntea Catalin. Ulterior, inculpatul Ichim Mihai, s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L împreuna cu inculpatul Andries Stefan Corneliu pentru a remedia problema astfel încât echipele de control sa nu mai poata constata neînregistrarea consumului de energie electrica.
 • Vaslovanu Stefan, sef formatie Masura Speciala în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de instigare la abuz în serviciu, constând în aceea ca i-a instigat pe inculpatii Caseru Ecaterina si Camilar Florinel, membrii în comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, ce a analizat, în data de 19.02.2014, cazul de frauda având ca obiect imobilul numitului C. C. situat în loc. Darmanesti, jud. Bacau, sa constate în mod nelegal ca nu s-au constata nereguli cu ocazia verificarii efectuate la data de 12.12.2013 de catre inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova.

– abuz în serviciu, complicitate la furt, instigare la  deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice,          constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, la solicitarea inculpatului Andries Stefan Corneliu  a trimis doi angajati din subordinea sa, respectiv pe Ichim Mihai si Pîntea Catalin, care s-au deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L., unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie.

– instigare la abuz în serviciu, constând în aceea ca, la solicitarea directa a inculpatului Vaslovanu Stefan, motivata de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., Pântea Catalin i-a solicitat telefonic inculpatului Ichim Mihai sa se deplaseze la sediul acestei societati comerciale pentru a rezolva o problema legata de contorizarea energiei, respectiv sa ascunda urmele interventiei asupra aparatului de masura astfel încât  sa nu se poata constata modalitatea de fraudare de catre echipele de inspectori energetici care intentionasera, fara finalitate, sa verifice contorul firme cu o zi înainte.

– abuz în serviciu, constând în acea ca, desi a luat cunostinta despre neregulile existente la consumatorul S.C. Prod Vicomir S.R.L. – firma apartinând cumnatului sau B. I. verificata la data de 04.04.2014 de inculpatul Tiganescul Mircea, nu a luat masurile legale ce se impuneau si care intra în atributiile sale de serviciu.

– luare de mita, constând în aceea ca a intervenit asupra aparatelor de înregistrare a energiei electrice consumate de societatea comerciala S.C. K. & A. S.R.L. Bacau, identificata în evidentele E-on Moldova ca si punct de consum S.C. R. S.R.L. – spalatorie auto, în sensul denaturarii cantitatii reale de energie consumata în schimbul acestei activitati primind în mod direct foloase necuvenite constând în activitati de cosmetizare si curatare auto.

 • C. Vetro Glass S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt, deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în aceea ca, la punctul de lucru al societatii situat în loc. Margineni, Jud. Bacau, nu se înregistra consumul real de energie electrica, motivat de interventia asupra instalatiei de masurare de catre inculpatul Rusu Ioan Iustin.

 

 • Mitocaru Constantin, sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt si

deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în aceea ca la punctul de lucru al societatii situat în loc. Margineni, Jud. Bacau, nu se înregistra consumul real de energie electrica, motivat de interventia asupra instalatiei de masurare de catre inculpatul Rusu Ioan Iustin.

 • Tiganescul Mircea, electrician masura speciala în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu (2 infractiuni), constând în acea ca, în data de 22.01.2014, aflându-se în exerciatarea atributiilor de serviciu, la instigarea inculpatilor Coca Daniel, Ifrim Cristian Nicolae si Chitescu Bogdan Marius, nu a sistat furnizarea de energie electrica la imobilul situat în Mun. Bacau, apartinând numitului C. V. Ulterior. la data de 04.04.2014, motivat de raporturile de colegialitate avute cu inculpatul Vaslovanu Stefan. nu a constatat abaterile existente la punctul de lucru al inculpatei S.C. Prod Vicomir S.R.L. Dofteana apartinând numitului B. I., desi normele ce reglementau activitatea sa îl obligau la acest lucru.
 • Rusu Ioan Iustin, sub aspectul savârsirii infractiunilor de complicitate la trafic de influenta, constând în aceea ca, în cursul anului 2014, a primit de la numitul C. D. D. suma de 1000 de euro pe care a predat-o inculpatilor Popovici Claudiu si Anisei Ciprian Constantin, care urmau sa intervina pe lânga membrii comisie de reanaliza Iasi în vederea solutionarii favorabile a contestatiei depuse de S.C. E. M. S.R.L.;

– instigare la abuz în serviciu, constând în acea ca, la data de 03.04.2014, la solicitarea lui Anisei Ciprian Constantin, l-a determinat pe inculpatul Munteanu Costel, având functia de cititor contori în cadrul S.C. A. C. 2002 S.A., sa nu îsi îndeplineasca în mod corect atributiile de serviciu, respectiv sa nu constate frauda descoperita la punctul de lucru apartinând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. situat în loc. Margineni, jud. Bacau.

– complicitatea la furt si deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca a intervenit asupra aparatului de masurare a energiei electrice montat la punctul de lucru apartinând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. Margineni, în sensul neînregistrarii cantitatii de energie electrica consumata de abonat.

 • Munteanu Costel, cititor în cadrul S.C. A. C. 2002 S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu prev. de art. 308 al. 1 C.p. cu referire la art. 297 al. 1 C.p., constând în acea ca la data de 03.04.2014 nu si-a îndeplinit în mod corect atributiile de serviciu cu ocazia verificarii efectuate la S.C. Vetroglass S.R.L. Margineni la instigarea inc. Anisei Ciprian Constantin, formulata prin intermediul inc. Rusu Ioan Iustin, în sensul ca nu a constatat frauda descoperita, respectiv interventia neautorizata asupra aparatului de înregistrare a consumului de energie electrica.
 • Camilar Florinel, coordonator inspectie energetica în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu, constând în aceea ca, în data de 19.02.2014, în calitate de membru al comisiei de analiza, a constatat în mod nelegal, la instigarea inculpatului Vaslovanu Stefan, ca nu s-au constata nereguli cu ocazia verificarii efectuate la data de 12.12.2013 de catre inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova la imobilul numitului C. C. situat în loc. Darmanesti, jud. Bacau.

– trafic de influenta, constând în aceea ca a primit indirect foloase materiale de la numitul C. D. D. pentru a interveni pe lânga membrii comisie de reanaliza Iasi, în vederea solutionarii favorabile contestatia formulata de societatea comerciala E. M. S.R.L. Bacau.

 • Casaneanu Alin Ciprian, cititor în cadrul S.C. Alt Univers Company 2002 S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, si deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, detinând functia de cititor energie electrica la S.C. A. C. 2002 S.R.L., firma prestatoare de servicii catre Eon Moldova, si-a încalcat atributiile de serviciu si a intervenit asupra contorilor montati la spalatoria auto apartinând SC K. & A. SRL Bacau, identificata în evidentele Eon Moldova ca si punct de consum S.C. R. S.R.L., prin montarea unui conductor ce a determinat neînregistrarea cantitatii de energie electrica consumata de abonat.
 • C. Prod Vicomir S.R.L. Dofteana, sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt de energie electrica, deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în aceea ca, la punctul de lucru al societatii din Loc. Dofteana, jud. Bacau, nu se înregistra consumul real de energie electrica, motivat de interventia neautorizata asupra instalatiei de masurare.
 • C. Dulce Acrisor S.R.L. Bacau, sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt de energie electrica si deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca a intervenit asupra aparatului de masurare a energiei electrice montat la punctul de lucru apartinând societatii comerciale mai sus indicate situat în Mun. Bacau, având drept urmare deteriorarea contorului ce înregistra cantitatea de energie consumata de catre abonat pe una din cele trei faze si neînregistrarii cantitatii de energie electrica consumata.
 • Schiopu P. Marius Mugurel, sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt de energie electrica si deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca a intervenit asupra aparatului de masurare a energiei electrice montat la punctul de lucru apartinând societatii comerciale mai sus indicate situat în Mun. Bacau, având drept urmare neînregistrarea cantitatii de energie electrica consumata.
 • Ifrim Cristian Nicolae, director general în cadrul S.C. E-on Servicii Tehnice S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunii de instigare la abuz în serviciu, prev. si ped. de dispozitiile art. 47 C.p. rap. la art. 308 al. 1 C.p. cu referire la 297 al. 1 C.p., constând în aceea ca în data de 22.01.2014 l-a instigat pe inculpatul Chitescu Bogdan Marius sa nu întrerupa furnizarea de energie electrica la imobilul situat în Mun. Bacau, apartinând numitului C. V.
 • Anisei Ciprian Constantin, sef formatie masura în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de trafic de influenta, constând în aceea ca a primit bani de la numitul C. D. D. lasându-l pe acesta din urma sa creada ca are influenta asupra membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce analiza cazul de frauda având ca obiect S.C. E. M. S.R.L. în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau.

– luare de mita, constând în aceea ca a primit de la inculpatul Mitocaru Constantin, foloase necuvenite, respectiv montarea unor plase de insecte la locuinta tatalui sau, numitul A. C. situata în loc. Lilieci, Jud. Bacau, pentru a nu-si îndeplini în mod corect atributiile de serviciu prevazute în fisa postului, respectiv aceea de a aduce la cunostinta organelor superioare de conducere frauda existenta la punctul de lucru apartinând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. din loc. Margineni, jud. Bacau.

– instigare la abuz în serviciu, constând în acea ca, prin intermediul inculpatului Rusu Ioan Iustin, l-a determinat pe inculpatul Munteanu Costel având functia de cititor contori în cadrul S.C. A. C. 2002 S.A., sa nu îsi îndeplineasca în mod corect atributiile de serviciu cu ocazia citirii si verificarii în data de 03.04.2014 a contorului de masurare a energiei electrice la punctul de consum situat în loc. Barati, com. Margineni, jud. Bacau, apartinând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. si la care exista un caz flagrant de frauda.

– abuz în serviciu, constând în acea ca, desi a luat cunostinta despre neregulile existente la consumatorul S.C. Dulce Acrisor S.R.L. Bacau – societate comerciala apartinând inculpatului Schiopu Marius nu a luat masurile legale ce se impuneau si nu si-a îndeplinit atributiile de serviciu prevazute în fisa postului, respectiv aceea de a aduce la cunostinta organelor superioare de conducere frauda existenta la punctul de lucru apartinând acestei societati comerciale.

 • Pântea Catalin, electrician masura speciala în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, deteriorare, modificare fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, la instigarea lui Vaslovanu Stefan, împreuna cu Ichim Mihai, s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L. unde au inversat conductorii în contor fapt ce a determinat neînregistrarea consumului de energie.

– instigare la abuz în serviciu, constând în aceea ca, la solicitarea directa a inculpatului Vaslovanu Stefan, în data de 25.04.2014, motivata de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., Pântea Catalin i-a solicitat telefonic lui Ichim Mihai, sa se deplaseze la sediul acestei societati comerciale pentru a rezolva o problema legata de contorizarea energiei, respectiv sa ascunda urmele interventiei asupra aparatului de masura, astfel încât sa nu se poata constata modalitatea de fraudare de catre echipele de inspectori energetici care intentionasera fara finalitate sa verifice contorul societatii cu o zi înainte.

 • Chitescu Bogdan Marius, director departament investigatii în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunilor de instigare la abuz în serviciu, contând în aceea ca, prin intermediul inculpatului Coca Daniel a instigat în data de 22.01.2014 angajatii E-on sa nu întrerupa furnizarea energiei electrice la imobilul situat în Mun. Bacau, apartinând numitului C. V.

– trafic de influenta, constând în aceea ca a acceptat promisiunea primirii de bani din partea inc. Bostan Cristinel lasându-l pe acesta din urma sa creada ca are influenta asupra membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce analiza la data de 03.04.2014 cazul de frauda având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau, activitate care a fost dusa cu succes la bun sfârsit asa cum reiese din hotarârea comisiei indicate;

– instigare la abuz în serviciu, constând în aceea ca i-a determinat pe inc. Coca Daniel si Mândrila Iosep Niculai, membrii în comisia de reanaliza de la Iasi ce a analizat cazul de frauda având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L. în data de 03.04.2014 sa reduca în mod nelegal prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau.

 • Popovici Claudiu, electrician în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul savârsirii infractiunii de trafic de influenta, constând în aceea ca a primit bani de la numitul C. D. D. lasându-l pe acesta din urma sa creada ca are influenta asupra membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce analiza cazul de frauda având ca obiect S.C. E. M. S.R.L. în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau;
 • Bostan Cristinel Costel, primarul com. Sascut, jud. Bacau, recidivist, sub aspectul savârsirii infractiunuilor de furt de energie electrica, constând în aceea ca a sustras energie electrica din reteaua de distrubutie a S.C. E-on Moldova punctul de lucru al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L. situat pe DN2 – E85 (al carei administrator de fapt este).

– executarea sau folosirea de instalatii clandestine în scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, constând în aceea ca s-a racordat ilegal  prin intermediul unei instalatii clandestine la reteaua de distributie a energiei electrice apartinând E-on Moldova din postul de transformare nr. 8 situat în apropierea punctului de lucru al inc. S.C. Dragoliv Service S.R.L. situat pe DN2 – E85;

– cumparare de influenta, constând în aceea ca a promis bani direct inc. Chitescu Bogdan Marius care avea influenta asupra membrilor comisiei de reanaliza de la Iasi ce a analizat cazul de frauda având ca obiect inc. S.C. Dragoliv Service S.R.L. în sensul ca îi va determina pe acestia sa admita contestatia formulata si sa diminueze prejudiciul calculat initial de catre comisia de analiza din cadrul E-on Bacau activitate care a fost dusa cu succes la bun sfârsit asa cum reiese din hotarârea comisiei indicate,

 • Gherasim Alexandru Stefan, , sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt de energie electrica, instigare la abuz în serviciu, constând în acea ca, în cursul lunii februarie 2014, i-a determinat pe inculpatii Casaneanu Alin si Vaslovanu Stefan sa intervina asupra aparatelor de masura de la punctul de lucru al S.C. K. & A. S.R.L. Bacau – spalatorie auto, identificata în evidentele E-on Moldova ca si punct de consum S.C. R. S.R.L., ulterior în data de 26.04.2014 fiind depistat de inspectori energetici din cadrul E-on Moldova S.R.L. sustragând energie electrica la respectiva locatie.

În vederea recuperarii prejudiciului cauzat persoanei vatamate E-on România prin savârsirea infractiunilor retinute în sarcina inculpatilor, a executarii cheltuielilor judiciare efectuate în cauza, precum si în vederea aplicarii masurii de siguranta a confiscarii speciale, în cursul urmaririi penale, au fost luate masuri asiguratorii având ca obiect indisponibilizarea unor bunuri mobile si imobile, prin instituirea unor sechestre în temeiul art. 249 si urm. din C.p.p.

În acelasi dosar, în cursul urmaririi penale au fost încheiate acorduri de recunoastere a vinovatiei cu inculpatii: C. V., C. D. D. si I. A.

Dosarul a fost înaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Bacau.

 

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate în niciun fel sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

8 Comentarii

 1. muntianu spune:

  DOAMNA INSPECTOR ?COLAR GENERAL,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP:1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ al Serviciului Contabilitate din cadrul Inspectoratului ?colar Jude?ean Bac?u este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului institu?ional ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor financiar-contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei de înv???mânt.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca INSPECTORATUL ?COLAR JUDE?EAN BAC?U,prin intermediul Compartimentului AUDIT INTERN din cadrul Serviciului de Contabilitate al I.?.J Bac?u ,s? desf??oare mai multe anchete de control pe AUDIT INTERN pentru comiterea unor grave infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea.V? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca dumneavoastr?,în calitate de inspector ?colar general în cadrul INSPECTORATULUI ?COLAR JUDE?EAN BAC?U,prin intermediul Serviciului Contabilitate ?i Plan Salarizare,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al ?colii Gimnaziale Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex? ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a procurorului-?ef,înso?it de exper?i ai Compartimentului AUDIT INTERN din cadrul I.?.J. BAC?U, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al ?colii Gimnaziale Sascut,dar ?i a Prim?riei ?i Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete de control pe AUDIT INTERN,de ordin penal, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U, ,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de INSPECTOR ?COLAR GENERAL AL INSPECTORATULUI ?COLAR JUDE?EAN BAC?U,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului CONTABILITATE ?I PLAN SALARIZARE din cadrul I.?.J BAC?U,începerea unor anchete de control pe AUDIT INTERN,penale, de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL.La gardul de împrejmuire al ?colii Gimnaziale Sascut,de?i în contractul de prest?ri-servicii încheiat cu firma privat? de la Adjud,prin dl patron Ifrim Dan se prevedea faptul c?,manopera la execu?ia lucr?rii de investi?ii va fi f?cut? de angaja?ii firmei,totu?i,lucrarea a fost executat? de c?tre personalul nedidactic al institu?iei de înv???mânt,de?i,în mod legal ?i corect, ace?ti muncitori trebuiau s?-?i respecte fi?a postului pentru atriibu?iile ce le reveneau .Dar întrebarea este! Cine a încasat banii pentru manoper?,deoarece muncitorii ?colii Gimnaziale din Sascut au realizat execu?ia!Cine a luat ace?ti b?nu?i aloca?i pentru manoper?! Printr-un control de audit intern de mare amploare ce poate fi f?cut la realizarea acestei lucr?ri de investi?ii se poate verifica foarte u?or cine a încasat ace?ti bani.Lucrul cel mai grav este c?,muncitorii de între?inere,?oferii,centrali?tii ?i îngrijitorii ?colii Gimnaziale Sascut au efectuat o lucrare de investi?ii,ce a presupus un grad de calificare sporit,f?r? s? fie remunera?i .De ce în contractul cu firma privat? s-a prev?zut ?i suma pentru manoper?,dac? muncitorii societ??ii de la Adjud a lui Ifrim Dan,nu au montat ei gardul.CINE A ÎNCASAT B?NU?II! VOM AFLA ?I ACEST LUCRU ÎN PERIOADA URM?TOARE prin intermediul anchetelor DNA,SERVICIUL TERITORIAL BAC?U ?I PARCHETUL DE PE LÂNG? JUDEC?TORIA BAC?U!!!De asemenea,la Gr?dini?a cu Program Normal din Sascut,la proiectul de reabilitare prin fonduri europene s-au cheltuit 1.800.000 lei vechi,care nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor ,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi? etc. Din p?cate, directorul adjunct nici nu are specimen de semn?tur? pentru actele institu?iei.Contractul de prest?ri -servicii între firma lui Ifrim Dan ?i ?coala Gimnazial? Sascut nu putea fi contrasemnat între un om cu drept de semn?tur?,a?a cum e patronul acelei firme din Adjud ?i un om care nu e abilitat cu specimen de semn?tur? din partea ?colii Gimnaziale Sascut,a?a cum e adjunctulContractul cu firma de la Adjud a fost semnat între Ifrim Dan,patronul firmei ?i doamna directoare Sandu Ionela.A?adar,adjunctul nu a avut drept de semn?tur?,prin împuternicire direct? de la doamna director Sandu Ionela.Acest lucru necesit? completarea unui formular tip între cel împuternicit ?i cel care pleac? în concediu de odihn?,concediu medical etc Printr-un control de mare amploare pe audit intern din partea Serviciului Contabilitate al I?J Bac?u se poate stabili clar cine a gre?it aici.Ceea ce este foarte ciudat în leg?tur? cu efectuarea acestei lucr?ri de investi?ii e c?,nici o persoan? din cadrul Secretariatului ?i a Serviciului Contabilitate din cadrul ?colii Gimnaziale Sascut,nu a avut posibilitatea de a vedea acel contract semnat între Ifrim Dan ?i Sandu Ionela,directoarea institu?iei ?colare.Adjunctul nici m?car nu a v?zut vreodat? acel contract de prest?ri –servicii,de?i, în mod normal,toate lucr?rile de modernizare ?i dezvoltare a infrastructurii ?colare intrau,de drept,în fi?a postului s?u.În afar? de Apostol Constantin,administratorul public local din cadrul Prim?riei Sascut ?i Bostan Cristinel,primarul suspendat pentru condamn?ri penale,Sandu Ionela,directoarea ?colii,nimeni nu a avut acces la încheierea acestui contract de prest?ri-servicii.Fiecare poate s? trag? concluzia cum crede.Cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control pe AUDIT INTERN ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al ?colii Gimnaziale Sascut,dar ?i a Prim?riei ?i în mod implicit, a Consiliului Local Sascut. Ca reprezentant direct al comunit??ii locale din Comuna Sascut, v? solicit ,de urgen??, s? dispune?i prin intermediul Serviciului Descentraliz[rii Institu?ionale din cadrul I.?.J.Bac?u,schimbarea din func?ia de director prim a doamnei prof.SANDU IONELA,din cauza abuzurilor ?i neregulilor grave în exercitarea actului managerial,?i numirea în aceast? func?ie de conducere,îndrumare ?i control a domnului profesor PASCU ION,deoarece institu?ia ?colar? are nevoie de ORDINE,DISCIPLIN? ?I O BUN? ORGANIZARE A ACTIVIT??II DIDACTICE…

  29.08.2015 Dobrea Viorel

  Tel:0748/617.620

  Doamnei Inspector ?colar General din cadrul I.?.J BAC?U,Prof.Theodora ?otcan.

 2. aurel chitoi spune:

  C?TRE DIREC?IA NA?IONAL? ANTICORUP?IE
  STRUCTURA CENTRAL? BUCURE?TI
  În aten?ia Doamnei Procuror ?ef , LAURA CODRU?A KOVE?I,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bac?u al Direc?iei Na?ionale Anticorup?ie este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? desf??oare mai multe urm?riri penale pentru infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea. Având în vedere faptul c?,modific?rile succesive ale legisla?iei actuale au vizat ca aceast? structur? specializat? pe care o conduce?i s? se ocupe numai de combaterea faptelor de corup?ie de nivel înalt ?i mediu, v? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex?. ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a dumneavoastr? în calitate de procuror-?ef, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete penale, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U,SERVICIUL AUDIT INTERN DIN CADRUL INSPECTORATULUI ?COLAR BAC?U,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de PROCUROR ?EF,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ al Sec?iei de Combatere a Corup?iei,dar ?i prin Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor Conexe Infrac?iunilor de Corup?ie,începerea unor anchete penale de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc), ), REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR?, PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL…cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Un alt caz de corup?ie îl constituie ?i REALIZAREA PROIECTELOR DE REABILITARE A C?MINELOR CULTURALE DIN SATELE BERE?TI,SASCUT SAT ?I P?NCE?TI,unde devizele cu valoare foarte mare nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale.De asemenea,un caz grav de corup?ie prive?te ?i REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE A DRUMULUI COMUNAL CE LEAG? VALEA NACULUI DE SASCUT SAU A DRUMULUI COMUNAL DE LA SASCUT TÂRG- P?NCE?TI,PROIECTUL DE REABILITARE A STADIONULUI COMUNAL, PROIECTUL DE REABILITARE A STA?IEI DE EPURARE E DEJEC?IILOR,REZERVORUL DE STOCARE A MOTORINEI DE LA S.C.DRAGOLIVV SERVICE SRL SASCUT,UNDE 43 DE TONE MOTORIN? AU FOST SUSTRASE ILEGAL DIN BUGETUL DE VENITURI ?I CHELTUIELI ALE INSTITU?IEI PRIM?RIEI COMUNEI SASCUT,GARDUL DE ÎMPREJMUIRE AL ?COLII SASCUT TÂRG,SUSTRAGEREA AJUTOARELOR ÎN ALIMENTE VENITE DE LA UNIUNEA EUROPEAN? PENTRU VETERANI,V?DUVE DE VETERANI ?I ORFANI DE R?ZBOI,DE C?TRE ADMINISTRATORUL PUBLIC LOCAL DL APOSTOL CONSTANTIN, BOR?UN AUREL,B?DI?A DORU ,UNGUREANU VALENTIN ?i alte cazuri multiple de corup?ie,care au aceea?i gravitate penal? .Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut.
  Atât declar,sus?in ?i semnez.
  22.06.2015 DOBREA VIOREL,
  Tel 0748/617.620

 3. chitoi spune:

  ROMANIA
  SERVICIUL ROMÂN DE INFORMATI SECTORUL RELATII CU CETATENII
  Nr. 52.420 din 09.06.2015

  Domnului
  DOBREA VIOREL

  Urmare a sesizarii dumneavoastr? adresat? Serviciului Român de Informa?ii ?i inregistrat? la Sectorul Rela?ii cu Cet??enii cu nr. 52.420 din 05.06.2015, v? comunicam faptul c? aspectele prezentate sunt analizate cu toata aten?ia, în limita competen?elor conferite Serviciului Român de Informa?ii de Legea nr. 14/1992 de organizare ?i functionare ?i respectiv, Legea nr. 51/1991 privind siguran?a na?ional? a României.Cunoscând faptul c?,localitatea Sascut din jude?ul Bac?u este ?i sediul principal al Oficiului Român pentru Informa?ii ?i Contrainforma?ii Zona Bac?u –Sud,din cadrul SRI,Zona Moldovei,vom aduna ?i analiza cu mare aten?ie toate probele pe care le de?ine ?eful acestei institu?ii din zon?,care,de altfel, domiciliaz? acolo înc? din iunie 2008.
  V? mul?umim pentru încrederea ?i interesul pe care îl manifesta?i fa?? de institu?ia noastr?.

  Cu stim?,
  ?EFUL SECTORULUI

  SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII
  B-dul Libertatii nr. 14, sector 5, 050706 – Bucuresti – Romania; http://www.sri.ro

 4. C?TRE DIREC?IA NA?IONAL? ANTICORUP?IE
  SERVICIUL TERITORIAL BAC?U
  În aten?ia Doamnei Procuror ?ef ,MARIA CORNELIA HRINCESCU,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bac?u al Direc?iei Na?ionale Anticorup?ie este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? desf??oare mai multe urm?riri penale pentru infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea. Având în vedere faptul c?,modific?rile succesive ale legisla?iei actuale au vizat ca aceast? structur? specializat? pe care o conduce?i s? se ocupe numai de combaterea faptelor de corup?ie de nivel înalt ?i mediu, v? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex?. ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a dumneavoastr? în calitate de procuror-?ef, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete penale, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U,SERVICIUL AUDIT INTERN DIN CADRUL INSPECTORATULUI ?COLAR BAC?U,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de PROCUROR ?EF,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ al Sec?iei de Combatere a Corup?iei,dar ?i prin Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor Conexe Infrac?iunilor de Corup?ie,începerea unor anchete penale de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc), REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MEC? ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL…cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Un alt caz de corup?ie îl constituie ?i REALIZAREA PROIECTELOR DE REABILITARE A C?MINELOR CULTURALE DIN SATELE BERE?TI,SASCUT SAT ?I P?NCE?TI,unde devizele cu valoare foarte mare nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale.De asemenea,un caz grav de corup?ie prive?te ?i REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE A DRUMULUI COMUNAL CE LEAG? VALEA NACULUI DE SASCUT SAU A DRUMULUI COMUNAL DE LA SASCUT TÂRG- P?NCE?TI,PROIECTUL DE REABILITARE A STADIONULUI COMUNAL, PROIECTUL DE REABILITARE A STA?IEI DE EPURARE E DEJEC?IILOR,REZERVORUL DE STOCARE A MOTORINEI DE LA S.C.DRAGOLIVV SERVICE SRL SASCUT,UNDE 43 DE TONE MOTORIN? AU FOST SUSTRASE ILEGAL DIN BUGETUL DE VENITURI ?I CHELTUIELI ALE INSTITU?IEI PRIM?RIEI COMUNEI SASCUT,GARDUL DE ÎMPREJMUIRE AL ?COLII SASCUT TÂRG,SUSTRAGEREA AJUTOARELOR ÎN ALIMENTE VENITE DE LA UNIUNEA EUROPEAN? PENTRU VETERANI,V?DUVE DE VETERANI ?I ORFANI DE R?ZBOI,DE C?TRE ADMINISTRATORUL PUBLIC LOCAL DL APOSTOL CONSTANTIN, BOR?UN AUREL,B?DI?A DORU ,UNGUREANU VALENTIN ?i alte cazuri multiple de corup?ie,care au aceea?i gravitate penal? .Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut.
  Atât declar,sus?in ?i semnez.
  22.06.2015 DOBREA VIOREL
  Tel 0748/617.620

 5. C?TRE DIREC?IA NA?IONAL? ANTICORUP?IE
  STRUCTURA CENTRAL? BUCURE?TI
  În aten?ia Doamnei Procuror ?ef , LAURA CODRU?A KOVE?I,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bac?u al Direc?iei Na?ionale Anticorup?ie este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? desf??oare mai multe urm?riri penale pentru infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea. Având în vedere faptul c?,modific?rile succesive ale legisla?iei actuale au vizat ca aceast? structur? specializat? pe care o conduce?i s? se ocupe numai de combaterea faptelor de corup?ie de nivel înalt ?i mediu, v? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex?. ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a dumneavoastr? în calitate de procuror-?ef, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete penale, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U,SERVICIUL AUDIT INTERN DIN CADRUL INSPECTORATULUI ?COLAR BAC?U,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de PROCUROR ?EF,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ al Sec?iei de Combatere a Corup?iei,dar ?i prin Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor Conexe Infrac?iunilor de Corup?ie,începerea unor anchete penale de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc), ), REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR?, PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL…cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Un alt caz de corup?ie îl constituie ?i REALIZAREA PROIECTELOR DE REABILITARE A C?MINELOR CULTURALE DIN SATELE BERE?TI,SASCUT SAT ?I P?NCE?TI,unde devizele cu valoare foarte mare nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale.De asemenea,un caz grav de corup?ie prive?te ?i REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE A DRUMULUI COMUNAL CE LEAG? VALEA NACULUI DE SASCUT SAU A DRUMULUI COMUNAL DE LA SASCUT TÂRG- P?NCE?TI,PROIECTUL DE REABILITARE A STADIONULUI COMUNAL, PROIECTUL DE REABILITARE A STA?IEI DE EPURARE E DEJEC?IILOR,REZERVORUL DE STOCARE A MOTORINEI DE LA S.C.DRAGOLIVV SERVICE SRL SASCUT,UNDE 43 DE TONE MOTORIN? AU FOST SUSTRASE ILEGAL DIN BUGETUL DE VENITURI ?I CHELTUIELI ALE INSTITU?IEI PRIM?RIEI COMUNEI SASCUT,GARDUL DE ÎMPREJMUIRE AL ?COLII SASCUT TÂRG,SUSTRAGEREA AJUTOARELOR ÎN ALIMENTE VENITE DE LA UNIUNEA EUROPEAN? PENTRU VETERANI,V?DUVE DE VETERANI ?I ORFANI DE R?ZBOI,DE C?TRE ADMINISTRATORUL PUBLIC LOCAL DL APOSTOL CONSTANTIN, BOR?UN AUREL,B?DI?A DORU ,UNGUREANU VALENTIN ?i alte cazuri multiple de corup?ie,care au aceea?i gravitate penal? .Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut.
  Atât declar,sus?in ?i semnez.
  22.06.2015 DOBREA VIOREL,
  Tel 0748/617.620

 6. dobrea viorel spune:

  C?TRE DIREC?IA NA?IONAL? ANTICORUP?IE
  STRUCTURA CENTRAL? BUCURE?TI
  În aten?ia Doamnei Procuror ?ef , LAURA CODRU?A KOVE?I,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bac?u al Direc?iei Na?ionale Anticorup?ie este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? desf??oare mai multe urm?riri penale pentru infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea. Având în vedere faptul c?,modific?rile succesive ale legisla?iei actuale au vizat ca aceast? structur? specializat? pe care o conduce?i s? se ocupe numai de combaterea faptelor de corup?ie de nivel înalt ?i mediu, v? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex?. ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a dumneavoastr? în calitate de procuror-?ef, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete penale, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U,SERVICIUL AUDIT INTERN DIN CADRUL INSPECTORATULUI ?COLAR BAC?U,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de PROCUROR ?EF,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ al Sec?iei de Combatere a Corup?iei,dar ?i prin Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor Conexe Infrac?iunilor de Corup?ie,începerea unor anchete penale de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc), ), REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR?, PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL…cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Un alt caz de corup?ie îl constituie ?i REALIZAREA PROIECTELOR DE REABILITARE A C?MINELOR CULTURALE DIN SATELE BERE?TI,SASCUT SAT ?I P?NCE?TI,unde devizele cu valoare foarte mare nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale.De asemenea,un caz grav de corup?ie prive?te ?i REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE A DRUMULUI COMUNAL CE LEAG? VALEA NACULUI DE SASCUT SAU A DRUMULUI COMUNAL DE LA SASCUT TÂRG- P?NCE?TI,PROIECTUL DE REABILITARE A STADIONULUI COMUNAL, PROIECTUL DE REABILITARE A STA?IEI DE EPURARE E DEJEC?IILOR,REZERVORUL DE STOCARE A MOTORINEI DE LA S.C.DRAGOLIVV SERVICE SRL SASCUT,UNDE 43 DE TONE MOTORIN? AU FOST SUSTRASE ILEGAL DIN BUGETUL DE VENITURI ?I CHELTUIELI ALE INSTITU?IEI PRIM?RIEI COMUNEI SASCUT,GARDUL DE ÎMPREJMUIRE AL ?COLII SASCUT TÂRG,SUSTRAGEREA AJUTOARELOR ÎN ALIMENTE VENITE DE LA UNIUNEA EUROPEAN? PENTRU VETERANI,V?DUVE DE VETERANI ?I ORFANI DE R?ZBOI,DE C?TRE ADMINISTRATORUL PUBLIC LOCAL DL APOSTOL CONSTANTIN, BOR?UN AUREL,B?DI?A DORU ,UNGUREANU VALENTIN ?i alte cazuri multiple de corup?ie,care au aceea?i gravitate penal? .Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut.
  Atât declar,sus?in ?i semnez.
  19.06.2015 DOBREA VIOREL,
  Tel 0748/617.620

 7. bodroaga spune:

  C?TRE DIREC?IA NA?IONAL? ANTICORUP?IE
  STRUCTURA CENTRAL? BUCURE?TI
  În aten?ia Doamnei Procuror ?ef , LAURA CODRU?A KOVE?I,
  Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cet??ean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Bere?ti,jude?ul Bac?u,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul c?,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar ?i Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bac?u al Direc?iei Na?ionale Anticorup?ie este reprezentat de asigurarea administr?rii fondurilor publice în mod economic, eficient ?i eficace, protejarea patrimoniului ?i a informa?iilor economice ?i financiare ,precum ?i calitatea documentelor contabile, respectarea legalit??ii ?i a principiilor liberei concuren?e în achizi?iile publice ,inclusiv producerea în timp util de informa?ii de încredere referitoare la segmentul financiar, economic ?i administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii institu?iei.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,dar ?i Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea ?i sanc?ionarea faptelor de corup?ie ?i continuând cu Ordonan?a de Urgen?? nr. 43/2002 privind Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,formulez urm?toarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? desf??oare mai multe urm?riri penale pentru infrac?iuni de corup?ie, asimilate ?i în leg?tur? direct? cu acestea. Având în vedere faptul c?,modific?rile succesive ale legisla?iei actuale au vizat ca aceast? structur? specializat? pe care o conduce?i s? se ocupe numai de combaterea faptelor de corup?ie de nivel înalt ?i mediu, v? solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u ,s? investigheze de urgen?? urm?toarele categorii de infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,despre care voi face referire detaliat? în rândurile de mai jos.Având cuno?tin?? de faptul c?,Direc?ia Na?ional? Anticorup?ie,prin intermediul Serviciului Teritorial Bac?u este o structur? complex?. ,iar procurorii direc?iei sunt sprijini?i în activitatea de urm?rire penal? de ofi?eri ?i agen?i de poli?ie judiciar?, precum ?i de speciali?ti cu înalt? calificare în domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic ?i în alte domenii,v? solicit în mod expres ,ca în timpul începerii ?i derul?rii anchetelor de control,ace?tia s? î?i desf??oare activitatea în cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere ?i control a dumneavoastr? în calitate de procuror-?ef, pentru a spori eficien?a ?i calitatea anchetelor penale.Revenind la categoriile majore de infrac?iuni grave ce ?in de fenomenul criminalit??ii economico-financiare,care se produc la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut,v? solicit s? dispune?i ca aceste anchete penale, care au scopul de a constata infrac?iunile de corup?ie mare ?i medie de macrocriminalitate economic? ?i financiar? , s? fie realizate ?i cu sprijinul altor autorit??i cu atribu?ii de control ?i anume: GARDA FINANCIAR? BAC?U,AGEN?IA NA?IONAL? DE ADMINISTRARE FISCAL? BAC?U,DEPARTAMENTUL DE LUPT? ANTI-FRAUD? BAC?U,SERVICIUL AUDIT INTERN DIN CADRUL INSPECTORATULUI ?COLAR BAC?U,INSPECTORATUL JUDE?EAN DE POLI?IE BAC?U,dar ?i alte institu?ii abilitate în realizarea unor controale de mare amploare în domeniul auditului intern,de exemplu,CURTEA DE CONTURI BAC?U. Prin urmare,v? solicit,prin prezenta SESIZARE,ca dumneavoastr?,în calitate de PROCUROR ?EF,s? dispune?i imediat,prin intermediul Departamentului Economic-Financiar ?i Administrativ al Sec?iei de Combatere a Corup?iei,dar ?i prin Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor Conexe Infrac?iunilor de Corup?ie,începerea unor anchete penale de mare amploare în leg?tur? cu REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II ( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE SASCUT SAT- STRUCTUR? PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II( devizul de 800 milioane lei vechi nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc), ), REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE AL ?COLII GIMNAZIALE P?NCE?TI- STRUCTUR?, PRIN FONDURI EUROPENE PRIMITE DE LA BANCA MONDIAL? DE INVESTI?II (în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de bunuri mobile etc),PROIECTUL DE CONSTITUIRE A UNUI AFTER SCOOL LA P?NCE?TI,PRIN GR?DIN?A CU PROGRAM PRELUNGIT( în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de mobilier ?colar,u?i,termopan,alte repara?ii la acoperi?,etc),CONSTRUIREA MAGAZIEI PENTRU CENTRALA CU GAZ METAN DE LA ?COALA GIMNAZIAL? SASCUT TÂRG,unde devizul de lucr?ri ?i materiale de construc?ie plus manoper? ajunge la fulminanta sum? de 800.000.000 lei vechi(în acest sens,v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor din bugetul Consiliului Local al Prim?riei Sascut,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale,recunoscute de c?tre MECTS ?i I?J BAC?U,a facturilor ?i a chitan?elor,dar ?i a altor acte doveditoare pentru achizi?ionarea de materiale de construc?ie plus manoper? etc),SITUA?IA BUNURILOR DE INVENTAR CARE AU INTRAT ÎN PATRIMONIUL ?COLII SASCUT TÂRG ÎNAINTE DE EFECTUAREA LUCR?RILOR DE REABILITARE…..de ex- centrala pe gaz luat? de PAVELESCU pentru mici repara?ii de la SALA DE SPORT,caloriferele din font?,?evile ?i coloana de ap? ?i canalizare de la ?coala General? Sascut Târg,materialele de la acoperi? r?mase- de ex-c?priori,grinzi,tabl?,sau u?ile metalice intrare-ie?ire de la parter,etajul 1,2?i 3,parchetul nou nou? ?i u?ile cump?rate prin banii de la Fondul Clasei ?i Fondul ?colii de c?tre membrii Comitetelor de P?rin?ii ?i lista e imens? continuând la nesfâr?it…scaunele ?i mesele din laboratoarele de BIOLOGIE ?I CHIMIE ,AEL etc.SUNT CAZURI GRAVE DE FURT CALIFICAT ?I DE COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT,ÎN?EL?CIUNE,DELAPIDARE A UNOR BUNURI CE APAR?IN UNUI PATRIMONIU INSTITU?IONAL…cei care au fost directori,contabili,administratori,secretari, ar fi bine s? î?i asume r?spunderea pentru buna gestionare a acelui inventar al ?colii Gimnaziale Sascut Târg.Un alt caz de corup?ie îl constituie ?i REALIZAREA PROIECTELOR DE REABILITARE A C?MINELOR CULTURALE DIN SATELE BERE?TI,SASCUT SAT ?I P?NCE?TI,unde devizele cu valoare foarte mare nu se justific? la capitolul execu?ie faptic? ci numai în acte; ?i în acest caz, v? solicit o anchet? minu?ioas? pe audit intern la modul de gestionare a banilor europeni,dar, mai ales,la întocmirea devizelor ?i falsificarea acestora pentru achizi?ionarea unor materiale de construc?ie la pre?uri mai ieftine decât cele prev?zute în devizele originale.De asemenea,un caz grav de corup?ie prive?te ?i REALIZAREA PROIECTULUI DE REABILITARE A DRUMULUI COMUNAL CE LEAG? VALEA NACULUI DE SASCUT SAU A DRUMULUI COMUNAL DE LA SASCUT TÂRG- P?NCE?TI,PROIECTUL DE REABILITARE A STADIONULUI COMUNAL, PROIECTUL DE REABILITARE A STA?IEI DE EPURARE E DEJEC?IILOR,REZERVORUL DE STOCARE A MOTORINEI DE LA S.C.DRAGOLIVV SERVICE SRL SASCUT,UNDE 43 DE TONE MOTORIN? AU FOST SUSTRASE ILEGAL DIN BUGETUL DE VENITURI ?I CHELTUIELI ALE INSTITU?IEI PRIM?RIEI COMUNEI SASCUT,GARDUL DE ÎMPREJMUIRE AL ?COLII SASCUT TÂRG,SUSTRAGEREA AJUTOARELOR ÎN ALIMENTE VENITE DE LA UNIUNEA EUROPEAN? PENTRU VETERANI,V?DUVE DE VETERANI ?I ORFANI DE R?ZBOI,DE C?TRE ADMINISTRATORUL PUBLIC LOCAL DL APOSTOL CONSTANTIN, BOR?UN AUREL,B?DI?A DORU ,UNGUREANU VALENTIN ?i alte cazuri multiple de corup?ie,care au aceea?i gravitate penal? .Drept urmare,v? solicit ca,la efectuarea acestor anchete penale de control ,s? fiu pus ?i în situa?ia de a aduce ?i alte probe incriminatorii,care s? confirme veridicitatea comiterii cu inten?ie v?dit? a acestor infrac?iuni grave de criminalitate economico-financiar?,ce s-au produs la nivelul activit??ii Departamentului Economic ,Financiar ?i Administrativ al Prim?riei Sascut,dar ?i a Consiliului Local Sascut.
  Atât declar,sus?in ?i semnez.
  17.06.2015 DOBREA VIOREL,
  Tel 0748/617.620

  • Sergiu spune:

   Ati gasit cîteva persoane vinovate de asta se fura si acum din re?elele de distribu?ie la ora actual?? sunînd la tîrgu mure? prin telefon si apoi vine o echipa si taie sigile la BMP si face in asa fel sa nu se cunoasc? ca ocoleste contorul f?r? s? inregistreze consumul asa este acum mai nou da voi ati gasit citva ?api si restul bine mersi fur?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com