La Iasi, Vasile Botomei i-a dat teza de doctorat premierului Victor Ponta

Mediatorul dr. Vasile Botomei a mers special la Iasi, in cadrul oficial prilejuit de sarbatoarea Cuvioasei Parascheva, pentru a le inmana Botomei, premierul Ponta si primarul Nechitareprezentantilor Guvernului Romaniei cartea sa, realizata dupa lucrarea de doctorat. El a reusit sa schimbe mai multe replici cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Ecaterina Andronescu dar si cu alti politicieni sau profesori universitari (Doru Tompea-rector Mitropolitul Teofan, urmat de Vasile BotomeiPetre Andrei, s.a.). Juristul Vasile Botomei, care a infiintat una dintre cele trei Uniuni Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), motiv pentru care este judecat pentru fals si uz de fals, inselatorie, s.a spera ca ideile sale, mentionate si in teza de doctorat „Raspunderea administrativa: Aspecte practico-stiintifice in plan comparat Republica Moldova-Romania“ sa prinda contur in legislatie. Juristul bacaun militeaza pentru reforma in Justitie si ca efect final Victor Ponta (2)responsabilizarea magistratilor, fapt care ar conduce la procese echitabile, in litera si spiritul legii. „M-a intalnit cu Victor Ponta, in cadrul oficial, pe scena din fata Mitropoliei Iasi, in cancelarie dar si la agapa crestina realizata dupa, la centrul Providenta. I-am dat lucrarea mea, sper sa o citeasca si sa considere ca aspectele cercetate de mine sunt necesare actului de justitie. Totodata, am avut mai multe discutii si cu profesori universitari, cum ar fi rectorul Doru Tompea, de la care am aflat ca unele modificari legislative recente creeaza probleme si mediului universitar“, a spus Vasile Botomei. Daca alte judete au fost reprezentate la Iasi, in capitala Moldovei, de primari de municipii si presedinti de consilii judetene, din Bacau nu a fost prezent niciun politician.

Premierul Ponta a auzit de chestiunea „barourilor concurente“

Vasile Botomei a reusit, in cancelaria Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sa-i explice premierului Victor Ponta cum a rezolvat „problema barourilor concurente“. „Cand a urcat in cancelarie, l-am intampinat impreuna cu profesorii Tudorel Toader, Ecaterina Andronescu sau Doru Tompea, rectorul Universitatii Petre Andrei. Sa traiti distinse domn doctor, i-am spus domnului premier Ponta! -Stiu problema dv cu barourile. V-am intalnit si in anii anteriori. Ce pot sa fac eu?!, m-a intrebat  Premierul.

Este un om aplecat spre credinta. In acelasi loc l-am intalnit si cand nu avea aceasta functie. L-am rugat sa aprecieze rezultatul cercetarii din teza de doctorat, pe care recent am sustinut-o. Am explicat ca am tratat in aceasta teza raspunderea administrativa din toate domeniile, nu numai cel al Justitiei. Totodata, i-am expus si teoria barourilor concurente la nivel judetean si a UNBR-urilor la nivel national, implementata in teza de doctorat“, a mai spus Vasile Botomei.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com