Iudaismul si Holocaustul, temele unei sesiuni de formare din cadrul programului „Predarea Holocaustului în scolile din România”

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, a organizat a doua sesiune de formare din cadrul programului „Predarea Holocaustului în scolile din România”, avizat de Ministerul Educatiei, destinat profesorilor de istorie si stiinte sociale si coordonat de Gabriel Stan, directorul CCD Bacau. Evenimentul a avut loc sâmbata, în sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean.Holocaust ISJ Bacau (1)

Cursul s-a desfasurat sub genericul ”Educatie pentru viitor prin întelegerea trecutului.”Invitat special a fost conferentiarul universitar dr. Felicia Waldman, coordonator al Centrului de Studii Ebraice ”Goldstein-Goren”, din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. Aceasta a abordat doua teme de prim interes: ”Ce este iudaismul?” si ”Resurse educationale moderne despre Holocaust”. Holocaust ISJ Bacau (3)
Felicia Waldman are o bogata si îndelungata experienta în domeniu. Ea reprezinta România, ca membru al delegatiei permanente la IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), în calitate de expert în Education Working Group. „Invitatul nostru a pus în dezbaterea cursantilor, într-o maniera interactiva, câteva subiecte, care au facut referire la combaterea discrimnarii, promovarea respectului si a întelegerii reciproce, dar si la universalitatea umanismului.Gabriel Stan si Felicia Waldman
De asemenea, au fost prezentate o serie de resurse educationale moderne, ce pot fi utilizate de profesori în predarea Holocaustului”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.Gabriel Stan-CCD Bacau

Pe parcursul orelor de pregatire, accentul a fost orientat, cu preponderenta, pe dezbateri referitoare la una dintre cele mai mari tragedii ale umanitatii din secolul trecut, Holocaustul, fenomen care a afectat grav, din nefericire, si societatea românesca, în timpul celui de al doilea razboi mondial.
Urmatoarea sesiune, care va avea un caracter intensiv, va fi sustinuta de profesorul universitar dr. Alexandru Florian, directorul general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”.Gabriel Stan, Gabriel Leahu si Alexandru Florian

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

4 Comentarii

 1. Istorie spune:

  „De asemenea, au fost prezentate o serie de resurse educationale moderne, ce pot fi utilizate de profesori în predarea Holocaustului”, ne-a informat prof. Gabriel Stan”-Tatal tov Gabriel Stan a fost un emerit profesor de istorie. Am prefera sa ne cunoastem istoria neamului nostru pe care unii se straduiesc sa o scoata din programa;sau sa o duca in derizoriu amestecand-o cu alte stiinte umaniste… Abia apoi sa studiem ISTORIA ALTOR NEAMURI, si „dramele” lor ! Avem datoria asta fata de stramosii nostri al caror sange striga din pamant catre noi ! Si l-au varsat ca sa apere aceasta glie si pe cei ce vietuiau cu ei : evrei, rromi, tatari, polonezi , etc ! Gabriel Stan parca NU AR FI DE UN NEAM CU NOI !

  • administrator spune:

   Domnul Gabriel Stan chiar este de acelasi neam cu noi si ceea ce face, face bine. Istoria noastra se intersecteaza cu cea a altor popoare si este un semn de normalitate sa-ti recunosti si greselile. Un act reparatoriu, de smerenie cumva!

   • Istorie spune:

    Da ! Stim ca e de un neam cu noi ! Nici nu am zis ca nu-i ! Doar e de aici din Homocea- Vrancea , sat de vrednici lingurari si buni meseriasi ! Spuneam ca NU face deloc ceea ce a facut TATAL lui : adica sa fie profesor de istorie , la catedra ! Nu prin cursuri de acest tip pe care f.putini le urmaresc ! Si taaare ar fi nevoie sa mai CUNOASTEM SI ISTORIA PATRIEI ! Ca pe a altor popoare am invatat-o/experimentat-o pe propria piele ! Sa nu intelegeti altceva : ca sa inteleg despre holocaust trebuie sa stiu ce/cand/cum/cine/context/cauze,etc,etc …despre ISTORIA Romaniei ! Daca nu stiu mai nimic de acea perioada=nu inteleg nimic despre holocaust !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com