Lucian Filip Iorga a fost numit, prin ordin al presedintelui executiv al IICCMER, Andrei Muraru, în functia de director al departamentului Memoria Exilului Românesc a domnului Filip-Lucian Iorga.
Filip Lucian Iorga este licentiat al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, doctor în istoria imaginarului în cadrul aceleiasi institutii si beneficiarul mai multor stagii si burse în cadrul unor prestigioase institutii din strainatate.
A publicat volumele Alexandru Paleologu în dialog cu Filip Iorga, Breviar pentru pastrarea clipelor (2005, 2012), Les Cazaban. Une chronique de famille (împreuna cu Eugen Dimitriu (2007), Genocidul comunist în România. Vol. IV. Reeducarea prin tortura (împreuna cu Gheorghe Boldur-Latesc, 2003). De asemenea, pregateste un nou volum cu titlul Stramosi pe alese. Calatorie în imaginarul genealogic al boierimii române, care va fi publicat la Editura Humanitas.
Filip-Lucian Iorga este un membru activ în organizatii profesionale si de aparare a drepturilor omului, fiind recunoscut pentru numeroasele sale articole si interventii publice în favoarea democratiei si a valorilor statului de drept. „Odata cu aceasta numire, domnul Filip-Lucian Iorga se alatura echipei de conducere de la IICCMER, în efortul de a aduce la lumina memoria exilului postbelic. Educatia si experienta domnului Iorga sunt importante si cred ca vor contribui din plin la dezvoltarea programelor institutului”, a precizat Andrei Muraru, directorul IICCMER.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este un organism guvernamental care studiaza, documenteaza si sustine constientizarea publica a istoriei comunismului în România, prin proiecte de cercetare, educationale, editoriale si muzeale. Activitatea IICCMER analizeaza natura, scopul si efectele totalitarismului din România în perioada 1945-1989, dar si memoria acestui regim în exilul românesc si în perioada postcomunista.