Ilie Birzu le-a fost loial liberalilor pana la capat

Primarul interimar Ilie Birzu, consilier local de mai bine de doua decenii, cu o notorietate care se apropie de 100% ar fi fost, cu siguranta, cel mai puternic contracandidat al social democratului Cosmin Necula, ales de bacauani primar pentru perioada 2016-2020. Jocurile din PNL, centrate pe interesele grupului de parlamentari, l-au scos castigator al sondajului intern facut la inceputul anului pe Dragos Luchian. Liberalii nu au facut publice niciodata rezultatele sondajului, prin care trebuia decis cine este candidatul partidului la functia de primar.Ilie Birzu

Pe de alta parte, nici daca ar fi candidat Ilie Birzu sustinut de PNL nu exista garantia ca va iesi primar, pe fondul unei administratii dezastruase, care pe final s-a umplut de dosare penale de coruptie. Majoritatea liderilor PNL Bacau au fost implicati in scandaluri de coruptie dupa 12 ani de clientelism desavarsit.

Ilie Birzu putea candida independent pentru Primaria Bacau si Consiliul Local. Mandatul de consilier il obtinea oricum iar pentru cel de primar era nevoie de resurse importante.  Ar fi rupt insa voturi importante de la PNL, care si asa au fost putine. A ales sa fie loial partidului.

Surse din PNL Bacau afirma ca pe Birzu au incercat sa-l marginalizeze chiar la incropirea listei de candidati pentru Consiliul Local Bacau si sa fie pus pe un loc neeligibil. Blandul Birzu ar fi dat totusi cu pumnul in masa (la figurat binenteles) si s-a impus pe locul 2, dupa senatorul Dragos Luchian. A iesit din nou consilier local, dupa ce s-a implicat in campanie total de partea lui Luchian.

Pozitia lui Ilie Birzu ar putea fi una ingrata, daca centrul de greutate al partidului ramane pe actualul nucleu. Daca liberalii nu se trezesc, partidul ar putea deveni mic de tot, influentat din cand in cand de fluctuatiile de imagine de la nivel national. PNL Bacau este intr-o grava criza de lideri, dupa pierderea lui Romeo Stavarache, trimis in judecata in doua dosare de coruptie, dar si a altor conducatori politici.

Liberalul Mircea Fechet, intr-un mesaj in care-l felicita pe Cosmin Necula, noul primar al Bacaului, atentioneaza ca trebuie luate masuri din prima zi. „Felicitari noului primar al Bacaului, Cosmin Necula pentru rezultatul obtinut. De asemenea, trebuie felicitat si Cristian Ghinghes pentru scorul extraordinar. Personal doresc sa multumesc tuturor bacauanilor care ne-au votat, dar mai ales voluntarilor si colegilor care au luptat in aceasta batalie. Si lui Dragos Luchian pentru modul elegant si demn in care s-a comportat. Sper ca liberalii bacauani vor fi suficient de intelepti sa inteleaga care au fost motivele ce ne-au adus in aceasta situatie. Si sa ia masuri in acest sens, din prima zi!“, afirma acesta intr-o postare pe Facebook.

PNL Bacau are nevoie de o reformare rapida, de noi lideri, altfel, la iarna nu vor avea pe cine trimite in Parlamentul Romaniei.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com