Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate

Articol scris de Alexandru Stefan Tiron, membru LSRS

In calitate de membru al acestei Ligii, pot spune ca suntem ca o mare familie, tinerele valori raspandite in toate colturile continentelor contribuie la raspandirea ,,brandingului,, de roman. Liga Studentilor Romani din Strainatate in acest an a implinit 4 ani de existenta, anual membrii noi alaturandu-se LSRS si ajutand la dezvoltarea acestuia.
Gala Studentilor Romani din Strainatate (1)Gala Studentilor Romani din Strainatate (5)   La inceput de 2013, studenti, absolventi, personalitati ale societatii romanesti, diplomati si jurnalisti s-au intalnit la acest eveniment pentru a recunoaste meritele unor studenti romani cu rezultate deosebite in plan academic. Au urcat pe podium tineri remarcabili, care se bucura de succes peste hotare, dar care au nevoie de afirmare si de recunoastere publica in Romania.

Gala LSRS este singurul eveniment anual care urmareste sa promoveze in spatiul romanesc rezultatele academice deosebite ale studentilor si ale absolventilor romani din strainatate. Totodata, Gala va puncta momentele aniversare ale Ligii Studentilor Romani din Strainatate, care va sarbatori pe 8 ianuarie 2013 patru ani de la lansare.

Gala LSRS ii premiaza pe acei tineri romani din diaspora universitara care s-au remarcat prin rezultate deosebite in anul universitar care preceda evenimentul. Printre categoriile de premii decernate la fiecare editie se numara:
Gala Studentilor Romani din Strainatate (2) Studentul Roman al Anului din Europa, Studentul Roman al Anului din America, Studentul Gala Studentilor Romani din Strainatate (3)ERASMUS al Anului, iar Marele Premiu se acorda Celui mai bun Student Roman al Anului din Intreaga Lume.
In fiecare an, la Gala sunt premiati cei mai buni dintre cei care se inscriu in competitia pentru excelenta academica si sunt asteptati peste 600 de studenti si absolventi romani de peste hotare, precum si tineri liceeni si studenti care intentioneaza sa urmeze studii in strainatate.
La Gala au luat parte peste 800 de invitati si peste 5500 de spectatori prin live streaming. Ne-am bucurat de rezultatele deosebite a 50 de finalisti si 19 laureati, împreuna cu personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studen?i ?i absolven?i romani si membri LSRS din peste 30 de ?ari. Evenimentul a fost moderat de Dragos Preda (Vicepresedinte Relatii Externe al Ligii Studentilor Romani din Strainatate) si Irina Pacurariu (TVR). În deschiderea serii, imnul national a fost interpretat de baritonul Vlad Crosman (Centre de musique baroque de Versailles). De asemenea, naistul Radu Nechifor si Magic Band (Mihai Neagu, Radu Neagu si Marius Tuta) au oferit publicului doua momente muzicale romanesti de exceptie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com