Gala Judeteana a Voluntariatului a Fundatiei de Sprijin Comunitar- a 9-a editie

Gala Judeteana a Voluntariatului, Bacau, eveniment care in acest an ajunge la cea de a IX-a editie, va avea loc pe 11 decembrie, incepand cu ora 17:00 si va fi gazduit de Teatrul de Vara “Radu Beligan”. Gala, o adevarat sarbatoare dedicata celor care si-au facut din implicarea benevola si dezinteresata in rezolvarea problemelor comunitatii un mod de viata, a suscitat si in acest an interesul ONG-urilor si institutiilor care deruleaza programe de voluntariat. Nu mai putin de 15 mari organizatii din judet care au dezvoltat proiecte de voluntariat in anul 2015, s-au inscris la Gala Judeteana a Voluntariatului pentru a-si rasplati si promova voluntarii fideli.Teatrul de Vara

In cadrul Galei organizatiile inscrise isi vor premia cei mai activi si valorosi voluntari la categoriile voluntarul si voluntara anului precum si cei mai buni voluntari in cadrul proiectelor derulate de-a lungul anului. Marea miza a evenimentului o reprezinta cele patru mari premii: Voluntarul Anului 2015 in judetul Bacau si Proiectul de voluntariat al anului  in judetul Bacau, categorii in cadrul carora, pe langa distinctia suprema,vor fi oferite si premii pe domenii de activitate (social, educatie si tineret). Celelalte doua mari premii ale Galei se vor acorda pentru cel mai bun proiect de voluntariat derulat de o institutie (inclusiv institutii de invatamant) si Cel mai bun proiect de voluntariat derulat de o firma. Premiantii vor fi selectati din cele 20 de nominalizari facute pe site-ul voluntarifsc.ro de un juriu alcatuit din reprezentanti ai partenerilor evenimentului: Institutia Prefectului Judetului Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Primaria Bacau, ISJ Bacau si, evident, Fundatia de Sprijin Comunitar, organizatorul Galei.GALA fsc 2015 (1)

Ca si in anii precedenti tot in cadrul Galei se va desfasura finala concursului Liceenii au Talent. Juriul concursului a selectat 12 tineri care vor incanta publicul si vor face evenimentul mai dinamic si spectaculos. Dintre ei, la finalul concursului, va fi selectat cel mai talentat liceean din acest an iar primii trei clasati vor primi si premii in bani oferite de sponsorul Galei (Premiul I – 500 de lei, premiul II – 350 lei, iar premiul III – 200 lei).

Evenimentul din acest an inregistreaza si cateva premiere. In primul rand este vorba despre sponsorul Galei, care la aceasta editie este Kaufland Romania, companie a carei politica de responsabilitate sociala este axata pe sprijinirea programelor educative si a celor dedicate tinerilor. A doua premiera este locatia, evenimentul urmand sa fie gazduit in acest an de Teatrul de Vara, locatie pusa la dispozitie gratuit in cadrul parteneriatului cu Consiliul Local Bacau. Cea mai atractiva noutate din punctul de vedere al spectatorilor este organizarea unei tombole la care pot participa doar cei prezenti in sala, prin cumpararea unor bilete ce vor fi puse la dispozitie la intrarea in sala si al caror pret este de doar 3 lei. Contra acestei sume modice, cei prezenti pot castiga premii mai mult decat atractive: o tableta Allview H10 (cu ecran de 10”, procesor Quad Core si posibilitate de apel 3G), o tableta Samsung Galaxy Tab 4 si cinci carduri cadou valabile in reteaua Kaufland, a cate 100 de lei fiecare.

“Participarea la tombola nu conditioneaza in nici un fel participarea la eveniment, intrarea la Gala fiind libera pentru oricine doreste sa se molipseasca de entuziasmul si pofta de viata specifica voluntarilor. Totusi credem ca aceasta tombola va fi un motiv in plus sa ne bucuram de un numar cat mai mare de participanti!” Gabriel Magurianu, coordonatorul evenimentului.

Si marii laureati ai Galei vor beneficia de premii valorice, puse la dispozitie cu generozitate de sponsorul oficial. Castigatorii la cele patru mari categorii de premii (inclusiv cei pe domeniile de activitate) vor fi rasplatiti, pe langa aplauzele la scena deschisa si admiratia colegilor de voluntariat si cu cate un trofeu si un card cadou valabil in reteaua Kaufland, in valoare de 200 lei.

“Toate aplicatiile inscrise se remarca prin entuziasmul deosebit al voluntarilor si dorinta reala de a schimba in bine aspecte deficitare ale comunitatii in care cu toii traim. Impresioneaza de asemenea si rezultatele obtinute fie de voluntari individual cat si in cadrul proiectelor, ca si numarul de ore pe care acestia si le-au dedicat acestor cauze nobile. Modelul de viata oferit de acesti oameni este impresionant si demonstreaza ca oamenii simplii sunt oricand dispusi sa-si ofere sprijinul celor care au nevoie, cu conditia sa li se ofere ocazia de a o face in mod organizat si in cadrul unor proiecte fiabile”. (Gabriela Achihai, presedinte FSC).

Asadar vineri, 11 decembrie incepand cu ora 17:00 sunt asteptati la Teatrul de Vara toti cei care vor sa afle ce inseamna sa fii voluntar si doresc sa cunoasca exemplul dat de niste tineri inimosi.

 

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Un comentariu

  1. cozubas spune:

    Unde-i Valentin Vasilescu,l-ati cenzurat si de-aici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com