„Fanfara de la Bacioiu“, reinfiintata de Asociatia pentru o Europa Unita

Asociatia pentru o Europa Unita si-a anuntat ieri, de la ora 10, la sala American Corner din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“ din Bacau lansarea proiectului  „Renasterea traditiilor culturale rome calea spre dezvoltare armonioasa a comunitatii lansare proiect pentru reinfiintarea fanfarei din Corbascalocale”, finantat cu  73.200 de euro nerambursabili.

Proiectul de reînfiintare a Fanfarei de la Bacioiu va fi realizat în parteneriat cu autoritatile locale din comuna Corbasca si va fi finalizat în luna aprilie 2016. „Proiectul se va derula pe o perioada de 24 luni si beneficiaza de finantare în cadrul mecanismului financiar al Spatiului Economic European (SEE 2009-2014) prin programul Fondul ONG în România încadrându-se în ariile tematice ale componentei de  Justitie Sociala. Se doreste dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice prin asigurarea participarii active a ambelor etnii. Romii din Corbasca îsi doresc reînfiintarea simbolului comunitatii, “Fanafara de la Bacioiu”. Principalul obietiv al proiectului este reînvierea traditiilor culturale rome prin diferite activitati, în vederea dezvoltarii relatiilor interetnice cât si a situatiei sociale si economice a populatiei de etnie roma din comuna Corbasca, judetul Bacau“, a precizat Irina Anghelina, presedintele Asociatiei pentru o Europa Unita.

Fanfara de la BacioiuDupa reînfiintarea Fanfarei de la Bacioiu vor avea loc traininguri pentru instruirea tinerilor muzicanti, pentru ca acestia sa capete o minima cultura muzicala. Ulterior, activitatea si evolutia fanfarei va fi promovata prin internet dar si în mass media. De activitatile din proiect vor beneficia peste 50 de copii si peste 100 de adulti de etnie roma si româna. (Aparut si in Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com