Europenii il verifica pe Romeo Stavarache la pasajul subteran

Neregulile de la Pasajul subteran „Stefan Guse-Oituz“ din Bacau, legate de fondurile europene date fara licitatie dar si de nerespectarea proiectului tehnic, vor fi verificate de institutiile europene de control. In cateva zile, inspectori europeni din cadrul institutiilor antifrauda vor analiza situatia din teren, dar si actele Primariei Bacau.

 Atribuirea unor contracte fara licitatii, din fonduri europene, facturarea dubla a unor lucrari dar si fisurile constatate de Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC) Bucuresti vor fi verificate de institutiile de control din Uniunea Europeana.

Totodata, potrivit constatarilor specialistilor în constructii, la pasajul subteran din Bacau nu a fost respectat proiectul tehnic, iar materialele folosite nu sunt de cea mai buna calitate. „Neregulile de la pasaj vor fi verificate, în curând, de institutii europene. Acestea vor oferi un punct de vedere obiectiv asupra acestei lucrari“, a spus prefectul Constantin Scripat. La sfârsitul lunii decembrie, ISC Bucuresti a constatat ca pasajul prezinta fisuri mari, care conduc la ideea ca nu a fost respectat proiectul tehnic. Responsabilitatea pentru receptia lucrarii, dar si pentru alte nereguli legate de atribuirea fondurilor europene, fara licitatie, revine Primariei Bacau.

Finantare dubla pentru strazile si sensul giratoriu de pe Oituz?

În luna august 2011, Primaria Bacau a organizat o licitatie pentru realizarea infrastructurii rutiere pe strazile Oituz si Stefan Guse. Proiectul municipalitati, finantat cu peste 4,4 milioane de lei din bugetul local, includea asfaltarea pe strazile Oituz si Stefan Gusa, a rampelor de acces si a parapetului pietonal. În acelasi proiect, acum aflat în litigiu, erau prevazute bretele dar si infrastructura retelelor de pe Oituz. O parte din lucrari au fost însa realizate din finantarea europeana, lucru usor observabil, confirmat si de Grigore Ioanid, liderul consortiului Procom, care a realizat pasajul. „În proiectul initial nu a fost inclus si asfaltul de la Stefan Guse“, a spus Grigore Ioanid, în luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com